keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Örkkipipo ja onnistunut applikointi!

Ensimmäinen onnistustunut applikointi! Tällä kertaa en ollut laiska vaan silitin vielä kuvion nurjalle puolelle yksipuolisen tukikankaan ja luulen, että se oli se maaginen asia, joka sai applikoinnin onnistumaan. Ompelu oli nopeaa ja oikeastaan helppoa eli siis kaikkea muuta mitä tähän mennessä on ollut noiden kanssa. Nyt ymmärrän, miksi ihmiset viitsivät tehdä noita :) Vielä kun joku leikkelisi ja silittelisi osat ja tukikankaat valmiiksi että saisi itse vain ommella. Onnistuin muuten tekemään pyöreitäkin muotoja ilman ongelmia! Ainut kumma oli tuo reuna, joka kummasti laineilee. Toivottavasti päässä on sileä. Kangas on sitä kirpparilta ostettua luomuvelouria (?) ja mörkö trikoota ja silmät ja hampaat velouria. Vuorena turkoosia joustofroteeta.

Pipo on menossa kummipojalle perjantaina, mutta en malta olla esittelemättä sitä täällä. Toivottavasti ei ole liian pieni/iso ja mieleinen käyttäjälleen.


Idea tähän mörköön hampaineen tuli Ruttunutun blogista, jossa on nähty useammankin näköisiä möököjä. Hampaat sojottaa kivasti irtonaisina sivuilla. Itse tykkään tästä ainakin kovasti! Perjantain jälkeen kuullaan myös pipon saajan kommentit, niitä odotellessa.


Ei muuta tänään. NauravaNappi kiittää ja kuittaa! :)


Psst. mulla alkaa huomenna viikonloppu, sillä ensimmäinen lyhennetty työviikko on tällä viikolla ja ollaan perjantai kotona Veetin kanssa!

7 kommenttia:

 1. Huima mörkö :) Ja hyvän värinen kangas myös. Mulla tuo aplikointi on ihan alkeellisella asteella ja aina ihastelen täällä blogeissa noita luomuksia. Pitäisi varmaan ottaa itsekin hieman selvää noista tukimateriaaleista yms..niin saattaisi onnistua, eikä menisi hermot heti alkuunsa...

  VastaaPoista
 2. Hienosti onnistui! Ja upea pipo! Enpä ole itse vielä uskaltanut aplikoida. Ihastelen vain muiden tekeleitä...

  VastaaPoista
 3. IHANA!!! Iirokin tykkää kovasti!!! Huomenna nähdään:)
  -Hanna-

  VastaaPoista
 4. Malviina: niin mullakin on ennen ollut ja jälki on ollut aivan surkeaa! Tässäpäs siis muutama vinkki:

  Osta kaksipuolista tukikangasta, eli liima molemmilla puolilla. Silitä applikoitavat palat siihen ja lopulta kankaaseen johon kuvio tulee. Leikkaa kuvan kokoinen pala yksipuolista tukikangasta (semmoista lörömpää, kaksipuolinen on semmoista kovempaa) ja silitä se kankaan nurjalle puolelle kuvion kohdalle. Tämä auttoi ainakin minulla pääseemään paremmin alkuun. Vähemmän joustavia kankaita on helpompi ommella, mutta noiden tukikankaiden avulla trikootkaan eivät niin veny.

  Itse käytän napinläpiommelta, sillä siinä on paras tikinpituus. Säädän tikin myös melko pienelle 0-2. Onkohan se nyt se pituus vai leveys :) Paininjalanpuristuksen olen laittanut myös nollalle, jotta voi itse paremmin liikuttaa kangasta. Suosittelen aloittelemaan suorilla muodoilla, kuten tähdillä. Pyöreät muodot oli ainakin itselle eka tosi vaikeita.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset vinkeistä :) Pitää perehtyä asiaan ja harjoitella..Muutaman tähden olen joskun johonkin onnistunut tekemään, mutta pitkääää on matka noihin erilaisiin hahmoihin, jotka oikeasti muistuttavatkin vielä alkuperäisitä otusta. Meillä neiti on mahdoton Maisa-hiiri fani, josko sellaisen joskus saisi aikaiseksi (mielellään vielä ennen kun fanitus menee kokonaan ohi, hih)

  VastaaPoista
 6. Mullakin se jälki on ennen ollut ihan kamalaa kun en oo jaksanut silittää sitä ylimääräistä tukikangasta. Huomasin että kollarikangasta on paljon helpompi applikoida, johtuiskohan just siitä joustamattomuudesta!

  VastaaPoista