sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Tyttöjen talvivaatteet ja sovituskuvia

Käytiin viime viikolla läpi vähän lasten talvivaatteita, että tietäisin mitä pitää vielä hankkia.  Tyttöjen osalta hommat ovat aika selvät, mutta Veetillä onkin puutteita senkin edestä! Aavalta puuttuu vielä ehkä joku parempi takki, mutta sen voin ostaa jostain käytettynä halvalla tai sitten muuten vain edullisen vaikka Hennesiltä, kuten viime vuonnakin.  Viialla ei myöskään ole kuin haalari, mutta ajattelin olla uhkarohkea ja tehdä takin itse!

molo kids black grape

Haalarina on viime vuonna alesta ostettu Molon black grape, joka oli muistini mukaan paljon tylsemmän värinen. Oikeastaan tää onkin ihan kiva, mutta asusteiden hommaaminen onkin vaikeampaa, kun sävy on niin haastava. Tähän sopisi joku persikka/koralli ja mietinkin, että löytäisinkö sen väristä lankaa jostain. Semmoista vähän paksumpaa, josta saisi huivin ja ehkä vuoritetun pipon tehtyä.

molo kids black grape

Tuo Fredriksonin karvalakki on jo yli vuosi sitten Kärkkäisen alekorista jemmattu, mutta on vieläkin vähän ärsyttävän reilu. Ehkä se kuitenkin menee kypärälakin kanssa.

molo kids black grape

Koko haalarissa on 110cm ja Aavalla on mittaa jo reilut 103cm. Meillä on ollut jo niin monta Molon haalaria, että ei kamalasti enää tule huteja näiden kokojen kanssa.

molo kids black grape

Meillä on aina ollut lapsilla kaksi settiä talveen, jotta toisen setin saa tarvittaessa pesuun ilman, että tarvitsee jännätä, ehtiikö vaate kuivua aamuksi hoitoon. Toiseksi ostin Aavalle takin ja housut, jotka olen kokenut kätevämmäksi jos ollaan menossa samalla kertaa ulos ja jonnekin sisällä käymään, niin voi riisua pelkän takin.

name it toppatakki

Takki on Kärkkäisen alesta ostettu Name it, kokona tässäkin 110cm. Mielestäni tämä on tosi niukkaa mitoitusta ja vähän pelottaa, että mahtuuko tuo päälle koko talvea! Hihoissakaan ei kamalasti ole ylimääräistä.

name it toppatakki

name it toppatakki

name it toppatakki

name it toppatakki

Muuten tykkään tästä takista tosi paljon ja se on kauniin värinenkin. Yllättäen myös Aava tykkäsi väristä ja olisi halunnut jäädä tämä päällä pihalle.  Takki tarvitsisi vielä toppahousut. Viime vuonna meillä oli Kappahlin housut, mutta niissä vaivaa se, että lahkeissa ei ole kiristystä, jolloin ei voi ostaa yhtään kasvunvaraa. Tilasin kokeeksi H&M: toppahousut isommille lapsille. Onko kenelläkään kokemusta, että millaiset ovat käytössä? Näyttivät ainakin aika lyhyiltä ja leveiltä.

name it toppatakki

Viialla on kaksi haalaria, joista toinen menee varmaan alkutalven ja toinen sitten lopputalven. Pienempi on tämä Mini Rodinin fuksia haalari kokoa 80/86. Olenko muuten ainoa, joka inhoaa kaksoiskokoja lastenvaatteissa? Tuo koko alkaa olla meille hieman liian sopiva, mutta koko 92/98 on vielä valtava! Eihän noissa ole mitään järkeä. Hankaluutta lisää se, että Viia on muutoin kokoa 80cm, mutta jalat ovat ainakin 86cm. Isompi koko on valtava säkki vaatteissa, mutta 80/86 alkaa olemaan lahkeista kohta lyhyt.

Mini rodini toppahaalari

Veetillä on ollut tämä sama haalari viime ja toissavuonna ja on helposti lämpimin talvihaalari, mitä meillä on koskaan ollut! Kaiken lisäksi se oli kahden käyttövuoden jälkeen vielä uuden veroisessa kunnossa. Tämän Viian haalarin onneksi ostin aika edullisesti käytettynä facebookin kirppareilta, koska oikeaan hintaan en näitä koskaan raskisi ostaa.

