lauantai 4. kesäkuuta 2011

Ikeaa, raparperikakkua, käsitöitä jne...

Viime keskiviikkona hurauteltiin Veetin ja miehen kanssa Pyhäjoen mummulaan eli mun äidin luokse. Oltiin yötä siellä ja lähdettiin koko pompsi aamulla kohti Haaparannan Ikeaa. Kiitos Ruotsin erilaisen lainsäädännön, oli Ikea myös pyhäpäivänä auki ja mahdollisti ostosreissun keskellä viikkoa. Lähdimme hakemaan olohuoneeseen Malm-lipastoja, jotta saisimme tavaraa vähän piilotettua pois silmistä. Tuo tilanjakaja ei ole siihen tarkoitukseen maailman paras ja siirrämmekin sen sitten Veetin huoneeseen. Laitan kuvia uusista huonekaluista ja järjesteltyistä paremmassa valossa vaikka huomenna.



Veetin eka ulkomaanreissu! :) Veeti oli kyllä tosi kiltisti, vaikka oli pitkä matka istua autossa monta tuntia. Onneksi päikkärit osuivat matkoille niin suuri osa automatkasta meni nukkuen ja muuten mummun kanssa seurustellen.
Mukana meillä oli taas kantoreppu ja siinä Veeti yllättäen oli paljon tyytyväisempi kuin ostoskärryissä. Otti pienet päiväunetkin Ikealla repussa.


Lipastot löytyi ja muuta pientä kivaa tuli myös ostettua, kuten salaattiottimia, Veetille pehmopalikat jne. On se vaan kiva konsepti! Olisin vielä halunnut päästä itse itsepalvelukassalle piippailemaan, mutta valitettavasti ne oli suljettu :( Ja pitää vielä mainita, että mun mielestä noissa Ikean kamppeissa on tosi hyvät kasaamisohjeet kun vertaa monen muun ketjun vastaaviin...Ei kauan nokka tuhise muutamassa lipastossa!

Me jäätiin Veetin kanssa mummulaan reissun jälkeen ja mies lähti vielä perjantaiksi Ylivieskaan töihin ja tuli sitten takaisin töiden jälkeen. Sillä aikaa me ehdittiin Veetin kanssa käydä kirjastossa ja isovaarilla sekä "auttaa" mummua pyykkien laitossa...


 
Lisäksi testattiin ekaa kertaa tuota leijonayökkäriä, joka olikin tosi hyvän mallinen Veetille. Lisäksi kaadettiin kaikki lelut mummun olkkariin.



Ja noustiin lelukoria vasten seisomaan ja arvaahan sen, että tästä asennosta ja huterasta korista ei koskaan seuraa mitään hyvää... Veetin naama on muutenkin kuin sodan jäljiltä kun tällä hetkellä on nenävarsi mustana kun kopsautti sen eilen johonkin. Lisäksi on vanha naarmu otsassa, kun kaatui sohvan rahiosaa vasten ja iho varmaan vähän paloi.


Lisäksi leivottiin ei niin hyvännäköistä raparperikakkua tällä Kinuskikissan ohjeella. Mansikat korvasin viinirypäleillä, jotka olivat liikkuneet siinä vaiheessa, kun kaadoin täytteen niiden päälle. Lisäksi menin tekemään sen pohjan digestive-kekseistä sekä piltistä ja sehän ei sitten levittynyt millään varsinkaan tuommoiseen hyytelön päälle. Pohjaa oli sitten möykkyinä siellä täällä, mutta kakku oli kyllä mahdottoman hyvää! Niinkuin Kinuskikissan ohjeet aina :)

Tänään ennen kotiin lähtöä käytiin katsomassa kavereiden ihan tuoretta, alle kahden viikon ikäistä vauvaa! Olihan se aivan uskomattoman pieni ja suloinen! Vauvelilla oli vielä todella paksu ja musta tukka! Hassua miettiä, että Veeti on alle vuosi sitten ollut noin pieni tai oikeastaan vielä pienempi! Nopeasti se vauva-aika näemmä unohtuu.

Tuliaisiksi vietiin uuden tulokkaan isosiskolle Hello Kitty- pipo sekä leppäkerttusukat ensi syksyksi. Pipo oli ensimmäinen, johon applikoin kuvion silmukoiden päälle. Ihan ok onnistui ja oli ilmeisesti ollut omistajalleenkin mieleinen kun oli halunnut pitää sitä päässä päiväunilta herättyään :)


Hello Kitty-pipo
Malli: oma
Lanka: Nalle, silmukoita 90 
Puikot: 3,5mm

Leppäkerttusukat
Malli: idea otettu serkun blogista täältä
Lanka: 7veljestä, silmukoita 32
Puikot: 2,5mm


Perheen pienimmälle vietiin tämmöinen setti eli kaksi pipoa ja sukat. Myssyjä kaksi kun toinen oli niin pieni, että en tiedä mahtuuko enää syksyllä ja jos on kuuma kesä niin sitä ei tule niin paljoa käytettyä. Lisäksi sukat on vähän reilummat, että menisivät syksyllä/talvellakin niin toinen myssy on sitten niiden kaveriksi :)

Myssy ja sukat
Malli: Myssy Novita ja sukat junasukat
Lanka: Novita TicoTico
Puikot: varmaan 2,5mm


Kotia kun päästiin niin ilokseni kaikki kasvatukset olivat lähteneet itämään! Nyt vain satoa odotellessa... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti