perjantai 19. huhtikuuta 2013

Knickerbocker

Uusin Ottobre kolahti viime viikolla postista kuumeisen odottelun jälkeen. Lehdessä oli todella monta mallia, mitkä haluan tehdä ja se on harvinaista, sillä yleensä löydän ehkä sen yhden. Ensimmäisenä otin työn alle knickerbocker-housut, mitkä ovat tuommoiset rennot caprimittaiset kesähousut. Lehdessä kankaana oli joku joustamaton, mutta itse tein Löytöpalan tummansinisestä collegesta. Taidan tehdä ehkä vielä toiset jostain esim farkukankaasta :)


Nämä oli semmoiset housut, että kun valmiina näytin miehelle niin tuumasi, että nehän näyttävät ihan kaupasta ostetuilta :)Leveyden otin pienimmän koon mukaan (olikohan se 92) ja pituuta 104cm ja ihan hyvät tuli joustavasta kankaasta noinkin suurella pituus/leveyserolla.


Alemmassa kuvassa Veeti seisoo varmaan vähän vinossa, koska ei mun mielestä tuo takaosa ollut noin kiero :) Pituudesta olisi riittänyt ehkä se 98cm myös, ehkä teen toiset siinä koossa. Hieman työlääthän nämä olivat kun oli taskuja ja tikkauksia, enkä ohjeitakaan välistä ymmärtänyt, mutta tykkään lopputuloksesta niin paljon, että kannatti nyhrätä. Aikaakin meni melko paljon kun aloitin toissailtana ja sain eilen vasta valmiiksi. Toivotaan nyt, että tulisi edes lämmin kesä!
12 kommenttia:

 1. Täähän meni heti toteutuslistalle! ;D

  VastaaPoista
 2. Aivan huiput ja kyllä olet tehnyt siistiä jälkeä. Nämä pääsee meilläkin toteutukseen....

  VastaaPoista
 3. justiin meinasin alkaa samoja housuja leikkaamaan :D mielestäni jo siinä lehdessä oli mallipojan päällä housut hiukan turhan pitkän näköiset minun makuuni, joten taidanpa heti niitata palan lahkeista pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin taidan tehdä seuraavat koolla 98 suoraan eli leveys ja pituus siitä. Varsinkin jos teen joustamattomasta kankaasta. Muuten tää 92 leveys on musta ihan hyvä meidän pojalle :) Ajattelin tehdä tuon 104cm pituuden, koska poika on tosi pitkäjalkainen, mutta lyhyemmät vois olla paremman näköiset kuitenkin!

   Poista
 4. Hienot on! Mun pitäis tehä meidän pojalle Käpysen farkusta tällaset. Mitä kokoa poikasi normaalisti käyttää? Kun meillä on koko 110 käytössä,niin kannattaiskohan mun tehä sit tuolla 98 leveys ja 104 pituus? On tosi hoikka poika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poika on 97cm/14kg ja oisko vaatekoko jotain 98/104. Vaikea sanoa kun teen melkeen kaikki ite ja sovellan aina pituudessa :) mutta kun nää on meidän pitkäjalkaiselle ehkä liian pitkät niin vois olla teille ok se 104 pituus ja kokoa pienempi leveys.

   Poista
 5. Tosi siistin näköset! Jaksaiskohan sitä ite alkaa väkertämään... Mää oon vähä semmonen pikasurauttelija, niin saattaa olla ettei riitä hermo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mäkin oon! Kyllä ärsytti nyhrätä näiden kanssa ku. Ois halunnut heti valmista :)

   Poista
 6. Todella hyvän näköset housut! Nää on mullakin siellä "pitää tehdä"-listalla. :)

  VastaaPoista
 7. Totta, on hyvän näköiset! Mietin kanssa, josko tekisin nuo housut jostain joustavasta kankaasta - collegehan on hyvä idea! Kiitos, kun olet testannut sitä puolestani ;)
  Ilmeisesti kuitenkin melko leveää mallia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että nämä kopa saattais vastata hyvin kokoaan, mutta tottumuksesta tein kapeammalla ja pidemmällä koolla ;) näissähän ei varmaan leveys haittaa, kun ovat löysiksi tarkoitettu.

   Poista