tiistai 9. huhtikuuta 2013

Käyttökokemuksia talvivaatteista

Ajattelin koostaa teille pientä kokemuspohjaista juttua meillä tänä talvena käytössä olleista talvikamppeista. Josko tästä olisi jollekin hyötyä vaikka sitten ensivuoden talvivaatteita ajatellen! Veeti oli syyskuussa 2v neuvolassa 90cm pitkä ja lauantain mittauksella tosiaan 97cm. Eli melkein 10cm ehti tulla mittaa yhden talven aikana. Tämän vuoksi ostan aina mielellään sen kokoiset talvivaatteet, että ne mahtuvat koko vuoden. Alkusyksystä/talvesta meille mahtui vielä Ticketin 86cm baggie. Lahkeet olisivat riittäneet edelleen, mutta hihat jäivät lyhyeksi. Sillä pärjättiin kuitenkin siihen asti, että tuli lumet.

Niin sanottuna ykköshaalarina meillä on ollut tuo Molon Polaris, johon olen ollut todella tyytyväinen. Malli sopii hoikalle lapselle ja hihoissakin on sopivasti mittaa. Lisäksi haalari on kestänyt hyvin kulutusta sekä plussaa hyvistä heijastimista! Haalari on myös todella lämmin ja vasta kovemmilla pakkasilla tarvitsee alla muutakin kuin sisävaatteet. Kokona tästä on 98cm mikä oli nappivalinta tälle vuodelle. Vastaa siis melko hyvin kokoaan, mutta voi ottaa helposti kuitenkin kokoa isomman mitä lapsen pituus, eikä ole hankala päällä.


Ticketin vanhan haalarin jäädessä pieneksi, ostin käytettynä samanlaisen, mutta kokoa isomman meille kevääksi. Tarkoitus on siis käyttää tätä ilman sitä fleecevuorta nyt, kun aamulla on vielä pakkasta ja iltapäivällä on jo lämmin. Aamulla voi pukea vaikka fleecehaalarin alle ja iltapäivällä riittää pelkkä kuori. Välikausihaalari on kuitenkin vielä liian kylmä, kun maakin on lumessa.


Tässä vielä kokovertailua eli alla Molon 98cm haalari ja päällä Ticketin 92cm haalari ja kuten huomaan, niin ei noissa kovinkaan paljoa ole koko eroa! Ticketistä en tosin tiedä, että minkä vuoden mallistoa se on ja paljonko koot ovat muuttuneet siitä...


Suurin osa talvesta käytettiin haalareita, mutta esim kauppareissuille saatettiin pukea takki, koska se on helpompi riisua kuumuuden yllättäessä. Takkina meillä oli tuo Mini a Turen kaunis harmaansininen takki. Tuo on muuten todella lämmin ja paksu takki, menisi hyvin myös ihan pihatakkina. Itse koin vain haalarin kuitenkin vielä helpommaksi noin pienellä ja ensi talveksikin meillä on vielä haalari. Takki on ollut yhdellä lapsella ennen meitä ja se vastaa melkein uutta kunnoltaan, koska on ollut molemmissa perheissä ilmeisesti parempana takkina. Koko tässäkin muistaakseni 98cm. Tämän laitan varmaan tässä kevään mittaan myyntiin, niin spostilla voi tiedustella, mikäli olisi tarvetta tämmöiselle ensi vuodeksi :)


Lopuksi vielä pieni toppahanskavertailu. Talveksi meillä oli viidet toppahanskat, joista yhdet oli viime talven peruja jo. Ylhäältä vasemmalta lähtien Reimatecin hanskat koko 1, Ciraf koko 2-4, Reimatecin vetoketjulliset vauvamallit koko 2, Lenne koko 2, Kappahl vetskarilliset koko 3-4.


Reimatecit on ollut käytössä ehkä viisi kertaa, ei sovi meidän käsiin ja en saa vieläkään peukaloa paikoilleen noissa! Jos joku tykkää ja haluaa ostaa, niin ilmoitteleppa! Cirafit ovat osittain vahvistetut, mutta näitä on tullut pidettyä aika vähän, koska ovat aika ohuet ja märemmillä keleillä kastuvat helposti. Alkutalvesta käytettiin oikeastaan pelkästään noita pienten Reimatecin hanskoja, koska niissä on vetskari sivussa pukemista helpottamassa. Muuten hyvät hanskat, mutta tuo on isoin koko, eikä varmaankaan mahdu enää ensi vuonna meille :(

Lennen hanskat ovat olleet näistä positiivisin yllätys! Hintaa alle 15e, itse ostin alesta kympillä ja vuori on muistaakseni 40% villaa eli lämpimimmät näistä kaikista.  Malli on myös täydellinen ja peukalo menee melkein satavarmasti paikoilleen myös ilman vetoketjua. Veetin hoitajakin kehui näiden mallia ja helppokäyttöisyyttä :) Kappahlin hanskat ovat meille vielä aivan liian isot, mutta pelkäsin, että koko 1-2 olisi ollut sitten liian pieni. Pääsevät käyttöön sitten ensi vuonna. Muuten ihan näppärä vetskarin vuoksi. Ensi vuodeksi hamstraan kuitenkin pelkästään ehkä noita Lennen hanskoja, niin myyty olen niihin! Tämmöisiä pohdintoja tämän talven vaatteista. Toivottavasti näistä oli jollekin jotain hyötyä!4 kommenttia:

 1. Kiva lukea näitä vertailuja! Mulla on myös hyvin samanlaisia kokemuksia noista toppahanskoista. Reimatec+ on hyvät mutta miinus siitä, että pienelle lapselle ei meinaa saada hanskaa käteen helposti. Meillä jäänyt kanssa melkeimpä käyttämättä tytöllä, kun ei osaa ite ohjata peukkua oikeeseen paikkaan. Tuo vauvamallin Reimatec vetoketjulla on tosi hyvä mutta tosiaan koot loppuu "kesken". Lennen topparukkaset oli positiivinen yllätys mullekin. Lämpöiset, helppo pukea, kädet pysyneet kuivina ja plussana kohtuullinen hinta. Niitä täytyy muistaa pitää silmällä jatkossa, jos vaikka alessa sattuu tuleen vastaan. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoa miinus Lennessä on se, että Ylivieskan kokoisessa paikassa niitä ei myydä missään! Tarvii siis ens talveksi hamstrana niitä jostain muualta jos tulee vastaan :)

   Poista
 2. Meillä sama ticketti, osaakko sanoa mikä haalari tämä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko se Ticketin Baggie vai Baggie tough, liekkö niillä eroa? Ei ainakaan se baggie North :)

   Poista