tiistai 28. kesäkuuta 2016

Juhannus 2016

Palataanpa kuvien muodossa vielä meidän juhannukseen. Sairastuin itse lauantaiyönä mahatautiin, joten sunnuntai meni täysin sohvan pohjalla, eikä tullut siksi laitettua kuvia tänne. Onneksi tauti oli nopeaa sorttia ja maanantaina olin jo terve. Aktiivisuusranneke näytti sunnuntain aktiivisuudeksi 5% eli käytännössä kävin vessassa ja keittiössä pikkumutkat päivän aikana :D

Meillä oli juhannuksena Aavan kummit lapsineen sekä oma kummityttöni äitinsä kanssa rauhallista juhannusta viettämässä. Lapsien ehdoilla mentiin, joten grillailtiin, pelattiin mölkkyä ja paljuiltiin.

Neiti halusi välttämättä pitää päässä paksua joustocolitsista ja vielä vuorillista pipoa hellevaatteiden kanssa :D

Päiväkahville leivoin helpon Brita-kakun raparperitäytteellä ja se vei kyllä kielen mennessään! En olekaan ennen tehnyt Britakakkua ainakaan siten, että tuo marenki levitetään pohjan päälle ennen uuniin laittamista.Lapset olivat innoissaan paljusta, kuten aina :) Viiakin pääsi ensimmäistä kertaa polskuttelemaan muiden kanssa.


Viia peri Veetin Libero-kylpyviitan ja onhan tämä koko Viialle huomattavasti parempi kuin puoli metriä pidemmälle Veetille :D Aika suloinen pieni kilpikonna <3
Ruualla olisi vaihteeksi ruokkinut pienen armeijan, mutta eipähän loppunut kesken ja seuraavana aamuna syötiin vielä lounaaksi edellisen päivän jämät. Sanottiin yövieraille, että ei ole lupa poistua ennen kuin on syöty lounas, että meidän kaappiin ei jää hulluna ylimääräistä grilliruokaa.


Kokeiltiin ensimmäistä kertaa ystävän toiveesta grillata tuota pekoni-raparperia ja se olikin yllättävän hyvää. Pekoni olisi saanut olla vain rapeampaa ja se olisi kaivannut ohjeessa ollutta kastiketta, mutta koska meillä ei ollut turkkijugua kaapissa, jäi se tekemättä.


Tehtiin myös alusta asti ribsejä itse! Paistoin niitä ensin viisi tuntia haudutuspadassa edellisenä päivänä ja sitten ennen grillausta laitettiin Poppamiehen grillimarinadit pintaan ja grillattiin. Hyviä tuli!


Lapsille oli jauhelihakepakkoja ja tietenkin saivat myös noita meidän kanoja, porsaan sisäfileitä ja grillisieniäkin :) Veetin lemppari on ehdottomasti grillattu maissi!

Rauhallisissa merkeissä vietettiin siis tällä juhannusta. Lapset saatiin kasilta nukkumaan ja sitten oli meidän vuoro päästä paljuilemaan ja saunomaan. Valvoin hurjana jopa puoli yhteen ja yö oli Viian osalta aika levoton, joten aamulla olisi ehkä voinut tarvia välistä tulitikkuja silmiä auki pitämään. Mutta hauskaa oli ja sen vuoksi kannattaa kyllä yhdet yöunet urhata! Kiitos vielä vieraille <3

4 kommenttia:

 1. Kivalta vaikuttaa teidän juhannus! Miten se voi TAAS olla jo ohi :D

  Sinulla on aika usein mahatauti, voisko se olla jotain ruokamyrkytyksen tapaista tai siitä ettei ruoka sula kunnolla?
  Itselläni on herkkä vatsa ja menee herkästi sekaisin, silti en sitä taudiksi kutsuisi....noh, jokatapauksessa onneksi yleensä menee nopeasti ohi:)

  Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ihan mahatauti oli kun alkoi oksennuksella ja jatkui muuten 😅 ja veetillä ja aavalla oli tosi lievä kun alettiin heti antamaan kaikille precosaa kun mulle tuli! Mää oon aina ollu tämmönen tautien kerääjä. Mut nyt meillä on sit puolet perheestä flunssassa, onneksi en kuulu itse niihin!

   Poista
 2. voihan mahatauti, mikä iski, mutta onneksi oli nopeasti ohi.

  Slurps, mitä herkkuja ollut tarjolla :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuat oli kyllä huippuja ja reissuunkin päästiin eikä uusia taudin uhreja enää oo tullut!

   Poista