tiistai 31. maaliskuuta 2015

Siksak-pussukka virkaten

Varmaan siitä lähtien kun lainasin joskus viime vuonna Virkkuri-kirjan, olen halunnut kokeilla tehdä jonkin sortin virkatun pussukan vetoketjulla. Nyt sain vasta toteutettua tuon idean viikonloppuna, kun katsottiin illalla elokuvaa. Langoiksi valikoituivat semmoiset, mitä sattui löytymään tarpeeksi omista kätköistä eli Novita Miamin harmaata ja fuksiaa. Sitten vain kokeilemaan sopivaa silmukamäärää noin 20cm:n vetoketjuun. Tässä mun versiossa kuvio on kymmenellä jaollinen ja silmukoita on 70 ja koukku on 3. Tuli juuri sopiva tuolle vetoketjulle, vaikkakin se on väärän värinen, kun en erikseen jaksanut lähteä ostamaan sopivan väristä. Eipä sillä, että ei kangaskaupat tainneet täällä olla sunnuntaina aukikaan.


Mitään sen kummempaa käyttökohdetta en aloittaessani tälle miettinyt, mutta otin sen sitten käsilaukkuun tuommoiseksi pussukaksi, että kaikki tavarat eivät pyöri laukun pohjalla sekaisin. Tuonne mahtuu hyvin myös pieni paketti kosteuspyyhkeitä ja tämän hetkinen suosikkituotteeni eli Rennie!


Tämmöistä voisi kokeilla tehdä ihan clutchina samaan tyyliin kuin Annika Sweet things-blogissa.

En ole kamalasti tuota kuviovirkkausta harrastanut, mikä näkyy hieman jäljessäkin, mutta ehkä harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa. Nyt tuo toinen väri näkyy välistä aika inhottavasti läpi tuolta toisen värin alta. Onko koukku liian suuri/pieni vai missä vika?


Kiinnitin vielä yksityiskohdaksi tuommoisen "made with love"-koristeen. Tämä oli niin nopea tehdä, että tekisi mieli kovasti tehdä jo seuraava eri kuviolla ja eri väreillä. Musta tuntuu, että kyllä näille pussukoille aina jotain käyttöä löytyy! Ainakin yritän vakuuttaa itseni niin :)


8 kommenttia:

 1. Eikä tosi ihana pussukka! Löysin tänne blogiisi ja teinkin ihanan löydön! Kaunista ♥ Tulen taas seuraamaan.. Käy toki vastavierailulla omassa blogissani ja jos haluat niin jätä puumerkki ja liity lukijaksikin jos siltä tuntuu! Kivaa pääsiäisviikkoa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät! Pitääkin käydä vastavierailulla :)

   Poista
 2. Voi miten ihana! Herkut värit! tuo kirjovirkkaus on ihan oma maailmansa. Mullakin on ollut pähkäilyä lankojen ja käsialan kireyden suhteen. Kaipa se harjoittelemalla sieltä tulee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli pitänee tehdä putkeen pari pussukkaa, että saa harjoitusta ;)

   Poista
 3. Moi! Upea pussi! Miten ompelit virkatun kaitaleen pussin muotoon? Laitoitko jonkin vuorin pussiin? Haluaisin kovasti kokeilla tällaisen pussin tekoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on virkattu ympyränä ja lopuksi on vain suljettu pohja omepelemalla. Muistaakseni vain ompelukoneella, samoin kuin vetskari. Vuorta en tähän laittanut :)

   Poista