keskiviikko 24. elokuuta 2016

Sovituskuvia Nosheista

Tilasin viikko sitten maanantaina Noshin kutsuillani pari vaatetta uudesta mallistosta sekä myös paria kangasta. Noshilla on ihania ja laadukkaita kankaita, mutta rajallisen vapaa-ajan vuoksi on joskus myös kiva tilata valmiita vaatteita. Aavalle tilasin nämä Huippu-collegeleggarit koossa 98/104 ja koko oli just hyvä. Jonkin verran oli kasvunvaraa, vaikka kuvissa ei kyllä siltä näytä :D Hieman jää siis ruttuun. Sanoisin, että vastaa oikein hyvin kokoaan kun Aava on sen noin metrin pitkä ja muissa merkeissä joutuu ottamaan jopa 116cm, että riittää lahje!


Talveksi tämmöiset paksummat leggarit ovat ihan omiaan, niin ei palele niin helposti.Naisten malliston must have-juttu itselle oli tämä Pisara-taskutunika. Tämä on aika reilua kokoa, kuten naisten Noshit monesti ovat olleet eli mulla on päällä koko S. M ois varmasti myös mennyt, mutta en halunnut kovin telttamaista tästä ja toiveena kuitenkin olisi vielä pienentyä tästä niin eipä jää ainakaan isoksi!

Ainoa pettymys uudessa mallistossa oli se, että Biker-housujen lahkeen mittaa oli lyhennetty hurjat 10cm! Lähes ainoat housut, joissa mullakin jäi vähän lahjetta ruttuun ja nyt lahje ei riitä enää ollenkaan. Tilaamatta jäivät ja harmittaa isosti! Laitoin palautetta Noshin sivuille, jossa vastattiin lyhentämisen johtuvan siitä, että tämä kangas on erilaista eikä laskeudu hyvin nilkoista jos jää ruttuun. Aikoivat olla kaavoitukseen yhteydessä ja kysyä sieltä ja nyt koko kysymys on poistettu sivuilta jostain syystä...


 Harmistuneena sitten ostin samaa kangasta itselleni mitä tämän malliston bikereissä on ja kokeilin jopa uutta housukaavaa ja tein omat versiot luumun värisistä housuista. Kaava on Ottobren 5/14 Lampi-housut ja koko on 40. Kokovalinta osui kerrasta nappiin! Ainoastaan polvesta alanpäin kavensin reilusti, että sain pillimmät. Etutaskut unohdin tehdä, mutta valevetskarihalkion sentään askartelin ja takataskut. Tikkasin jopa saumoja, joka on näin laiskalta ompelijalta aika suuri saavutus.

Normaalisti teen leggarit Onionin leggarikaavalla ja sen ja näiden lahkeiden mitassa oli kymmenen sentin ero! Ei ihme, että olen Onioniin joutunut lisäämään noin 12cm ylimääräistä lahkeeseen :) Näissä varmaan riittäisi suoraan kaavan mukainen lahkeen pituus, mutta varalta leikkasin sen verran pitkästi kuin kangas antoi myöten.


Nyt sain sitten kuitenkin tämän itselle mieluisen setin, vaikka housut pitikin jaksaa itse ommella. Tuo luumu on tosi kivan väristä ja loppupalasta tuli vielä Viialle housut, jotka vilahtivatkin jo instan puolella.  Paidan kangas on taas laadukkaan tuntoista. Samaa kuin esimerkiksi Pilvi-topissa vai oliko se Pilvi, jossa on semmoiset vähän röyhelöt hihat? No enivei, ei varmasti mene pesussa yhtään miksikään. Hieman nämä Noshin vaateet minusta kiertävät (mitä en osannut ajatella ennen kuin ystävä mainitsi Hippi-mekon kiertämisestä) ja se johtuu kuulemma siitä, että kangas on kudottu pyörönä. Kierto on niin vähäistä, että en ehkä sitä huomaisi, jos en osaisi ajatella asiaa.

Lasten housuihin toivoisin myös nappikiristystä, että saisi vyötäröä säädettyä. Veetille en voi Noshilta ostaa housuja, kun ne ei pysyisi todennäköisesti päällä :/ Sama homma Viialla. Onneksi Aavalle löytyy! Tai ehkä hyvä niin, niin ei tule konkurssia.


5 kommenttia:

 1. Kivat vaatteet!
  Bikerin kaava löytyy Noshin kotisivulta jos haluat tehdä omat :)
  http://nosh.fi/category/616/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei kuulemma ole sama kaava, vaikka nimi on sama :/ Joku sanoi että ihan erimitoitus ja siinä tais olla ne polvipaikkajututkin erilaiset.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää tuo tunika, ja housutkin on oikein hienot! Ite yleensä ostan lapsillekki housut valmiina ja ompelen paitoja.. Housujen ompeleminen on semmosta värkkäämistä, en jaksais tehä taskuja yms.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Housut on minusta tylsiä tehdä, juurikin siitä syystä että pitää tehdä niitä taskuja jos haluaa saada kivemmat. Sit paskalla tuurilla niissä on kohta polvessa reikä ja tuntien työ meni hukkaan!

   Näistä omista housuista tykkään hulluna, malli on kiva ja värikin just nappi!

   Poista
 3. Noshilla on kyllä tosi kivoja vaatteita niin lapsille kuin naisillekin ja hinta-laatusuhde on loistava, varsinkin naisten vaatteet on kohtuuhintaisia. Pisara tunikasta haaveilin itsekin, mutta en sitten raaskinut. Jäi kyllä vähän kaivelemaan, että katsotaan saako näitä vielä myöhemmin kun ensi kuussa pääsen kutsuille. Meillä myös kaivattaisiin nappikiristystä lasten legsuihin, kun ei oikein muuten hoikkeliinilla pysy päällä. Anoppi kavensi yhdet, mutta en ihan kehtaa useita teettää. :) -Anri-

  VastaaPoista