sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Sitterin uusi ilme

Meidän edelliselle sitterille sattui pieni homevaurio, kun se oli anoppilassa kylmässä varastossa. Päätin sitten ostaa tilalle toisen, kun edellinen oli kuitenkin ilmaisversio. Jo Veetin aikana haaveilin tuosta Baby Björnin sitteristä, mutta en raaskinut ostaa sitä. Nyt sain ostettua eräältä meidän ompeluryhmäläiseltä käytetyn, farkun värisen sitterin ja alusta asti oli ajatus päällystää se jollain toisella kankaalla. Jälkeenpäin mietin, että olisihan tuon farkunkin voinut vaikka värjätä, mutta ehdin jo ommella päällisen :)

Vanha kangas oli ihan siistikuntoinen, mutta jotenkin farkku ei oikein istu sisustukseen ja esillähän tämä kuitenkin tulee olohuoneessa olemaan, joten kiva saada se sointumaan sisustukseen. Kangas on joskus Löytöpalan palalaarista ostettua Nanson puuvillaa. Palanen maksoi varmaan muutaman euron, koska kangasta ei ollut paljoa sitterin tarpeita enempää ja se on aika ohkaista. Palakankaathan maksetaan kilohinnan mukaan. Kalliimmaksi olisi varmaan tullut se pesukoneväri!

En alkanut tätä vuorittamaan millään pehmusteilla vaan jätin yksinkertaisesti alle tuon vanhan kankaan pehmusteineen. Kiinnityksen laitoin neppareilla, jolloin ei tarvinut tehdä mitään suurempia patentteja eikä napinläpiä ;) Jos nepparit tuntuvat huonoilta käytössä, ratkon sauman auki sen verran, että saan nuo vanhan päällisen kiinnitysjutut saumasta läpi ja teen uuden keskiosan napinlävillä. Nyt sitteri on enemmän meidän näköinen ja helppo pestäkin kun alla on "varakangas", jota voi käyttää pesun ajan. Olen tosi tyytyväinen, että tästä tuli näinkin hyvä, vaikka jouduin summassa piirtelemään vanhan päällisen pohjalta kaavat tähän. Istuinosa ei istu ihan täydellisesti, mutta sehän jää vauvan alle piiloon ;)

3 kommenttia:

  1. Meillä oli molemmilla lapsilla just sama sitteri, ja tykkäsin siitä kyllä tosi paljon! Nyt laitettiin se jo eteenpäin, mutta jos joskus vielä lapsia tulee niin hommaan kyllä samanlaisen tilalle :).

    VastaaPoista