sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Eskarilaiselle kaapin täydennystä

Osallistuin jokin (pitkä) aika sitten Verson puodin ompelukerhoon, jossa sai tilata edullisesti pätkän kangasta, jota ei tietenkään päässyt ennalta näkemään. Paketista paljastui mustavalkoinen kangas, jossa poika ratsastaa leijonalla. Halusin tehdä kankaasta ystävän vauvalle bodyn ja kun kangasta jäi, niin tein myös Veetille ihan peruspaidan, johon yhdistin eri kankaasta etu-ja takakappaleet. En halunnut kuitenkaan kankaan pariksi mustaa, koska sävyero olisi itsenäni voinut haitata. Niinpä laitoin kaveriksi harmaan ja mintut kantit.


 Jämäpaloista tuli vielä pari pipoa, kun laittoi takakappaleen piposta mustaa kangasta. Hyvin käytetty 70cm siis! Veeti onneksi huolii vielä äidin tekemät ja nämä kuosikankaatkin ilman mutinoita. Tämäkin otettiin innolla vastaan.


Kaavana paidassa uusi kokeilu eli More grey, jonka sain viime vuonna joulukalenterivaihdossa ja silloin se oli vielä iso. Nyt lisäsin vain vähän pituutta hihoihin ja helmaan, kun kaava oli kokoa 116cm ja oikein hyvä tuli. Pituutta Veetillä on 123cm.


Vauvan bodyn tein koossa 62cm muistaakseni ja se on tehty Bert-nappilistabodyn kaavalla, joka on mielestäni kivan sopusuhtainen kaava.  Musta ei ole pienellekään synkkä, kun yhdistää siihen hempeää minttua.



Nappilistan teko on aina yhtä vaikeaa ja mun pitää joka kerta lukea ohjeet sitä varten, kun niin harvoin jaksan sen värkätä, vaikka sillä saisi kivaa ilmettä vaatteisiin.


Toisenkin paidan tein Veetille uudella kaavatuttavuudella eli Steampunkilla. Tämä on svetarityyppinen, jonka takakappale on hieman pidempi kuin etukappale, vaikka se ei juurikaan kuvissa näy. Veeti ei ole kovin innokas hupparin pitäjä, joten ajattelin tämmöisen joustocolitsisen paidan olevan talvella sitten kuitenkin normaalia trikoopaitaa lämpimämpi.


Malli on minusta oikein kiva ja näitä voisi tehdä lisääkin jos löytyisi kivaa joustocollegea. Tämä on Noshin myrskypilveä ja on todella kauniin värinen.


Yksityiskohtana tein peittarilla tikkaukset saumoihin. Sen kummempia kikkailuja tämä ei mielestäni tarvitse.





1 kommentti:

  1. Hienoja paitoja oot ommellut, taas! Oon jo kauan aikaa haaveillut peittarista, että voisin tehä tuommosia hienoja koristetikkauksia. :D

    VastaaPoista