lauantai 7. maaliskuuta 2015

Ensimmäinen toukkapussi

Ystävä "pyöräytti" maailmaan tämmöisen suloisen pienen poikalapsen ja pitihän uudelle tulokkaalle tokin jotain pientä viemistä olla kun ensimmäistä kertaa menin katsomaan. Olin jo vauvan masussa ollessa vähän udellut väritoiveita, että jos neulon jotain ja niinpä väreiksi päätyi tämmöinen varma valinta musta ja valkea. Lanka on talvivauvalle ihan Novitan seiskaveikkaa, koska vauvaa on tarkoitus pitää pussissa talvella vaatteet päällä. Ohjeen pussiin nappasin täältä.

Pussin kaveriksi tein vielä tuttiketjun virkkaamalla (ensimmäinen tämmöinen ikinä!) ja pistinpä pakettiin vielä Popin tuommoisen huivin tai kuolaliinan, millä nimellä noita nyt haluaa sanoakaan.


Toisen ystävän pussi onkin sitten jo puikoilla, mutta omalle vauvalle saa äitini tehdä. Eihän sitä nyt mitenkään jaksa kolmea samanlaista työtä tehdä peräkkäin! Minkälaisesta langasta kannattaisi muuten tehdä toukkapussi vauvalle, joka mahdollisesti syntyy vasta kesäkuussa? Ensin mietin akryyliä, kun se on pehmeää, mutta olisiko jokin merinovilla kuitenkin parempaa? Tuleeko siinä kuuma vauvalla? Kesällä siellä pussissa voisi olla ihan vaippasilleen sisällä ja siksi ei saisi olla kovin kutittavaa lankaa. Vinkkejä otetaan siis vastaan, jos joku on semmoisia joskus väsännyt.

Kohta pääsen tekemään lisää vauvalahjuksia kun sain eilen kuulla, että minusta tulee kummi kesällä pienelle tyttövauvalle <3 Mukavia uutisia ystävältä siis heti näin viikonlopun alkuun. Tänäänkin on nähty toisia ystäviä vohvelikestien merkeissä, joten voisi sanoa, että viikonloppu on ollut tähän asti hyvinkin onnistunut.

5 kommenttia:

 1. Olisikohan jokin bambulanka sopiva kesävauvan pussiin? Neuloin juuri siitä huivin tytölleni ja ainakin tuo lanka on ihanan pehmeää ja kutittamatonta :)

  VastaaPoista
 2. Kiva pussi, missä on varmasti vauvan mukava ja lämmin nukkua. Itse en osaa kesävauvan pussin materiaalista sanoa.

  VastaaPoista
 3. Toukkapussi on ihana, kudoin kummipojalle sellaisen ja ovat kuulemma kovasti tykänneet sitä käyttää! Tuttinauha onkin kiva vauva lahja idea:).

  VastaaPoista
 4. Minäkin ehdottaisin bambulanka tai sitten ihan puuvillaa.
  Lapsettomana olen jo monesti ihmetellyt toukkapussia. Nukkuuko lapsi paremmin, kun on sama ahdauden tunne kun ennen syntymää?

  VastaaPoista
 5. Tein tuollaisen ensimmäiselle lapsenlapselle ja kun hän kasvoi, niin vanhemmat pyysivät tekemään isomman mutta hihoilla, nyt taitaa olla jo kolmas koko menossa, vauva on tykännyt ja vanhemmat myös. Tuo bambulankaidea olisi tosi hyvä kesävauvalle, bambuhan on antibakteerinen ja kerää kosteuttakin ja märkänäkin miellyttävä, jos vahinko pääsee sattumaan. Todella ihana tuttiketju, kiitos ideasta.

  VastaaPoista