Mini rodini toppahaalari

Mini rodini toppahaalari

Täydellisen haalarirakkauden löysin kuitenkin myöhemmin ja vähän yllättävältä merkiltä, nimittäin H&M:ltä! Kun kuvasto tuli joskus loppukesästä ja näin tämän haalarin, oli pakko mennä tilaamaan se saman tien. Tämä on ehkä kaunein haalari ikinä!  Hennesille sattui olemaan vielä jokin alekoodi, jolloin haalarille posteineen jäi hintaa jotain viidenkympin luokkaa.

H&M toppahaalari

 Kyselin myös netissä parista ryhmästä kokemuksia tästä ja ne olivat oikeastaan pelkästään positiivisia, joten uskalsin ostaa tämän. Eipä tuota korkealta tuohon hintaan tipu, jos ihan kaikkia odotuksia ei täytäkkään. Tässä kuvassa Viialla on päällä koko 86cm, mutta meille jäi isompi eli 92cm kun toiveissa oli tosiaan käyttää sitä sitten joulun jälkeen. Nämä Viian kuvat on hieman tärähtäneitä kännykkäotoksia, mutta eiköhän näistä saa hyvin tuon mallin ja koon selville. Viialla siis pituutta n.81cm.

H&M toppahaalari

 Kengistä Viia menee kaapista löytyvillä Vikingin goretexeillä (mitä on Aavan jäljiltä useampaa kokoa, jos sattuu jalka kasvamaan yhtä paljon kuin Aavalla samassa iässä) ja lisäksi kylmemmille keleille on Anguluksen nahkakengät. Niin ja kaverilta ostin Kavatin loskakumpparit myös.

Aavalle tein kerranikin löydön kirpparilta, kun löysin vitosella (!) nämä uudenveroiset Vikingin kengät vielä sopivassa koossa. Näissä on vähän paksumpi vuori kun siinä perusmallissa, joten jospa näillä tarkenisi sen villasekoitesukan kanssa. Kovemmille pakkasille ostin myös villavuoriset nahkakengät.

Viking goretex

Viime viikolla cittarin alekorista bongasin nämä Vikingin Wildfire-kengät puoleen hintaan ja ostin ne toiseksi kengiksi. Välistä kun  saattaa vielä sattua niin, että vessa onkin liian kaukana ja kengät kastuvat, niin onpa sitten toiset kengät mihin vaihtaa kun toiset ovat pesussa. Meillähän kävi kokeilussa Vikingin windchillit, joita ei kumpikaan lapsista meinannut saada jalkaan edes minun avustuksella, koska varsi oli niin kapea. Nämä onneksi sujahtivat jalkaan. Nämä eivät varmaan ole nytkään vielä liian kuumat, kun aamuisin on ollut jo viittäkin astetta pakkasta.


Viking wildfire


Joko teillä on talvikamppeet hommattuna?

5 kommenttia:

 1. Joko muuten Viialla oli se painokontrolli, mistä kirjoitit joskus aiemmin? Ja mielenkiintoista olisi tietää myös Aavan ja Veetin tuoreet neuvolakuulumiset, vai joko olet niistä kertonut, on ehkä mennyt ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli, tuossa syyskuun lopussa! Painoa oli tullut riittävä määrä, eikä sitä tartte enää kontrolloida :) Veetin ja Aavan neuvolakuulumiset ovat myös tulossa tänne kunhan saan kirjoitettua!

   Poista
 2. Tytölle ei ole löytynyt VIELÄKÄÄN mitään talvivaatetta, kohta epätoivo iskee kun aina ollut tähän aikaan topat jo odottamassa kaapissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei oo Veetille takkia! Mitkä teidän pojilla on??

   Poista
  2. Ollilla on se Elmerin vanha Molon Rainbow ja Elmeri tahtoi nyt sen Popin uuden mustan parkatakin.

   Poista