keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Valtaisa talokuume ja muutama valmistunut käsityö

Kuume on päässyt yllättämään mut, tosin tällä kertaa ei mikään flunssakuume vaan talokuume! Sen siitä saa kun selailee kaikkia ihania blogeja, joissa esitellään taloja ja sisustuksia. Löydettiin/muokattiin myös unelmien talopohja. Vielä kun olisi rahaa sen verran, että sen voisi rakentaa. Neliöitä olisi varmaan jotain 130 noin kun ei ole oikeaa piirrustusta vaan osittain itse muokattu. Mutta miksi rakentaminen on nykypäivänä niin tolkuttoman kallista? Ei voi kun ihmetellä, millä ihmiset rakentaa noita monen sadan neliön taloja tuloilla, joissa molemmat ovat jossain matalapalkkaisessa työssä. Jokin jää minulta hoksaamatta, kun en ymmärrä miten jollain alle 4000e bruttotuloilla otetaan lainaa yli 300000e.

Toistaiseksi talokuume siis on ja pysyy ja asialle ei tehdä mitään. Paitsi kuolataan talomallistoja ja luetaan edelleen niitä sisustusblogeja :) Voisihan sitä harkita pienempääkin taloa, mutta minkäs teet jos sattuu rakastamaan hukkaneliöitä! :) Ja vaatimuksena on se neljä makkaria, ei yhtään vähempää, jossa saisi vihdoin ylimääräisen työ/ompelu/vierashuoneen. Pitäisi varmaan alkaa lottaamaan, kyllähän melkeen joka viikko joku voittaa lotossa.

Kuumeilusta huolimatta on käsitöitäkin valmistunut. Muistatteko postauksen, jossa harmittelin sitä, että sukkalanka loppui kesken juuri ennen kärkikavennuksia? Päätin sitten kuitenkin ostaa toisen kerän sitä kallista lankaa ja tehdä sukat loppuun. Käytän sitten johonkin sen ylimääräisen langan. Näiden sukkien ohje oli muuten ihanassa kirjassa Suloisimmat sukat. Koko kirja on täynnä tosi kivoja ja erilaisia sukkaohjeita! Kannattaa tutustua. Tekeillä on jo toiset sukat tuosta kirjasta :)

Malli: Wanida kirjasta Suloisimmat sukat
Puikot: 2,5mm
Lanka: nimi unohtui :)


Kävin eilen ostamassa vetoketjua Veetin keskeneräiseen huppariin ja tulikin sitten ostettua kangasta myös, vaihteeksi. Ostin elämäni ensimmäisen collegekangaan. Veetin Ratian fleecehaalari on jäämässä pieneksi ja meillä ei ole mitään vaunuhaalaria tai ohutta ulko/autohaalaria, joten tein keväthaalarin kaavalla tuollaisen vuorettoman haalarin, jota voi käyttää myös sisällä vuorettomuutensa ansiosta. Menee myös kivasti auto- ja kauppareissuilla, eikä tule niin hiki kuin ulkovaatteissa. Mukavan ohutta kangasta ja metrihintakin alle 9e. Voisi kokeilla tehdä tuosta vetoketjulliset haalarihousut ensi syksyksi. Innostuin myös applikoimaan tähden peppuun. Vieläkään ei tuo applikointijälki ole niin hyvää kuin toivoisin. Paras lopputulos näyttää tulevan napinläpiompeleella :) Huppu on hiippamallinen ja mielestäni olisi voinut kyllä olla isompikin. Tuossa kuvassa se on kyllä liian takana eikä kunnolla päässä.Ai niin, tämä pipo on jäänyt kokonaan esittelemättä. Aikaisemmassa kirppispostauksessa oli se 0,5e maksanut raitapaita. Siitä tuli samanvärinen pipo isille ja pojalle. Veetin pipo sai koristeekseen kangasvärillä painetun tähden. Pitääpä muistaa laittaa se miehenkin pipo tänne jossain vaiheessa.Tässä ollaan kauppareissulta tulossa. Jaloissa mummin ostaman tennarit :) Meidän Veetin jalka on nyt noin 10,5cm ja haluaisin ostaa Veetille jotkut oikeat nahkakengät, joita käytettäs nyt siis kauppareissulla ja rattaissa jne. Jos Veeti alkaa nousemaan seisomaan nyt kesällä niin saisivat olla sellaiset vähän ensiaskelkenkätyyppiset. Mutta jos ne ostaisi jo nyt, niin minkä kokoiset kenkien pitäisi olla sisämitaltaan? Paljonkohan tuon ikäisen jalka kasvaa suunnilleen kuukaudessa? Nythän ei haittaisi vielä jos on tilaa kasvaa kun kenkää käytetään vaan istuessa. Auttakaahan te, jotka tiedätte paremmin!

Ai niin! Meillä osataan istuakin, jos joku vähän avittaa siihen istuma-asentoon! Kokeiltiin tässä yksi päivä, että riittääkö tasapaino yksin istumiseen ja riittäähän se! Ilme on Veetillä itselläänkin vähän tuommoinen, että "vau, mitä tässä tapahtuu" :) Menee kyllä toiselle pakaralleen, mutta pitää vielä kädet maassa eli ei osaa punnertaa itseään ihan pystyasentoon itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti