tiistai 23. elokuuta 2016

Ensimmäinen hoitopäivä

Meidän vauva oli tänään ensimmäistä päivää uudessa hoitopaikassaan. Oikeastaan hoidon aloituksen piti tapahtua jo eilen, mutta Viialla oli sunnuntaina flunssan takia vähän lämpöä, niin tytöt jäivät päiväksi mummun kanssa kotiin meidän mennessä miehen kanssa töihin.

Meillä on semmoinen rutiini, että minä lähden aamulla aikaisemmin töihin ja haen lapset kun pääsenkin aiemmin. Mies puolestaan vie lapset ja on myöhempään töissä. Tähän järjestelyyn olen todella tyytyväinen, koska pääsen niin helpolla kun aamulla ei tarvitse laittaa kuin itsensä kuntoon :) Mies siis vei ensin Veetin eskarin hoitoon ja siitä sitten tytöt omaan hoitoon eli samaan ryhmikseen, missä Aava ja Veeti ovat ennenkin olleet. Kuljetetaan nyt tämän vuoden ajan lapsia kahdessa paikassa, koska ei haluttu luopua tuosta yksityisestä ryhmiksestä kun me ollaan (ja lapset tietty) tykätty siitä tosi paljon. Mieluummin siis viedään kahteen eri paikkaan lapset tämän vuoden ajan. Ensi vuonna Veeti kuitenkin kulkee yksin kouluun, joten sitten ongelma ratkeaa toistaiseksi :)


Me ollaan nyt pariin otteeseen oltu leikkimässä ennakkoon hoitopaikalla, että paikka tulisi tutuksi Viiallekin. Edellinen kerta oli perjantaina eli siitä ei ole montaa päivää aikaa. Hienosti Viia olikin ensin lähtenyt leikkimään, mutta tullut kuitenkin vielä miehen luo takaisin eteiseen ja itku oli päässyt, kun isi lähti töihin. Hoidosta oli kuitenkin laitettu viestiä perään, että itku oli lakannut sitten melko pian ja Viia oli mennyt aamupalalle. Kesken päivän sain minäkin vielä viestiä hoidosta, että on mennyt hyvin ja ruoka on maistunut.


Hoidossa kukaan lapsi ei nuku pinnasängyssä, joten Viia oli nyt ensimmäisenä päivänä nukutettu syliin, kun uusi sänky ei ollut oikein vielä mennyt läpi. Unet olivat olleet parin tunnin mittaiset, mitä harvoin kotona tapahtuu. Ruoka oli maistunut ja välipalaakin oli otettu toinen lautasellinen. Yksi ainoa itku oli tullut kun Viia oli kaatunut. Muuten oli ollut todella reipas ja hyväntuulinen touhottaja. Kun menin hakemaan Viian, olivat lapset ulkona ja siinä vaiheessa tuli pieni itku kun Viia näki mut, mutta sylissä se unohtui ja piti päästä vielä takaisin leikkimään. Lopulta homma meni niin, että Viia ei olisi malttanut lähteä kotiin ulkoa :)


Onneksi kaikki oli mennyt niin hyvin ja Viiakin oli tuntunut viihtyvän hyvin! Pelkäsin, että jos Viia itkeskelee päivän, niin tuntuu tosi pahalta jättää sinne joka päivä niin kauan, että tottuu. Aavahan oli ollut heti kuin kotonaan hoidossa ja on selvästi sinne jo välillä kaivannutkin kotona olon aikana, kun on paljon puhunut hoitoon menosta. Niin siitä tuosta meidän vauvastakin on muka tullut niin iso tyttö, että!


Oma työn aloitus on ollut aika hässäkkää, kun työ on vaihtunut enkä osaa uudesta työstä vielä oikeastaan juuri mitään. Toisaalta on ollut tosi kiva mennä töihin juuri sen vuoksi, että on koko ajan jotain uutta. Melkein kuin olisi vaihtanut työpaikkaa kun on uusi toimenkuva! Edellisessä työssä onkin tullut oltua joku kahdeksan vuotta niin olihan tuo aikakin vaihtaa vähän muihin hommiin, vaikka ei edellisessä sinänsä mitään vikaa ollut. Nyt vaan toivotaan, että lapset pysyvät pari viikkoa terveinä, että minä ehtisin oppia uuden työn ja kun miehelläkin on melko kiire nyt töissä, eikä oikein kärsisi olla pois kotoa. Onneksi saatiin maanantaina tänne mun äiti lapsia katsomaan, niin ei tarvinut heti ensimmäisenä työpäivänä olla pois :)

Onko siellä muita äitejä, joiden vauva on aloittanut nyt hoidon? Miten on lähtenyt sujumaan?

