torstai 5. toukokuuta 2016

Pienen budjetin tekemistä lasten kanssa Kalajoella

 Täällä kirjoittelinkin meidän yhden yön minilomasta ja meidän majoituksesta. Nyt ajattelin vinkata pari melko edullista tai ilmaista kohdetta, missä saa lasten kanssa vietettyä aikaa Kalajoen hiekkasärkillä. Lauantaina ennen kuin mentiin hotellille, käytiin lasten kanssa Meriluontokeskuksessa. Mies on käynyt tuolla aiemminkin lasten kanssa, mutta mulle tämä oli ensi kerta. Meriluontokeskus sijaitsee hotelli Sanin kanssa samassa rakennuksessa ja se on ilmainen.


Paikka ei ole mikään älyttömän iso, mutta se on kolmessa kerroksessa ja jokaisessa kerroksessa on jotain myös lapsille. Rakennuksessa on hissi, jos mietitte rattaiden mukaan ottamista.


Ensimmäisessä kerrokessa päästiin ongelle ja tunnistamaan pyydettyjä kaloja mallien perusteella.
Aava kävi tutkimassa Suomessa pyydettyjen ennätyskalojen mittoja! :)Veetin mielestä ehdottomasti parasta tuolla on sukellusvene, jossa pääsee "ajamaan" ihan itse pitkin merenpohjia. Onneksi tuolloin oli aika hiljaista eikä jonoa sukellusveneelle ollut.


Viia pääsi pitkästä aikaa repun kyytiin kun ei jaksettu ottaa rattaita tuonne.
Lapsille jo ulkoilu uusissa maisemissa ja kulkeminen pitkin rantoja pitkospuita pitkin oli jännittävää. Maisemien katselu on myöskin ilmaista ja samalla voi käydä tekemässä vaikka hiekkalinnoja ja kesällä tietenkin uida, sillä hiekkarantaahan tuolla riittää kilometritolkulla!
Lokkilinnan alapuolella oli oma pieni leikkialue, mutta myös leirintäalueella on hyvä leikkipuisto ja sinne pääsee myös ilmaiseksi. Käytiin siellä viime kesänäkin leikkimässä! Täällä kuvia siltä reissulta ja niissä näkyy myös tuo leikkipuisto.


Mikäli innostusta löytyy, pääsee noita pitkospuita (vai miksi noita sanoisi kun eivät ehkä virallisesti ole pitkospuut?) pitkin kulkemaan pienen lenkin, jonka varrella on myös makkaranpaistopaikka. Reitti menee rannalta Lohilaaksoon päin ja siellä suunnalla on myös se kota vai laavu. Suunniteltiin, että voisi käydä siellä joskus retkellä niin saisi vähän vaihtelua maisemiin :)Ilmaisten tekemisten lisäksi särkiltä löytyy myös maksullisia juttuja, joihin pääsee kuitenkin edullisesti. Hotelli Sanin yhteydessä on (asiakkaille ilmainen) pieni sisäleikkipuisto, jonne liput maksavat 5e/lapsi ja vauvat ja vanhemmat ilmaiseksi. Paikka on siis huomattavasti edullisempi kuin esimerkiksi Hoplop. Toki myös huomattavasti pienempi, mutta kyllä tuollakin lapset viihtyivät useamman tunnin.


Särkillä menee myös frisbeegolfrata, johon on muistaakseni muutaman euron suuruinen ratamaksu, joten sitäkin pääsee pelaamaan suhteellisen edullisesti, jos lajia harrastaa ja kauniissa maisemissa voi koko perhe lähteä mukaan.

Safaritalolla on myös esimerkiksi liikennepuisto lapsille. Äkkiseltään en löytänyt tietoa, että onko se ilmainen vai maksullinen, mutta tuskin sekään kovinkaan monta euroa maksaa per lapsi. Näiden halpojen ja ilmaisten kohteiden lisäksi särkiltä löytyy kyllä paljon maksullisia kohteita ja tylsää tuskin ehtii tulla! Tällä kertaa me majoituttiin pienellä budjetilla ja kyllä silläkin saatiin todella kiva pieni loma aikaiseksi. Mikäli tulee muita ilmaisia tai halpoja kohteita mieleen särkiltä, vinkatkaa toki niin tiedetään ensi kerralla :)


6 kommenttia:

 1. Kätevän näköiset nuo leveät pitkospuut, pääsee rattaillakin tai pyörätuolilla (ei tosin portaiden kohdalta).. Me käytiin helmikuussa Kalajoella ja silloin mietinkin, että voitais tulla sinne joskus lasten kans. Nyt tiedetään ainakin minne mennä touhuilemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tosi kätevät kun meilläkin oli rattaat! :) Kannattaa ehdottomasti käydä kesällä!

   Poista
 2. Maauimala Tapiontuvalla on tosi kiva. Ja älyttömän hiljainen paikka, ja edullinenkin vielä. Viime kesän ainoina lämpiminä päivinä käytiin siellä uimassa, eikä kyllä tungosta ollut. Tuo makkaranpaistopaikka kiinnostaa, tai lähinnä tarkemmat koordinaatit siitä. Mulle tuttu on vain toiseen suuntaan tuleva laavu, ja se näköalatorni siinä päällä. Vähän sinne joutuu särkiltä käveleen toki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se missä on kans niitä liukumäkiä? En oo koskaan käynyt, mut voi kyllä ku Jukuparkki on järkkykallis kun aikuisestakin joutuu maksaan parikymppiä :/

   Me ajettiin Lohilaakson ohi sinne missä niitä vanhoja mökkejä on siinä rannassa ja sieltä lähtee sit se tie sinne raviradalle päin. Siinä kn alko ne mökit vähentyä niin tuli pitkospuut sen tien yli ja vasemmalla oli opastetaulu niin siitä olikohan joku kilsa sinne kodalle. ymmärsitkö yhtään :D

   Poista
 3. Missä majoituitte? ...kun kohteita löytyy varmasti joka budjetille oma.

  Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokkilinnassa, siitä on juttu edellisessä postauksessa :)

   Poista