lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kalastajaa tuutin täydeltä

Hain pääsiäisen aikaan Pehemiältä tätä aivan ihanaa Leena Rengon suunnittelemaa kalastajakangasta. Yleensä ostan tiettyyn tarpeeseen kangasta, mutta poikkeuksellisesti tätä ostin metrin ja harmittaa, että en ostanut enempää! Meillä oli tänään pienellä porukalla ompelulanit ja vihdoin tämä ihanuus pääsi työn alle. Olin kerrankin ahkera ja sain laneilla tehtyä pipon, vuorellisen hupparin ja t-paidan Veetille.

Ensimmäisenä tein tämän t-paidan alta pois, koska sen ompelussa ei kovin kauaa mene. Kaavana sama Raide, kuin helistinpaidassakin. Kaikki kankaat ja resorit Pehemiältä. Toivottavasti tulee kuuma kesä, että tämä pääsee kovaan käyttöön!


Välisurautuksena tein Veetille uuden kevätpipon. Tarvettahan ei todellakaan taida olla, mutta minkäs teet, kun tämä on vaan niin ihanaa kangasta, että pienetkin palat pitää hyötykäyttää.Haastoin itseni ja tein elämäni ensimmäisen vuoritetun hupparin vetoketjulla sekä helmaresorilla. Kokoamisjärjestystä mietittiinkin sitten melko monen naisen voimin, kun kukaan ei ollut vastaavaa tehnyt. Saumat saatiin kuin saatiinkin piiloon ja opin ehkä myös tekemään nuo resorit niin, että ne saumat ei näy. Jos vain muistan opit vielä ensi kerralla ;)

Kaavana tässä on Ottobren Funny fox 4/12. Olikohan se pienin koko 98cm ja sillä siis leveys ja pituus sitten vähän oman pään mukaan, kun lisäsin siihen tuon vetskarin. Vuori on trikoota ja hupun vuori joustista. Tätä olen kaavaillut viileämmille kesäpäiville. Pitää vielä sovittaa, että kuinka paljon tämä on iso...  Tähän olen kyllä todella tyytyväinen ja mielestäni onnistui hyvin ja on siististi tehdyn näköinen ainakin omalla mittapuulla! Helmakin taisi olla jopa suora, vaikka kuvassa se vedättääkin toiseen suuntaan ;)


Mun lanittaessa mies ja Veeti viettivät isä-poika-aikaa ja kun tulin kotiin, niin syötiin yhdessä ja käytiin viemässä Veetin kanssa mies firman juhlien etkoille. Sitten käytiinkin Veetin kanssa saunomassa ja laitoin pojan nukkumaan ja nyt mietin, että mitähän sitä illan päälle tekisi. Ehkä katson vaan telkkarista jotain hömppää ja kaivan kutimet esille ja nakuttelen jotain samalla. Toisaalta voisi ehkä ommella, mutta luulen, että päivän ompelujen jälkeen taidan kuitenkin kallistua tuonne sohvan puolelle... Rauhallinen lauantai-ilta tiedossa siis.

2 kommenttia:

  1. Sama kangas oli minullakin laneissa työn alla tänään molemmissa väreissä ja huomenna jatkuu. Ai että tykkään tuosta kuosista! Ja tajusinpa muuten että aika sama settikin on tulossa kuin sinulla, lyhythihaiset bodyt, pipot ja hupparit pitäisi lapsille valmistua :)

    VastaaPoista
  2. Tuo on ihana kangas! Ja tosi raikkaaksi tekee nuo valkoraidalliset resorit ja vuori hupparissa!

    VastaaPoista