tiistai 14. syyskuuta 2021

Ensimmäiset puolitoista kuukautta uudessa kodissa!

Päästiin muuttamaan meidän uuteen kotiin noin puolitoista kuukautta sitten, heinäkuun lopussa. Nyt kun ollaan asuttu täällä tuo aika, niin jotenkin tuntuu, että aikaa on mennyt paljon enemmänkin! Ehkä se kertoo vaan siitä, että uusi koti on tuntunut alusta asti kodilta. Vihdoin loppui se tuskallinen odottaminen, jota ei onneksi kuitenkaan ihan kovin kauaa kestänyt. Tuntuu, että kesäkin meni niin nopeasti ihan sen vuoksi, että koko ajan vain odotti kesän loppua ja muuttoa. Tosi nopeasti meni kyllä vuokrallaoloaika.

Meidän rakennusprojekti sujui onneksi aika lailla ongelmitta, mikä johtui varmasti siitä, että meillä oli tässä niin huiput tekijät! Muuttotarkistus meni heittämättä läpi eikä mitään virheitä tai mainittavaa olla talosta nyt reilun kuukauden asumisellakaan löydetty. Muutamat jäljet seinässä korjailtiin heti silloin valmistumisen ja muuton jälkeen ja toimitusvaikeuksista kärsineet listat käytiin asentamassa jälkikäteen. Nyt on siis kaikki paikoillaan joitakin nettijuttuja lukuunottamatta. Niiden tulo on viivästynyt myös yllättäen koronan vuoksi!


Muutto meni suhteellisen kivuttomasti ja tavarat löysivät aika nopeasti paikkansa. Tällä kertaa otin asiakseni sen, että laitetaan heti kaikki mahdollinen naulakko ja hylly seinälle, että ne eivät jää kokonaan laittamatta! Ja aika hyvin tuota ollaan toteutettu, sillä meillä on seinillä jo tauluhyllyjä, lapsilla naulakot huoneissa, olkkarissa verhokisko ja verho paikallaan ja peilikin on löytänyt paikkansa meidän makuuhuoneen seinältä. Tuosta on hyvä lähteä sitten miettimään, että mitä kaikkea vielä tarvitaan ja halutaain laittaa.


Minä olen pääasiassa purkanut tavarat, joten toistaiseksi olen suunnilleen kärryillä siitä, että mistä mikäkin tavara löytyy. Muut ovatkin sitten enemmän tai vähemmän hukassa tavaroiden paikkojen suhteen! Mutta eiköhän pikkuhiljaa ala muillekin hahmottua, että mistä mitäkin löytää. Instan seuraajat ovatkin huomanneet, että rakastan säilyttää kaiken mahdollisen laatikossa ja niitä pitäisi hankkia lisää, että saisi kaikki tavarat fiksusti järjestykseen. Varsinkin tyttöjen kaapit kaipaisivat vähän organisointia, että pysyisivät siistinä ja tavarat helposti otettavissa kaapista. Instassa olen muuten laittanut stooreihin vähän esittelyjä kodista ja tällä hetkellä sieltä löytyy videona mm. kodinhoitohuoneen esittely stooreista Koti-tunnisteen alta. Yritän toki saada tänne blogiin astikin noita juttuja teille talteen!


Jopa siivoaminen on ollut tähän asti ihan kivaa! Tiedättehän sen alkuinnostuksen, joka uudesta kodista tulee ja tällaiset masentavan tylsät pakkopullajutut muuttuu myös kivoiksi. Saapa nähdä, että kuinka kauan tämä innostus kestää. Epäilen, että se ei ole kovin pitkäikäistä, mutta nautitaan nyt tästä hetken huumasta!


Tuntuu, että ollaan saatu nyt tässä pienessä ajassa jotenkin tehtyä tästä talosta melkein kodikkaampi kuin entisestä kahdeksaan vuoteen! Toki tämänkin sisustus elää varmasti koko ajan, mutta kuitenkin on jo tehty tästä meidän kodin näköinen. Ehkä se auttaa myös, että on väriä seinillä ja yleisvärikään ei ole valkoinen. Edellisessä olisin halunnut maalata seiniä, mutta en osannut päättää väriä. Vielä kaipaisin lisää viherkasveja, koska onnistuin vuokra-asunnossa tappamaan muutaman. Varmaan valonpuutteen takia, kun kesä oli kuuma ja ilman ilmastointia oli pakko pitää koko ajan verhot kiinni ja kasvit eivät tykänneet pimeydestä. Loppusilauksen annoin peikonlehdelle viemällä sen ulos ja se unohtui aurinkoon ja lehdet paloivat :D


On ollut ihan mahtavaa nähdä, miten kaikki meidän valinnat ja päätökset toimii käytännön elämässä. Moni talopohja esimerkiksi voi olla hyvän näköinen paperilla, mutta toimiiko se käytännössä, on eri asia. Tähän mennessä pohja on ollut ihan niin toimiva mitä oltiin ajateltukin ja muutenkin kaikki valinnat esimerkiksi materiaaleihin ja kalusteisiin tuntuu omilta ja kuitenkin myös ajattomilta valinnoilta. Talopohja löytyy muuten täältä, jos et ole sitä vielä nähnyt. 


Postauksessa on muutamia sekalaisia kuvia meiltä, jotka otin kännykän kätköistä. Pitää tehdä parempi esittely myöhemmin vaikka huone kerrallaan. Tämä sauna on kyllä yksi mun lemppari meidän talossa! Se on niin kaunis ja siinä on mun toiveet toteutettu täysin.
Se mistä olen erityisen ylpeä, on se, että me on oikeasti tehty pihallekin jo jotain! Sen jälkeen kun muutettiin, alettiin tehdä myös pihahommia ja meillä onkin jo melko komea, pitkä nurmikko ja istutusjuttuja ollaan myös tehty. Voisin tehdä pihajutuista oman postauksen, että miltä ne näyttää tällä hetkellä kun kasvit ovat vielä aika pieniä. Tehtiin myös laatoituksen sijaan tuollainen "alaterassi" tuohon terassin jatkeeksi ja se toimii kulkuväylänä. Ensi kesänä ostan sitte jotain hedelmäpuita tuonne, kun keksin, että mitä ja mihin niitä laitan! Mut isot linjat on jo tehty ja ensi vuonna voi keskittyä sitten yksityiskohtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti