sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Kirppuja ja huutisteluja

Tästä tuleekin sitten suurelta osin vaatteisiin keskittyvä postaus ja loppuun  sitten vähän muutakin :) Tänään kirpparikierroksella löydettiin muutama vaate Veetille.Harmaat melko kapealahkeiset sammarit koossa 86cm. Näiden merkistä ei ole tietoa, kun lappu oli otettu irti.


Me&I:n asuntovaunubody myöskin koossa 86/92cm. Tässä olikin tämän kertaiset vaateostokset.

Kerrankin myös mies on saanut lähiaikoina kirpparilta jotain:


Muutama melko uusi peli hintaan 15e/kpl. Harvemmin löytyy muita kuin vanhoja pelejä tai ainakin uudemmat ovat melkein saman hintaisia kuin kaupassa. Nämä löytyivät kahdelta eri kirpparireissulta.

Huutonetistäkin on löytynyt muutama kiva vaate lähiaikoina.


Me&I:n vihreäsävyinen karkkipaita koossa 86/92. Näissä Me&I:n vaatteissa on todella hyvä tuo kangas kun se ei nyppäänny yhtään. Vielä kun keksisivät kankaasta semmoisen, että se ei haalistu ollenkaan niin olisivat aivan täydellisiä! Kangas on myös aivan mahtavan pehmeän tuntoista!


Småfolkin vaaleansininen ihanuus, jota oli käytetty vain pari kertaa ja oli kyllä ihan uudenveroisessa kunnossa! Kokona tässäkin 86cm. Nyt alkaa olla varastossa syksyksikin vaatteita! Kun tähän mennessä hamstratut vaatteet loppuivat aika lailla kokoon 74/80 niin nyt on sitten jo isompaakin kampetta odottamassa käyttäjäänsä. Vaikka niinhän siinä sitten kuitenkin käy, että kun on aika käyttää näitä isompia, niin niitä onkin kertynyt jo kamala läjä ja osa jää käyttämättä :( Toisaalta olen kyllä nytkin yrittänyt käyttää kaikkia meidän vaatteita. Nyt on käytössä parhaimmillaan kolmea kokoa niin noita vaatteita on melkoinen läjä! Osasta menee vielä 68cm ja sitten suurin osa on jo kokoa 80cm tai parhaimmillaan 86cm (housuissa jo ihan sopiva!) niin siinähän on jo neljän koon vaatteet käytössä...

Pitäisi varmaan järkkäillä noita isompia vaatteita ja katsoa, että mitä meillä on jo hommattuna ja mitä ei. Välikausihaalari syksyksi on ainakin vielä hakusessa. Olisin halunnut Ticketin Uffon metsästää huutonetistä, mutta koot alkavat 80cm:stä ja se oli ainakin kaupassa ihan jumalattoman kokoinen! Joten voi olla, että se ei vielä syksyllä sitten menisi. Pitää miettiä jotain muuta tilalle sitten.

Alkoi mietityttämään kirpparilla muuten yksi hassu juttu. Jotkut ihmiset käyttävät hintalapuissa vaatteessa termiä "uusi". Siis lapussa tuo uusi on heittomerkeissä. Eli silloinhan se tarkoittaa, että vaate ei kuitenkaan ole uusi, koska jos se olisi niin siinä ei olisi niitä heittomerkkejä. Eikö tuo ole aika ristiriitaista? :) Eikö oikea sana olisi silloin uudenveroinen, jos halutaan ilmaista, että vaate on uusi, vaikka ei olekaan :)

Ai niin! Mies otti kuvan nyt niistä istutuslaatikoistakin! Laitetaan tähän nyt välivaiheen kuva istutuksista ja verrataaan sitten jossain vaiheessa lopputulokseen :)

  
Ekassa hernettä ja porkkanaa. Toisessa hernettä ja sipuleita. Kolmannessa ne salaatit eli keräsalaatti, lehtisalaatti, itämainen salaattisekoitus, villirucola, tilli, ruohosipuli chili ja pieni tila basilikalle, jonka laitan myöhemmin.

Viime postauksessa unohdin kirjoittaa meidän saunareissusta. Tai toisin sanoen Veetin toisesta saunareissusta. Itse saunominen meni hyvin ja Veeti oli tyytyväinen. Tässä piilee kuitenkin se muttakin. Eli ensinnäkin Veeti pelkää ihan sairaalloisesti suihkua ja siis siitä kuuluvaa ääntä, vaikka itse ei sen alla olisikaan. Jo se riittää huudon syyksi, että minä menen pesuhuoneen puolelle suihkuun kun Veeti on saunassa. Itku on melko hysteeristä. Sama juttu oli löylyn heittämisen kanssa. Aina kun se vesi sihahti, niin Veeti säikähti. Jossain vaiheessa voi olla melko ongelmallista, että Veetiä ei voi käyttää suihkussa. Varsinkin sitten kun alkaa kävelemään ja seisomaan, eikä pysy enää ammeessa. Onko muilla ollut tämmöisiä ongelmia ja miten lapsen saisi totutettua suihkuun?


Näin kiltisti saunassa ollaan silloin, kun ei heitetä löylyä. Saunakavereina kumiankat :)

Kylpemisestä Veeti tykkää tosi paljon ja itkun kanssa saa sen ottaa pois ammeesta kun ei millään haluaisi lähteä pois. Läträä aivan onnessaan vettä niin, että kylvettäjä on läpimärkä operaation päätyttyä. Tässä osviittaa aiheesta. Ilmeestä voi kyllä kertoa, että on mieleistä puuhaa! :)


Ja vielä yksi suuri pieni juttu! Veetille on tullut eka hammas! Tai ei sitä kai voi hampaaksi vielä sanoa,  ikenestä tulee läpi muutama pieni valkoinen piste. Se varmaan selittää sitten sen, miksi meillä on ollut kiukkupussi, jolla on maha löysällä :)

3 kommenttia:

  1. Eino pelkästi suihkua reilu 1,5-vuotiaaksi. Lomalla ollessa pelko sitten meni jostain syystä ohi, kun käytiin uimahallissa - siellä isossa pesutilassa suihku olikin yht äkkiä ihan ok. Tosin hiuksia pestessä huutaa ihan kurkku suorana edelleen ja aina tuo on sylissä suihkussa vieläkin. Niin ja edelleen kyllä istuu mielellään ammeessa, vaikka osaakin nousta ylös.

    VastaaPoista
  2. Tässä vaiheessa tietysti vähän myöhäinen vinkki, mutta seuraavia lapsia varten:) : Vauvauinnin ansiosta meillä ei ole Iiro koskaan pelännyt vettä, ei haittaa hiusten pesu tai suihkuttelu muutenkaan. Oon kuullut monen muunkin suusta tämän, joten toimii... Ja eiköhän Veetikin totu, pikkuhiljaa. On muuten kasvanut hurjasti, ja on ihan Pasin näköinen edelleen!

    VastaaPoista
  3. Oltas mekin menty mielellään vauvauintiin, mutta kun se Veetin iho oli niin kamalan kuiva sillon alussa, niin ei haluttu sitä sitten turhaa ärsyttää ylimääräisellä pesemisellä ja vedessä lillumisella. Nytkin yritettiin ammeessa vähän käsisuihkulla suihkuttaa vettä toiseen päähän niin itkuhan siitä tuli. En tiedä, että mikä kumma siinä pelottaa. Jospa se menis ohi!

    VastaaPoista