keskiviikko 10. elokuuta 2016

Kesäjuttuja ja katse tulevaan

Kesä alkaa olla kohta ohi. Tuntuu, että se meni kamalan nopeasti, mutta toisaalta taas on ehditty tehdä vaikka ja mitä! Ehkä kesää hieman lyhentää se, että usein kesäkuu menee sisällä kun on kylmää ja sateista. Mies oli ensin juhannukselta kaksi viikkoa lomalla ja nyt vielä kolme, joten on ehditty hyvin lomailla niin perheenä kuin keskenään lasten kanssa.


Heinäkuussa kelit suosivat ja ollaan käyty tänä vuonna ennätysmäärä Kalajoella! 


Lämpimien ilmojen tullessa ja heti sen jälkeen kun olin kirjoittanut laiskuudestani lähteä nelisin lasten kanssa mihinkään, pakattiin kamppeet autoon ja hurautettiin Särkille viettämään kesäpäivää. Otettiin ihan eväät mukaan, että ei tartte yksin noiden kanssa lähteä syömään ravintolaan. Viia kun ei ole helpointa ravintolaseuraa ilman toista aikuista :)
Nopeasti saatiinkin aika kulumaan ihan vain leikkipuistossa ja Särkillä muuten vain kierrellen. Eväiden syömisen jälkeen käytiin tietenkin vielä jätskillä.
Ollaan myös käyty uimahommissa rannalla myös Pyhäjoella mummulassa ollessamme sekä ihan täällä Ylivieskan uimarannalla, jossa ollaan käyty viimeksi vissiin silloin, kun Veeti oli pieni :) Kesäkuussa mietin UV-asun hommaamista Viialle, mutta en sitten kuitenkaan ostanut, kun oli niin kylmää. Onneksi en ehtinyt tilata, sillä löysin Lindexin alerekistä tämän ihanan Pikku Myy UV-paidan alle vitosella. Sitä ollaan nyt pidetty sitten jos ollaan oltu ihan rannalla päivää viettämässä.


Pieni kilpikonna ja kaverinsa mustekala :)


Sen lisäksi, että on käyty rantsulla, käytiin viime viikolla vaihteeksi suomaisemissa makkaranpaistossa. Samassa paikassa käytiin myös vuosi sitten :) Yhtä hyvät kelit osui tällekin reissulle. Tuo paikka on siis Sievin Kukonkylän luontopolku ja se on yksi mun lemppariretkipaikkoja tässä lähistöllä, koska tuo laavu on niin hienolla paikalla ison kallion päällä, suon keskellä. Kannattaa ehdottomasti käydä! Reitti on myös lyhyt, noin kolmisen kilometriä niin sen jaksaa hyvin lapsetkin kävellä.

Huomenna meillä puhaltavat uudet tuulet, kun Veetillä on ensimmäinen eskaripäivä! Hieman taitaa jännittää, vaikka ei oikeastaan ole myöntänyt, että jännittäisi :) Aiemmin käytiin jo ostamassa reppu ja tänään pitäisi pakata sitten tavarat, mitä tarttee ottaa mukaan. Huomenna käydään sitten viemässä koko porukalla Veeti eskariin, kun mieskin on vielä lomalla. Onneksi samaan ryhmään ja hoitoon tulee tuttuja naamoja Veetin aiemmasta hoitopaikasta. Ei tartte mennä ihan yksin uuteen tilanteeseen, kun eskarin alku varmasti on jännittävä tilanne itselläänkin, vaikka Veeti ei jännitystä myöntäisikään.

Itsellä ei ole mitään hajua siitä, mitä eskarissa oikeastaan tehdään, mutta kaipa sekin selviää sitten huomenna :)Omiin työsuunnitelmiin tuli myös pieniä muutoksia, mutta palaan niihin vielä tuonnempana kun kaikki on varmistettu :)


Kalajoelta piti ottaa myös muutama Pokemon!
Joko teillä on alkaneet koulut ja eskarit vai vieläkö loma jatkuu lapsilla tämän viikon?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti