sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Viikonlopputouhuja

Päivitetäänpäs nyt sitten kerralla koko viikonlopun kuulumiset, kun Bloggeri päätti olla rikki muutaman päivän. Perjantaina päivällä me kokeiltiin niitä itsetehtyjä capreja jalkaan ja niistä tulikin just soppelin kokoiset Veetille.




Sitten noustiin tv-tasoa vasten kontalleen ja uskallettiin irrottaa toinen käsikin posetusta varten!


Alaskin päästään jo muutenkin kuin kaatumalla.


Perjantaina meillä oli miehen työpaikalla henkilökunnan pukeutumisen ostoilta ja saatiin ostaa vähän normaalia edullisemmin vaatteita ja asusteita. Itsellä oli tarvetta lähinnä uusille urheiluvaatteille ja Veetillekään ei oikeastaan tarvita mitään. Ostin Veetille ensi syksyksi/talveksi ainoastaan nämä Tutan uudet potkarit. Vähän erilaista Tuttaa kuvioinniltaan.

Kuva: karkkainen.com


Itselle extrahalvalla Adidaksen jumppatoppi. Tämä oli alekorilöytö ja siitä vielä pois -30% niin halvalla lähti. Punainen ei ehkä ole ihan ykkösväri, mutta jospa tuo nyt menisi jumpassa kuitenkin!

Pääasia oli löytää uudet jumppahousut, kun edelliset on semmoista trikoota ja alkaa veteleen viimeisiään. Ostin nämä Adidaksen caprit ja olikin hyvä ostos! Yllättävän edullisetkin siihen nähden, että Niken tavalliset caprimittaiset collarit maksoi enemmän ja nämä on kuitenkin tuommoista urheilukangasta. Lauantaina oli heti pakko päästä testaamaan näitä bodycombattiin! :) On muuten kiva jumppa! Kävin ensimmäistä kertaa torstaina Veetin syntymän jälkeen siinä ja kyllä hiki irtos ja syke nousi, mutta kivalla tavalla. Taidan alkaa käydä tuossa ja sitten pumpissa hakemassa vähän kiinteytystä.

Lauantaina leikittiin ja käytiin Veetin aamupäikkäreiden aikana lenkillä ja kangaskaupassa hakemassa neppareita Veetin kesäbodyyn. Body ois valmis kun jaksais paukuttaa ne nepparit paikoilleen. Laitan sitten seuraavassa postauksessa kuvaa valmiista tekeleestä.


Jumpan jälkeen tehtiin salaattia ja grillattiin. Tällä kertaa tehtiin tuommoista helppoa ja hyvää grilliruokaa, kun luulin, että meillä olis ollut perunoita kaapissa mutta ei ollutkaan. Laitettiin siis sen sijaan folioon perunasipulisekoitusta, sipulia, vuohenjuustoa ja mausteita. Kaveriksi ihan eineslihapullat!


Salaattina perusvihersalaatti: tomaatti, kurkku, jääsalaatti, fetajuusto ja jalapenotäytteiset oliivit.
Inhoan kaikkia oliiveja (vai oliiveita?), mutta kun kaveri toi viime vkonloppuna näitä meille niin olin positiivisesti yllättynyt. Johtuen ehkä siitä, että suolaisuus ja se jalapeno peittivät sitä oliivin kumimaista makua. Nuo olivat siis ihan Pirkan ja maksoi alle euron purkki.

Tänään aamupäivällä pestiin ikkunat (lue mies pesi) ja siivoiltiin kaappeja. Sattui sopivasti pilvinen ilma. Veetin herättyä lähdettiin käymään kirppareilla ja kaupassa. Nämä kuvat on otettu pokkarilla ja kyllä huomaa selvästi nyt kuvanlaadun eron kun yläpuolella olevat kuvat on otettu järkkärillä. Tai osa saattaa olla pokkarilla otettuja, en muista. Mutta ainakin tuo salaattikuva on järkkärillä. Tää on jotenkin tosi sumea ja rakeinen, vaikka ei mikään huonoin pokkari olekaan.


Ekaa kertaa päällä uudet haaremihousut. Päässä mun topista tekemä pipo, jossa kaloja :)


 Huomattiin just, että nuo Veetin tossut käy ihan kohta pieneksi! Pottuvarvas oli melkeen kärjessä. Huusin Veetille huutonetistä nahkakengät, mutta ei ole kyllä vielä näkyny saati kuulunut. Toivottavasti ei tartte taas alkaa taistelemaan myyjän kanssa, joka ottaa rahat, mutta ei postita tuotteita...


Kirpparilta ostettiin Veetille henkkamaukan kangashousut kokoa 86cm ja hintaa vain 1,5e. Kesäksi hyvä ostaa edullisia vaatteita kirpparilta, kun niiden polvet kontataan kuitenkin pilalle nurtsilla :)


Itselle ihanan värinen kesätoppi, hintaa 2e.


Veetille Tutan norsuyökkäri 1e. Tästä oli kokolapusta kulunut teksti, joten en tiedä tämän kokoa ja silmämääräisesti arvioin, että se mahtuisi nyt päälle. Toivottavasti ei ole liian pieni! Veetillä on vain muutama yöpuku käytössä, kun kaikki muut on jäänyt pieneksi niin tämä tuli kyllä tarpeeseen. Ja kiva kun on nuo jalkaterät, että ei tartte laittaa sukkia kun ne yleensä aamulla löytyy jostain ihan muualta kuin jaloista...

Itselle Vero Modan perusvalkoinen paita, 3e. Kuva näemmä väärinpäin, mutta en ole keksinyt, että saako bloggerilla käännettyä jotenkin kuvia ja en jaksa alkaa muuta kautta enää kääntämään :) Näitä pitkähihaisia tarttee aina kun tulee ainakin itsellä käytettyä joidenkin toppityylisten paitojen alla kylmemmillä ilmoilla.


Neuleitakin on valmistunut. Kauan aikaa sitten ostin ravelrystä ohjeet tähän Owlet puseroon ja nyt sain aikaiseksi tehdä tämän. Oli kyllä nopea homma, meni kaksi päivää isoilla puikoilla :) Ja tämäkin kuva vois olla kyllä toisin päin. Tämä on tehty yksivuotiaan koolla, joten toivottavasti mahtuu ensi talvena päälle. Tykkäsin itse mallista paljon ja tämä on tehty keskiosasta ja hihoista eli ainoastaan hihat joutui yhdistämään paitaan ja mitään saumoja (paitsi kainalonaluset) ei tarttenut ommella kiinni. Se on mun mielestä tympein vaihe käsitöiden tekemisessä... Kova homma on myös ommella nuo napit pöllöjen silmiksi ja sainkin ommeltua vasta etupuolen napit. Kuvassa takapuoli ei näy, joten otin kuvan jo nyt :)

Malli: The owlet
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 5mm ja 4mm
Langankulutus: 175g (eli vähän reilu kerä vain!)
Koko: 1v




Lisäksi niistä aikaisemmin postaamastani villasukista jäi pieni nöppönen lankaa ja siitä langasta syntyi nämä:

Malli: junasukat
Lanka: TicoTico Novita
Puikot: 2½
Langankulutus: huikeat 22g


Näille sukille ei ole itsellä tarvetta, joten jos joku haluaa vaikka ostaa, niin nämä voivat kyllä ottaa uudenkin kodin itselleen :)

Tänä aamuna Veeti myös otti ja nousi itse rahia vasten seisomaan. Tähän mennessä Veeti on rymynnyt ylös vain sohvaa vasten jos on saanut kiinni jostain, mistä on vetänyt itsensä. Yhtäkkiä vaan miehen kanssa huomattiin, että katos, se seisoo rahia vasten! Ehdin kuvankin ottaa kun niin tukevasti törötti. Sivuprofiilista en kuvaa saanut, kun Veetin piti alkaa katsomaan kameraan niin kupsahti alas.

5 kommenttia:

  1. Moi!
    Minä kyllä taidan sua matkia ja tehdä meidän pojille nuita samanlaisia capreja =D On tosi hyvännäköiset =)
    Olikos ne mitä kangasta?

    VastaaPoista
  2. Noi on ihan jotain halpavelouria tuosta meidän paikallisesta kangaskaupasta. Raskii tehdä sitten tuommoisia housuja, joilla kontataan :) Ja niin yksinkertaisia hurauttaa ja kangasta menee tosi vähän, että tee vaan ihmeessä noita!

    VastaaPoista
  3. Sitä vielä kyselen, että oletko keksinyt aplikointiin kikka kolmosia? Meillä ei ole kauhean tiuhaa siksakkia ompelukoneessa ja tosiaan melko monta kertaa saa työtä käännellä.

    BTW olen ihastellut sinun sisustustyyliä, niin laitappas joskus enemmänkin kuvia teidän kodista ;D

    VastaaPoista
  4. Eilen vastasin tähän, mutta hukkui se teksti johonkin :| Itse oon alkanut käyttää napinläpiommelta, oon huomannut, että sillä tulee paras jälki vaikka mulla on kyllä monta erikokoista siksakkiakin koneessa ja niiden säätömahdollisuus. Ja vieläkään en osaa tehdä silti tasaista jälkeä saati niitä kaarevia muotoja :(

    Niin ja voin vaikka tänään yrittää laittaa oman postauksen meidän kodista. Kun meillä on tallella kuvia, jotka otettiin sillon kun muutettiin, eikä ollut vielä kamalasti ylimääräistä tavaraa :)

    VastaaPoista
  5. Onko sulla napinläpipaininjalka silloin? Minä kokeilin sitä napinläpiommelta eikä se liikkunu mihinkään. Noh ajanpuutteen takia on jäänyt enemmän testailematta ..
    Kuvia jään innolla odottamaan =)

    Ja onnea Veetille hienosta uudesta taidosta! =)

    VastaaPoista