tiistai 29. joulukuuta 2015

Itse tehtyjä lahjoja

Nyt kun joulu on ohi, niin voin paljastella vähän, että mitä meidän itse tehdyistä paketeista löytyi tänä vuonna. Tykkään ympäri vuoden kilisytellä puikkoja, niin niitä on hyvä sitten antaa jouluna lahjaksi. Tai sitten saan viikkoa ennen joulua idean ja on pakko ehtiä toteuttaa se vielä, niinkin on käynyt ;)

Tämän huppuhuivin tein kummitädilleni ja aloitin sitä muistaakseni jo viime keväänä, koska neuloin sitä matkalla talviloman risteilylle autoneuleena. Kerrankin ajoissa lahjojen suhteen! Toivottavasti tämän alla pysyy tukka kuosissa työmatkalla ;)




Moneen pakettiin pistin näitä kosteudenkerääjiä autoon. Nämä siis sisältävät silica-kissanhiekkaa ja nakataan ikkunalaudalle keräämään kosteus, jolloin ikkunat eivät huuru niin pahasti.



Runo lahjaan napattu eräästä ompeluryhmästä, luovuudesta ei voi siis minua kiittää :)


Muutama pari lapasia fleecevuorella tuli myös tehtyä. Kaavan piirsin itse Tehtaamon ohjeella. Mustat jemma-lapaset menivät lasten hoitajille. Hieman tuli kapoiset mallit, toivottavasti mahtuivat edes käteen :)


Yhdet pitkät kirjoneulesukatkin ehdin tehdä koossa 38. Nämä on tehty Marin ohjeella. Kiitos P. mallijaloista :)


Tuoreimmalle kummitytölle tein mekkobodyn ja villasukat. Tytön äiti ei ole kovin vaaleanpunaisen ystävä, mutta ajattelin, että josko se menisi kun kaverina on ruskeaa mistä tiedän hänen tykkäävän ;)



Aava sai uuden yöpuvun, joka on ommeltu R-collectionin todella halvasta interlockista. Oisko ollut jotain 4e/m eli hintaa puvulle ei tullut mitään. Kangas ei ihan riittänyt, joten lisäsin resoria helmaan ja piristeeksi tein peittotussilla kruunun etukappaleelle. Tämä olikin kuulemma "pinsessa"-yökkäri.


Muutaman helpon tuubihuivin tein myös pukinkonttiin. Omani jätin jouluna anoppilaan, saa nähdä pitääkö tehdä uusi ;) Samassa kuvassa näkyvät sukat menivät Viian kummitädille. Epäröin vähän noiden antamista, koska en ihan ollut tyytyväinen lopputulokseen, mutta pääasia, että saaja oli ollut tyytyväinen. Täällä ne näkyvätkin ihan postauksen lopussa jalassa, josko siitä saisi vähän paremman kuvan :)


Toiselle ystävälle tein Totoro-lapaset.


Olikohan tässä suunnilleen kaikki tämän vuoden itse tehdyt joululahjat? Äidilleni tein paidan, mutta unohdin ottaa siitä kuvan saati sovituskuvan, joten ehkä saan sen tänne päivitettyä myöhemmin, jos äiti suostuu kuvattavaksi se päällä :)

23 kommenttia:

  1. Upeita lahjoja. Taas päätin että seuraavkasij uluksi teen itse enemmän lahjoja =D mutta niin oon tainnut joka vuosi päättää ja aina se vaan jää.. harmi kun olen niin hidas neulomaan, että mun hermot ei kestä sitä.. valmista tulee liian hitaasti..

    VastaaPoista
  2. Vau. Kerrassaan upeita. Ja hienoa, miten paljon ja suuritöisiä lahjoja olet tehnyt itse. Ihailen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Musta on kiva, että on vielä ihmisiä, joille voin antaa esim kudottuja juttuja. Kun tuntuu, että kaikki on alkaneet itse tehdä ompeluita, niin niille ei sit oo tarvetta kun vaatetta ompelevat yli omien lasten tarpeen :)

      Poista
  3. Mistä tuo huppuhuivin ohje on? Ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. https://www.novitaknits.com/fi/fi/neuleohjeet/neulottu-huppuhuivi-novita-hile Se on tämä Novitan, en vain tehnyt hapsuja ja taitaa olla vähän lyhyempikin tämä mun :)

      Poista
  4. Vau, mikä määrä ja aivan ihania lahjoja! Noita kissanhiekkapusseja autoon olen itsekin usein ajatellut ommella, ainakin meillä olisi tarvetta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on omissakin autoissa moiset, vielä en osaa sanoa onko auttanut kun meillä on katoksessa autot eikä ehkä niin helposti huurru ku taivasalla.

      Poista
  5. Ihania lahjoja!

    Minä oon niin hidas neulomaan että ens vuoden joululahjat sais aloitella jo nyt :D Onko muuten vinkkiä miten neulotaan niin ettei mee niskahartiat ihan jumiin?

    Annu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin määkin teen, että alotan jo nyt :D Ei mulla koskaan mene niskat tai hartiat jumiin, joten siinä en osaa auttaa :)

      Poista
  6. Ihanat kääreet ihaniin lahjoihin ♥

    VastaaPoista
  7. Upeita lahjoja kaikki! Joulupukki taisi unohtaa minun villasukka -joululahjatoiveen, sniif. Kunhan tässä ennättää, niin täytyy opetella neulomaan villasukat, juuri tuollaisille pitkävartisille olisi tarvetta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin opettelemaan! Mitenhän se pukki niin hajamielinen on ollut :D

      Poista
  8. Onpas tutunnäköiset polvisukat. Samoissa harmaa-valkean väreissä tein nimittäin itselleni samalla ohjeella "joululahjaksi". :D Jämistä riitti vielä tytölle polvisukkiin, nekin tuolla samalla kuviolla kuin nuo tekemäsi vauvansukat.
    Kivoja lahjoja olet tehnyt. Hyvää Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan siis oltu melko samiksia sukkien suhteen! Tekis kyllä mieli tehdä toiset, mutta pienemmillä puikoilla, että pysyis jalassakin :)

      Poista
  9. Ihana toi huppuhuivi. Toi väri passaa muuten sulle tosi hyvin! Kasvot oikein hehkuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tommonen vois olla kyllä ihan kätevä itellekin, että ei tarttis pipolla lytätä talvella tukkaa. Mulla ei oo varmaan koskaan muuten ollut mitään tän väristä vaatetta itellä!

      Poista
  10. Hei, tästä postauksestasi on aikaa mutta sattuisitko silti muistamaan mitä lankaa olet tässä käyttänyt? Novitan ohjeen lankaa ei ole enää saatavissa ja tuo käyttämäsi väri on upea! :)

    VastaaPoista
  11. Jos tarkoitat huppuhuivia niin se on varmaan novitan isoveljeä!

    VastaaPoista
  12. Heh, kyllä juurikin tuo huppuhuivi! :D unohtui olennainen sana, huups... mutta kiitos vastauksesta! Jospa saisi itsekin huppuhuivin valmiiksi asti.

    VastaaPoista