keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Neiti Peplum

Yksi vapaan ompeluviikonlopun tuotoksista oli tämä uusimman Ottobren kaavalla tehty peplum. Olin tätä mallia jo muilla ihaillut ja päätin kokeilla, vaikka kaava vaatikin hieman pienentelyä, kun pienin koko oli 98cm.


Otin keskitaitteelta ehkä sentin pari pois etu- ja takakappaleesta ja pääntien annoin olla tuollaisenaan, koska se vaikutti aika isolta. Lisäksi lyhensin hihat Aavan mittojen mukaan. Pituutta en muista muokkasinko. Saatoin ehkä jättää saumanvarat pois?


Vaatteiden kuvaaminen on melkoista haastetta nykyään, kun malli ei tahdo pysyä sekuntiakaan paikoillaan.


Tähän peplumiin saa kivasti käytettyä pienempiä kangaspaloja, kun laittaa helman ja yläosan eri kangasta tai vaikka helman ja hihat samasta ja muuten eri kankaasta. Aavalla yllättäen Verson puodin kankaita, eli Hubbabubba-Maijoja ja Virtaa. Pitääkö kankaiden nimet kirjoittaa muuten isolla? Ovatko ne erisnimiä? :) Kumpikin kankaasta siis joustocollegea. Maijat hieman paksumpaa ja Virta sitä ohuempaa. Hauskasti pysyy muodossaan tuo helma kun kangas on trikoota hieman jämäkämpää!
 Tällä kaavalla pitää tehdä lisää vaatteita, koska tämä on tosi hauska päällä tuommoisten "pillifarkkujen" kanssa.Mitäs tykkäätte peplumista?

8 kommenttia:

 1. Nätti mutta kyllä tuo malli vaan vie kaiken huomion <3

  VastaaPoista
 2. Söpö mekko, ihanat värit ja sopii hyvin kantajalleen, peukutan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mustakin Aavalle käy hyvin tuo "purkkapinkki" :)

   Poista
 3. Ihana neiti, ja tosi söpö peplum! :)

  Ja pst, sulle on haaste mun blogissa!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana! :) tai molemmat ovat, sekä neiti että peplum :)

  VastaaPoista
 5. Sinulla on ihana blogi, kiitos siitä! Täällä on monipuolisesti juttuja. Olisin tiedustellut tuosta teidän lattiasta. Se näyttää todella hyvältä. Muistatko onko se minkä merkkinen ja mallinen? Kaunis koti ja kauniit lapset;-) Aurinkoista kevättä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista :) Meidän lattia on Paradorin laminaattia, sävynä Arctic pine. Täältä esim voit käydä katsomassa http://www.erikoisparketti.fi/PARADOR-CLICK-IN-8-32-ArcticPine--1-sauva-puurakenne-laminaatti.html. Ollaan kyllä tykätty ja on kestänyt hyvin kahden lapsenkin koluamiset! Vielä parempi olisi jos oma tukka olisi vaalea, niin ei niin näkyisi, mutta pöly maastoutuu puolestaan hyvin ;)

   Aurinkoista kevättä sinullekin!

   Poista