perjantai 17. syyskuuta 2021

Magnolia bloom sweater

Sisältää mainoslinkin, linkki merkitty *

Viime vuonna innostuin neulomaan islantilaisneuleita ja silloin tein itselleni Treystan sekä Riddarin. Olen vähän huono pitämään sisällä neulepaitoja, mutta löysin jo silloin niin kivoja malleja, että pakko kai se on yrittää opetella! Itse asiassa viime keväänä tein yhden, mutta siitä tuli niin possupaita, että en tiedä pääseekö se käyttöön asti. Tämän ihanan Magnolia  bloom sweaterin taisin bongata Instagramissa kun selailin jotain neuletilejä. Ohjeen voit ostaa ainakin Ravelrystä.


Tämä oli minusta aika helppo neuloa, vaikka lopputulos onkin näyttävä eikä pelkästään sileää neulosta. Nuo nypylät eivät ehkä olleet tämän langan kanssa ihan paras vaihtoehto, koska eivät niin hyvin näy kuin olisin halunnut. Mun löysähköllä käsialalla valitsin koon S, koska tämä malli on oikeasti sellainen vähän over sized ja katsoin, että mittojen puolesta tuo S-koko olisi istuvampi. Vertasin siis noihin  mun islantilaisneuleiden ympärykseen tuota ohjeen ilmoitettua valmiin työn ympärystä.
 
  
 Lankana mulla on tässä ihan vain yksinään *Dropsin Air. Ohjeessahan tuo paita on neulottu nelinkertaisella(!) langalla ja monet näyttävät tehneen esimerkiksi tämä Air plus sit joku mohair päälle. Tein kuitenkin pelkästään tästä, koska en osaa pitää sisällä kamalan paksuja vaatteita. Lisäksi mun käsiala täsmäsi tuohon ohjeen tiheyteen tällä langalla ihan  yksinkertaisena. Tein tän ohjeesta poiketen kutosen puikoilla.

 
Langat ostin Kärkkäiseltä, missä on minusta hyvä valikoima Dropsin lankoja ja nykyisin myös jotain Katiaakin. Ne tosin ovat hinnaltaan sellaisia, että en ole niitä juurikaan raskinut ostaa. Mun toinen vakkarikauppa langoille on Adlibris, missä *nämä näyttivät olevan nyt alessa. Eihän tuo mikään oikea lankakauppa ole, mutta olen tilannut sieltä, jos Kärkkäiseltä on ollut loppu, koska Adlibrikseltä saa toimituksen ilman postikuluja. Silloin raskii tilata vain vaikka yhden paidan langat kerralla.


Tämä paita oli tajuttoman nopea neuloa! Joskus viime viikolla aloitin tuota kaarroketta ja se oli lauantaina siinä mallissa, että pääsin aloittamaan vartaloa. Tämä siis neulotaan ylhäältä alas. Synttäreiden lomassa lauantaina neuloin tuon vartalo-osan ja toista hihaa ja sunnuntaina sain jo valmiiksi paidan. Lankaa tähän meni vain neljä kokonaista kerää ja jonkin verran viidettä! Monesti hirvittää se, paljonko neulepaidalle tulee hintaa. Tähänkin jos olisi ostanut lankaa niin, että sitä villalankaa neulotaan kaksin kerroin, samoin kuin mohairia, niin tulisi kyllä tolkuttoman kalliiksi! Näitä lankoja yksi kerä maksaa vitosen luokkaa eli alle 25e tuli neuleelle hintaa. Ei paha ollenkaan! Sit jos ostaa kalliit langat ja paita ei olekaan täydellinen niin harmittaa kovasti ja jos on neulottu sekaan mohairia, niin sen purkaminen on kyllä melko kamala, ellei mahdoton, homma.


Kuvat räpsäisin pihalla pikaiseen kaukosäätimella eikä kyllä tullut kovinkaan edustavia. Ei pystynyt tuolla jäätävässä tuulessa olla yhtään pakollista kauempaa. Mutta eiköhän näistä nyt tärkeimmän näe eli sen paidan, vaikka olisikin vähän surkea kuva :D




Seuraava projekti on jo mietinnässä! Sitä ennen pitäisi vaan saada yhdet kirjoneulesukat pois alta... Kummasti kuitenkin houkuttaisi mieluummin se uusi neule kuin ne vanhat sukat. Neulojat tietää tunteen!

8 kommenttia:

  1. Ihana neule - niin kauniin värinen. <3

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana pusero. Itse juuri ostin samaa lankaa ja epäilin et yksinkertaisena ei tule hyvä, mut kiitos kuvistasi, kyllä tulee juuri sellainen kuin haluankin❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä niin ihanan pörröinen ja pehmeä lanka! Ja itse kans vähän epäilin mut tulikin just hyvä eikä liian kuuma ☺️

      Poista
  3. Heips, kutiasko tuo lanka sinusta kuinka paljon? Todella kaunis neule 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tämä lanka ei juurikaan kutita. Mun tyttö pystyy pitään tästä tehtyä pipoa vaikka sillä kaikki villa aina kutittaa.

      Poista
  4. Paljonko sinulla meni lankaa tuohon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tuossa tekstissä se lukee eli reilu neljä kerää :) Mut mulla on löysä käsiala!

      Poista