Kuvat ei liity mitenkään tähän päivään vaan on kesällä napsittu. Ensimmäisissä näkyy muuten toinen ompelemani kesähaalari ja tuo pallolätsäkin on itse tehty! :)

10 kommenttia:

 1. No tuota...vaikka olen ihan innolla menossa töihin niin mulla vähän silmät alkoi hikoilla ku luin :D Ens maanantaita odotellessa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vietkö sää vai Ilkka? :) Vitsi sullakaan enää viikko lomaa!

   Poista
 2. Meillä ollaan nyt toista viikkoa hoidossa, ja paljon paremmin menee kuin ikinä olin uskaltanut toivoakaan. Ekat päivät kiukutteli ja on tietenkin aika sylitapaus kotona, mutta ei oo yhtään hankalaa käydä töissä. Toinen päivä hoidossa oli pahin, sillon oli itelläki töissä paha olla kun selvästi toinen ripustautu kaulaan aamulla.

  Meillä viejä ja hakija vaihtelee, ja kyllä tämmönen viikko kun saa itse hakea, ja varsinkin häipyä töihin ennen kuin kukaan herääkään, on ihan luksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOo tuo on niin luksusta, että ei tarte viedä ja saa touhuilla rauhassa ku muut nukkuu. Ja se, että ei tartte jättää sitä itkevää lasta sinne ja lähteä vaan saa hakea sen iloisen lapsen (paitsi jos se päättää, että ei halua lähteä kotiin :D). Mut kiva kuulla, et teilläkin on mennyt hyvin ku ei oo ehditty jutellakkaan siitä teidän aloituksesta sen kummemmin.

   Poista
 3. Meidän pojilla alkaa päiväkoti syyskuun alussa, eikä olla vielä käyty edes tutustumassa. 5-vuotias on ihan tulisilla hiilillä asiasta ja kyselee koko ajan, kuinka pitkä aika on syyskuuhun! 2,5-vuotias ei vielä osaa odottaa.
  Mulla on opiskeluaikataulut todella vaihtelevia, joten viejä ja hakija vaihtelevat. Luulen, että äitiä jännittää enemmän kuin lapsia :D En ole itse ollut päivähoidossa ja esikoinen on ollut vain vuoden perhepäivähoitajalla, mutta siitäkin on nyt jo aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monestihan se on niin, että äitiä jännittää monikin asia enemmän kuin lapsia. Isompi on varmasti innoissaan uusista leikkikavereista ja pienempikin varmasti sitten kun hoksaa, että niitä siellä hoidossa on :)

   Poista
 4. Onpas mukava kuulla, että lasten päivä oli sujunut hyvin! Toivottavasti jatkuu samaan malliin ja pysytte terveinä. Täälä on jo syksyn eka flunssa meneillään pojilla.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuli eka flunssa kun käytiin tutustumassa :D Että jospa nyt pari viikkoa selvittäisiin ilman sairasteluita. Ja tosiaan ihan huippua, että on lähtenyt näinkin hyvin käyntiin :)

   Poista
 5. Meidän murut aloittivat myös. Itkun kanssa mennään, mutta päivät on kuulemma onneksi sujuneet ihan hyvin. Onhan tämä vielä kieltämättä rankkaa kaikille, mutta uskon, että tottuessa helpottaa :) Kiva, että teilläkin sujuu hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se monesti menee, että se aamu on pahin kun lapsi näkee, että hänet jätetään. Mutta meillä tosiaan se itku loppuu kun hakija poistuu ja sitten mennään tyytyväisenä syömään. Kyllä ne lapset sopeutuu pikkuhiljaa, varsinkin jos on muuten mukava paikka ja hyvät hoitajat!

   Poista