lauantai 6. huhtikuuta 2013

Se onnistui sittenkin!

Nimittäin se epäonnen välikausitakki! Tai siis samanlainenhan se on edelleen, enkä ole mitään korjauksia helmaan tehnyt, muta se ei päällä näytä niin pahalta. Lisäksi kokokin osui nappiin ja tuon innostamana voisin tehdä jopa toisen samalla kaavalla. Vaikka kesäksi puuvillavuorisen. Kuvat vähän mitä sattuu kun kamalassa kiireessä nappasin sisältä kameran ja kuvat ilman säätöjä kun olimme lähdössä kauppaan.
Kuvaamista ei ainakaan helpottanut se, että malli hyppi ja pomppi, eikä pysynyt paikoillaan :) Mutta nyt oon kyllä niiiin tyytyväinen.


Samalla kertaa ajattelin esitellä myös toisen ihastuksen aiheeni, eli uuden yleiskoneen, vihdoin! Prismassa sattui olemaan meidän paikkakunnalla synttärit, jossa tämä kone oli alle kahden sadan, vaikka esim Verkkokauppa myy mallia melkein kolmensadan hintaan. Malli siis Kenwoodin major classic km636 eli tuo major on parempaa sarjaa kuin se Chef mitä katsoin Kärkkäiseltä ja tässä siis isompi yli kuuden litran kuppi sekä enemmän tehoja. Hintaa kuitenkin jäi vähemmän kuin sille halvemmalle mallille :) Kannatti siis odottaa.


Tämä pääsi heti testiin, kun sain tuotua koneen kotiin ja tein hiivaleipää. Taikinan saa jätettyä paljon löysemmäksi, kun ei tarvitse tapella sen kanssa, että taikina tarttuu sormiin kiinni. Yhdestä taikinasta tuli kaksi leipää, mutta koneen kapasiteetilla olisi voinut tehdä vaikka tuplamäärän.


Ja siinäpäs valmis tuotos. Oli kyllä hyvää, saman makuista kuin kaupasta ostettu. Eilen tehtiin Veetin kanssa sitten satsi pullia pakasteeseen :)4 kommenttia:

 1. onnea uudesta keittiönkoneesta..tuo on kllä kätevä olla olemassa.

  VastaaPoista
 2. Onpa harvinaisen samanmallinen tuo kuin mitä se mun 70-luvun Kenwood. Kaikki nappulat ja luukut vaikuttais olevan samoissa kohdin, vähän on kulmia pyöristetty ja väri on valkoinen oranssin sijaan.

  Luulenpa että aika hyvä sijoitus tommonen mikä on vuosikymmenestä toiseen samanlaisehko, toiveita saada varaosia vielä pitkään.

  VastaaPoista
 3. ja saisiko kiitos palan maistiaisia leivästä :-) Tai edes ohjeen, jookos?

  VastaaPoista
 4. Ainii, muistin nyt unohtaneeni vastata eli ei meillä oo yleiskonetta vielä. J sano et siinä oli tullu joku väärinkäsitys ilmeisesti..Oon haaveillu kyl yleiskoneesta ja tuotakin katsoin yhtenä vaihtoehtona.Virpi

  VastaaPoista