perjantai 12. huhtikuuta 2013

Normi päivä

Yritin eilen parhaani mukaan muistaa pitää kameraa näkyvissä ja kuvata teille meidän normaalin päivän. Siis semmoisen, jolloin Veeti on kotona eikä hoidossa. Aamulla herättiin joskus tuossa puoli kasin maissa. Yleensä herätys on seiskan ja kasin välissä. Hyvinä aamuina vasta puoli ysin maissa, jolloin ehdin herätä itsestään ennen Veetiä ja saatan nauttia teekupposen ennen kuin makkarista kuuluu huuto: "heräsin jo!".  Herättyään Veeti katsoo kakkosen lastenohjelmat ja itse lueskelen sillä aikaa blogeja ja tarkistan facebookin. Saatan myös juoda teetä tai laittaa pyykkejä. Mitä nyt milloinkin. Joskus ompelen jopa lastenohjelmien aikana. Jossain välissä teen meille aamupalan. Itselle puuroa ja Veetille yleensä muroja. Tällä viikolla Veetikin on syönyt puuroa muutamana aamuna hillon kanssa. Itse olen yrittänyt nyt skarpata syömällä maitotuotteita ja yritän juoda maitoa ainakin sen pari lasia päivässä. Neuvolasta määrättiin jo kalkkitabletit, mutta en muista syödä niitä ja ne on myös pahanmakuisia, niin yritän lisätä maitotuotteiden määrää, että saisin kalkin niistä.


Eilen harrastettiin myös yökkärisiivousta, eli ajattelin pestä vessat sillä aikaa kun tulee pikkukakkonen, mutta Veeti halusi tulla avuksi siivoamaan. Yleensä annankin sitten Veetille meidän Touch me-siivoushanskan, jolla saa pyyhkiä pölyjä tasoilta. Reippaasti Veeti auttaakin. Ainut ongelma on se, että jotain puhdistusainetta pitäisi saada koko ajan suihkutella hanskaan ja tähän mennessä se on riittänyt, että leikisti laitetaan eli pullon korkki on kiinni. Eilen kuitenkin Veeti hoksasi aukaista jo noita korkkeja kiertämällä ja sumutteli hanskaan lasinpesuainetta...


Meillä on siis yleensä siivouspäivä torstai, kun Veeti on hoidossa, mutta koska nyt on kotiviikko niin yritän siivota Veetin kanssa kahdessa erässä. Torstaina siivoan vessat ja perjantaina imuroin ja pyyhin pölyt sekä pesen lattiat.


Tässä kuvassa pilkottaa meidän erittäin esteettinen puuloota eli joku vanha lihaloota varastosta. Tosin tuossa sitä pidetään vain silloin, kun laitetaan tulia takkaan. En ole vieläkään keksinyt, että minkälaisetn säilytysjutun haluaisin puille.Siivoilun jälkeen lähdettiin taas pariksi tunniksi puistoon, mutta siellä ei ollut kameraa mukana. Ollaan nyt tällä viikolla törmätty puistossa muutamaan kivaan äitiin ja lapseen ja aika on mennyt paljon nopeammin, kun ei ole tarvinnut yksin seistä puiston laidalla. Veetikin on vedellyt ulkoilujen päätteeksi kolmen tunnin päikkäreitä. Harmi kun toinen pojista on virikehoidossa samassa hoitopaikassa kuin Veeti ja tietenkin aina niinä päivinä, kun Veeti on kotona eli ei tulla kyllä näkemään. Tällä viikolla molemmat olivat yhtä aikaa kotona, koska hoitopaikalla sairastettiin. Ei siis olla nähty aikaisemmin kuin tuolla puistossa ja yhtäkkiä puheista tuli selville, että poika on se, joka tuli virikehoitoon kun Veeti siirtyi osapäiväiseksi hoitolapseksi :) Pieni on maailma näemmä.

Aurinko sulattaa jo kivasti lumia pois ja sen näköiset oli kyllä meidän ulkokamppeetkin, että kuraa on näkyvillä. Haalari oli polvia myöten kurassa, joten tultiin kodinhoitohuoneesta sisälle ja vietiin haalari suoraan pesuhuoneeseen, josta lykkäsin sen illalla pesukoneeseen.


Ulkoilun jälkeen syödään lounas. Yleensä lämmitellään eilisen iltapäiväruuan jämiä. Veeti söikin kaapista löytyneet lihapullat, makaroonit ja kastikkeet ja minä tekaisin salaatin loppujen lihapullien seuraksi itselleni.


Ruuan jälkeen luetaan yleensä satu ja Veeti menee päikkäreille. Kello on siinä vaiheessa jotain yhden kieppeillä. Kun Veeti nukahtaa, siivoan meidän ruokajutut pois ja järkkään muutenkin tavaroita paikoilleen. Päivästä riippuen saatan joko siivota, katsella sarjoja telkkarista, ommella, piirtää kaavoja, blogata ja mitä nyt mieleenkin tulee. Keittiössä näyttääkin pitkin päivää jota kuinkin tältä ja nopsaa sitten aina siivotaan sotkut suurimmaksi osaksi pois, ennen kuin mies tulee töistä ;)

Eilen laitoin vielä leivän uuniin. Tein sitä samaa pataleipää minkä ohjeen postasin, mutta tein puolitoistakertaisen taikinan ja vehnäjauhojen sijasta käytin hiivaleipä- sekä täysjyvävehnäjauhoja ja hyvää tuli silläkin sekoituksella!
Kylvin myös muutamat siemenet eli basilikaa sekä ruohosipulia kesäksi.


Saatiin myös kaverilta testiin muutamia tuotteita, jotka hän oli saanut buzzador-kanpanjasta. Minulle Decubalin rasvoja ja puhdistusaine sekä Veetille pari Muksun marjakiisseliä.


Veeti nukkui sen kolme tuntia ja sen jälkeen syödään pieni välipala, koska yleensä reilun tunnin päästä päikkäreistä syödään jo päivällinen. Veeti siis heräsi vasta neljältä kun nukkui niin pitkään.


Välipalaksi Veeti söi vadelmakiisselin niistä näytteistä ja tykkäsi tosi paljon. Lautanen tyhjenikin ennätysvauhtia. Tokihan meillä normaalisti tehdään kiisselit itse eikä osteta kaupasta, mutta voisin hyvinkin ostaa noita välipalaksi vaikka johonkin reissuun, jossa tarvisi nopsaan jotain syömistä. Noita voisi varmaan juoda myös mukista.


Illalta ei olekaan kuvia, koska lähdin miehen tultua kotiin kauppaan ja kävin lisäksi uimassa pari kilometriä uimahallissa ja mies ja Veeti jäivät kotiin touhuilemaan. Sen jälkeen Veeti menikin jo kylpyyn, iltapalalle ja nukkumaan. Iltatoimet aloitetaan joskus seiskan jälkeen ja kasiin mennessä pyritään saamaan lapsi sänkyyn. Iltasatu meillä luetaan melkein joka ilta. Poikkeuksena vain ne illat, jolloin nukkumaanmeno jostain syystä viivästyy ja kello on paljon. Veetin mentyä nukkumaan pesin vielä pyykkiä ja viikkasin puhtaita kaappiin. Söin vielä iltapalaksi tuoretta leipää ja rahkaa ja katsottiin miehen kanssa telkkarista sarja.  Semmoinenpa on meidän peruspäivä. Kuulostaako yhtään tutulta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti