perjantai 6. toukokuuta 2011

Juustoinen salaatti

Meillä oli taas kerran salaatiperjantai pizzaperjantain sijaan :) Tehtiin juustoista salaattia ja grillailtiin kanan rintafileitä. Ihana kun tulee kesä ja voi grillata paljon! Kasviksetkin on NIIN paljon parempia grillattuna kuin muuten. Voisin grillata vaikka joka päivä! :) Laittakaapas kommentteihin teidän grillivinkkejä, niin saisi uusia juttuja kokeilla!


Tähän salaattiin laitettiin seuraavia aineksia:
haluamaasi salaattia tai salaattisekoitusta
kurkkua
tomaattia
hunajamelonia
vuohenjuustoa
halloumjuustoa
kurpitsansiemeniä

Muut ainekset pilkotaan ja sekoitetaan keskenään ja halloumjuuston paistoin pannulla pikaisesti sekä paahdin kurpitsansiemenet. On ruokaisia jo itsessään kun on noita juustoja, eikä mielestäni kaipaa mitään kastikkeitakaan. Tähänhän voi lisätä myös esim kanaa jos haluaa.

Päivällä käytiin Veetin kanssa mun työpaikalla näytillä ja haettiin samalla muutama eurolavan kaulus istutuslaatikoiksi. Hyvin mahtui Mazdan perään parimetriset laatikot! :) Siis eurolavahan ei ole kahta metriä, mutta nuo kaulukset menee saranoista kasaan, jolloin pituutta tulee vähän enemmän... Veetikin malttoi olla nätisti ja hymyili ja pärisi työkavereille. Niin ja söi avaimia. Illalla käytiin sitten hakemassa tervaa, multaa ja erilaisia siemeniä. Nuo laatikot pitää nimittäin tervata, että kestävät sitten paremmin ulkona. Otan projektiksi sen tässä joku päivä, että saan mahdollisimman nopeaa käyttöön nuo laatikot. Ostin erilaisia salaatteja, porkkanoita, punasipulia, tavallista sipulia ja herneitä. Lisäksi ajattelin laittaa sitten kasvamaan noita kaupasta ostettuja basilikoita sun muita valmiiksi kasvatettuja kasveja, kun en jaksa alkaa niitä sisällä eka kasvattamaan. Niin ja tilliäkin ostin! Kaikissa pusseissa oli kylvö toukokuussa, mutta onko väliä kylvääkö ne alku- vai loppukuusta?

Kannattaa kysellä kyllä näitä kauluksia jostain firmasta, jos haluaa tuohon tarkoitukseen (ellei osaa/jaksa itse nikkaroida). Nuo istutuslaatikot maksaa kaupoissa parhaimmillaan jotain 60-70e ja tuommoinen käytetty kaulus taitaa irrota alle kympillä myös firmoilta, jotka myyvät pelkästään noita lavoja ja kauluksia. Ja iso osa teollisuusfirmoista sun muista käyttää noita, joten saattavat myydä pari, jos joku haluaa. Tältä näyttää projekti tällä hetkellä:


Pitää varmaan miettiä kuitenkin tuota laatikoiden sijoitusta vielä, sillä ne ovat suoraan räystään alla ja katolta tuleva vesi varmaan lennättää kaikki mullat pois laatikosta jos ne jätetään tuohon. Ja juuri kun keksin niin hyvän paikan noille laatikoilla ja jotain hyödyllistä tuohon nurkkaan, johon ei voi kukkapenkkiäkään laittaa kun aurinko porottaa suoraan eikä siihen edes sada! No jos vain siirrän niitä vähän eteenpäin. Tai laitan enemmän seinän viereen ainakin kaksi noista.

Veeti sai iltapuurolla testata ensimmäistä kertaa nokkamukia. Meillä on tuommoinen Tupperwaren nokkis, josta ei saa edes ravistamalla nesteitä ulos. Ihan loistomuki! Lensi nytkin pariin otteeseen lattialle, mutta pisaraakaan sisällöstä ei lentänyt mihinkään. Vaatii tosin sen, että lapsen pitää ymmärtää imeä sitä mukia, että sieltä jotain tulee. Kyllä Veeti hoksasi sen laittaa suuhun, mutta en tiedä, että saiko juotua sieltä mitään :) No jospa se harjoitus tekisi mestarin tässäkin asiassa! :)


 
Huomenna onkin kiva päivä tiedossa. Aamulla on MLL:n lastentarvikekirppis tuossa ihan vieressä. Ajateltiin kokeilla sitä uutta kantoreppua nyt sitten käytännössä, kun ei sinne ihmispaljouteen viitsi rattaiden kanssa lähteä tukkimaan tietä. Toivottavasti sieltä löytyisi jotain kivaa ja hyödyllistä Veetille! Iltapäivällä Veetin kummit tulevat tänne yöksi ja suunnitellaan heidän häitään. Eli paljon kivaa huomiselle! Sunnuntaina eli äitienpäivänä olen kutsunut Veetin molemmat mummut meille syömään kun ei maantieteellisesti ole mahdollista ehtiä kumpaankin mummulaan äitienpäivää viettämään. Nyt voidaan siis juhlia kaikki kolme äitiä meillä!

1 kommentti:

  1. Tupperin muki on kyllä huippu, mutta se ei kestä puremista =( Eli menee herkästi rikki.
    Nyt onkin hyvät kelit puutarhatöille =)
    Hyvää äitienpäivää!

    VastaaPoista