torstai 9. kesäkuuta 2011

ÄRRIMURRI!

Eilen oli taas semmoinen ompeluilta, kun kaikki meni pieleen. Ompelin tuosta ihanan kesäisestä Metsolan Sunraysta elämäni ensimmäisen liivimekon. No ei siinä mitään, mekko onnistui ihan hyvin ja noista olkapäiden yli menevistä nappijutuistakin tuli kerrankin hyvän malliset. Sitten alkoikin mennä pieleen, kun mekko oli valmis ja iskin nepparit paikoilleen. Laitoin toiselle puolelle ensin ja kokeilin, että toimiiko varmasti. Kangas repesi! Siis ihan siitä napin vierestä aivan kuin olisi saksilla leikattu, vaikka laitoin tukikankaankin vuori- ja päällikankaan väliin. Käykö muille ikinä näin? Ei niitä neppareita olisi voinut käyttää enää kun ne ois revennyt heti irti. Onko vika napeissa vai kankaassa vai missä? Muutenkin en oikein samalla lailla uskalla aukoa noita itse laitettuja neppareita kuin kaupan, kun tuntuu, että helpommin tosiaan alkaa repeämään se kangas ihan nepparin vierestä.

No hätä keinot keksii. Leikkasin revenneen kohdan kokonaan pois (onneksi olin tehnyt melko pitkät noista olkaimista, kun vapaalla kädellä ne piirsin kun en löytänyt sopivaa kaavaa) ja tein vastakappaleeseen napinläven. Leikatut kohdat siksakkasin ja käänsin tyynen rauhallisesti vain nurjalle puolelle. Sitten päällystin samasta kankaasta napit ja laitoin sitten nappikiinnityksen. Mitenhän tuommoinen joustofrotee toimii napinpäällyskankaana? Onko jollain kokemusta? Tämmöinen siitä nyt sitten tuli:
Helma näyttää olevan alimmassa kuvassa rutulla, ei ole oikeasti noin kiero :)

Saatiin vihdoin aikaiseksi Veetille istuimen ostaminen pyörään ja mies kiinnittikin sen. Pitihän sitä käydä heti testaamassa Veetin kanssa. Ihan pikkumutka heitettiin meidän asuinalueen ympäri. Liikkeellelähtö tuntui vaikeimmalta, kun tuntui, että ei pysy mitenkään pystyssä ja tasapainossa sen pyörän kanssa.


Löydettiin Veetille Kärkkäiseltä aikaisemmin tuollainen perusmusta kypärä. Kun kaikki muut ovat olleet jotain yli räikyvän värisiä, niin tuo on musta kivan yksinkertainen.


Hyvin onnistuu alamäessäkin ja vielä yhdistettu mäki/mutka!


Veeti on ihan mahdottoman pienen näköinen tuolla takana!


Harrastin päivällä myös vähän vaatteen tuunausta. Tuo kuvissa oleva paita on sama, josta aikaisemmin laitoin kuvan tänne jonkun kirpparipostauksen yhteydessä. Ihanan värinen ja muutenkin kaikin puolin kiva paita, mutta kaula-aukko oli melko antoista. ompelun tuohon rinnuksiin sitten palan vaaleanpunaista trikoota, niin paita peittää enemmän ja näyttää siltä, kuin toppi olisi alla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti