maanantai 3. lokakuuta 2016

Viian uusi istuin: Cybex Sirona!

Helmikuussa pohdin täällä blogin puolella uuden istuimen hankkimista Viialle. Meillä oli entuudestaan kaksi istuinta, joista kummatkin viisi vuotta vanhoja ja toinen niistä on todella halpa Nanian istuin ilman mitään säätöjä. Siirrettiin siis meidän kahdesta vanhasta se parempi istuin miehen autoon ja ostettiin Viialle kunnon istuin ykkösautoon. Uuden istuimen ostamista puolsi myös se, että Gracon turvavyöt eivät jotenkin istu Viialle. En tiedä ovatko Viian hartiat jotenkin kapeat, koska turvavyöt eivät meinaa mitenkään pysyä harteilla, vaan tahtovat valahtaa alas tai sitten Viia keplottelee itsensä toiselta puolelta vapaaksi, vaikka vyöt olisivat kuinka kireällä. Miehen työautolla ajetaan ihan muutaman kilometrin matkaa töihin, joten siinä ajassa ei ehdi vielä kaivautua vapaaksi!

Pitkällisen harkinnan ja miettimisen jälkeen päädyttiin tilaamaan Cybexin Sirona*, joka on saanut netissä melko paljon hehkutusta. Istuin tuli meille hollantilaisesta nettikaupasta Babyplussasta,  josta olin kuullut useammastakin blogista hyvää palautetta. Sironan hinta tuolla oli jonkin verran edullisempi kuin Suomessa ja lisäksi istuin tuli DHL:n kautta suoraan kotiovelle.


Minulle oli hieman epäselvää, että mitä eroja tässä Sironassa ja Sirona plussassa on ja sainkin todella nopeasti vastauksia asiakaspalvelusta kysymyksiini. Palvelu oli todella ystävällistä koko ajan, eikä ongelmia tullut, vaikka asiointikieli oli englanti.


Tilaus toimitettiin melkein heti maksun jälkeen, mutta kuljetusfirmalla oli jotain häikkää, sillä tilauksen toimitus Suomen sisällä kesti toista viikkoa. Tilauksen yhteydessä sain seurantakoodin, mistä seurasin istuimen liikkumista. Istuin tuotiin miehen työpaikalle, koska meidän kaupungissa DHL:n jakelu oli semmoiseen aikaan, että olin itse töissä eri paikkakunnalla.

Mies asensi istuimen ja kertoi sen olevan yksinkertainen asentaa. Alussa ongelmia tuotti se, että mies ei löytänyt ohjekirjaa ollenkaan vaan joutui etsimään netistä videon istuimen asentamiseen. Videosta kävikin ilmi, että ohjekirja löytyi istuimen takana olevasta vetoketjutaskusta! No, pääasia, että asennus onnistui. Oli se sitten videon tai ohjekirjan ansiota. 


Istuin kiinnitettiin meidän autoon Isofix-kiinnikkeillä, jolloin väärin asentamisen mahdollisuus on häviävän pieni.


Äkkiseltään istuin on aika kaukalomainen ja aivan eri tyyppinen, mitä meidän vanha Gracon istuin. Istuimen saa säädettyä useaan eri kaltevuuteen ja säätö onnistuu helposti nappeja painamalla myös lapsen ollessa istuimen kyydissä. Samoista napeista toimii istuimen kääntökin.Sivuissa on magneetit joihin saa vyöt kiinni silloin, kun ne eivät ole käytössä niin eivät ole edessä seuraavan kerran kun istuimeen laitetaan lapsi.


Aavan penkin ollessa keskellä, ei Sirona mahdu kääntymään ihan kokonaan sivuttain, mutta tuokin asento riittää oikein hyvin lapsen laittamiseen. Vyöt on näppärämpi kiinnittää ja kiristää, kun ne pystyy hoitamaan tuosta edestä ilman, että kykkii puoleksi auton sisällä.


Sironassa nuo turvavyöt pysyvät hyvin Viian olalla, joten ehkä ne ovat malliltaan paremmat sirolle tytölle. Isokokoiselle lapselle ostaisin ehkä jonkun toisen mallin, koska Sironan painoraja on vain 18kg eli Aava ei siihen enää menisi kumminkaan päin. Viia todennäköisesti painonsa puolesta mahtuu istuimeen varmaan sen nelisen vuotta.

Kirjoittelen paremmin kokemuksista kun on ehditty käyttää istuinta hieman kauemmin ja myös pidemmillä matkoilla ja päästään testaamaan kallistustakin paremmin!


Translation: We have been looking for a perfect car seat for our one year old daughter. After many many months comparison we decided to buy Cybex Sirona and we ordered it from Babyplus , even though we live in Finland. I have heard nothing but good about this webshop and the customer service was very nice and helpful! Sirona was also little bit cheaper in Babyplus than in finnish stores and it was delivered straigth to our home via DHL. Ordering was easy, and everything went great. Car seat was delivered from Baby plus one day after payment so it was kind of quick.

Sirona was easy to install after my partner found the manual from the zipper pocket behind the carseat. It is also easy to use and with pressing two buttons at the same time you can even rotate the seat, or change the position for sleeping child, or for a child that is awake. My opinion is that Sirona is  a perfect choice for a small sized child because the seat is not the biggest one available and the weight limit is only 15kg. Our daughter is year and four months old and she weights only 9kg.  I will get back to telling more experiences after using it for a while but at this point it looks very good!

*tuotteesta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan

11 kommenttia:

 1. Tuo Sirona on kyllä semmonen istuin, jota voisin itekin harkita jos siihen mahtuis vähän isompi lapsi. Istuimen kääntö ja kallistus on semmosia ominaisuuksia, jotka on varmasti käytössä tosi mahtavia. Myös tuo magneetti vaikuttaa huippuidealta, miks kaikissa istuimissä ei oo semmosia?! ;) Video lapsen laittamisesta vöihin ois tosi huippu nähä, semmosia saattaa toki youtubesta löytyä ku ettii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tämä olisi loistava ollut Veetille ja nyt Viialle, mutta Aavalle varmasti liian pieni. Tuo kallistus on tässä kyllä paras kokeilemani. Meidän vanhassakin istuimessa on kallistus, mutta siinä pitää kamalasti ruuvata että sen saa toimimaan. Tässä vaan nappia painaa ja kallistaa :)

   Poista
 2. Mitä muita istuimia teillä on? siis toisilla lapsilla? meille sirona ei käy kun lapsi kasvaa Ei-niin-sirona eli jäisi pieneksi nopeasti. Istuin viidakko on aikamoinen..meinattiin ostaa esikolle uusi istuin ja kuopus sitten esikoisen tuoliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on isommilla Britaxin kidfix XP sict 2 ja toisella muistaakseni ilman tuota kakkosta. Eroa sivutörmäyssuojat erilaiset toisessa eikä jalkojen välistä menevää turvavyön pidikettä. Teen niistäkin juttua tänne jahka ehdin! Kakkosautossa kummallakin on Brion vanhan mallin istuin, olikohan Caro.

   Poista
  2. Meillä toinen vahva ehdokas oli Klippan, siinä on painoraja isommallekin lapselle!

   Poista
 3. Hei, kyllähän Sironassa on painoraja 18kg. (http://cybex-online.com/en/carseats/sirona.html). Ja vaikka meillä ehdittiin sitä juuri tuon painorajan vuoksi käyttää vain reilu puolitoista vuotta niin sanoisin, että oli kyllä mahtava sijoitus. Oli mainio ja mukava istuin myös reilummalle sällille. (seuraavaan Cybexin Solution m-fixiin siirtyi sitten 18kg ja 96cm kakara). Turvallisia ja onnellisia kilometrejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tainnut painovirhe paholainen iskeä, korjasin tekstiinkin :D Meillä menee tällä painonkehityksellä varmaan sen neljä viis vuotta jos muuten mahtuu. Veeti painoi neljävuotiaana 17kg ja Viia on toistaiseksi ollut vielä kevyempi mitä Veeti ihan pienenä.

   Poista
 4. Onko tämä siis palkki-istuin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jos haluaa käyttää naama menosuuntaan😊 Selkä menosuuntaan normaalisti vöillä.

   Poista
 5. Mikä ero on Cybex Sironalla ja Sirona Plussalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos en väärin muista, niin pelkkä kangas. Omaan silmään ne plussat ei ollut niin kivan näköisiä :D

   Poista