perjantai 28. marraskuuta 2014

Paistinpannuvinkkejä kaivataan!

Nyt tarttisin vähän apua, mielellään teiltä paistinpannujen suurkuluttajilta! Millainen olisi hyvä pannu? Semmoinen, joka oikeasti kestää kauemmin kuin vuoden. Se vuosikin on meidän käytössä jo suuri saavutus. Joskus aikoinaan lupasin itselleni, että en enää osta Tefalin pannuja, koska joka joulu sai olla ostamassa uuden. Silloin ostettiin meille Swiss diamond-pannu ja se olikin ihan loistava siihen asti, kunnes vahingossa kuumensin sen tyhjänä levyllä. Kyllä kirpaisi! Merkin tuntevat tietävät pannun hinnan. Kirpaisu tuli siitä.

Viime jouluna päätettiin ostaa sitten taas kunnon pannu ja päädyttiin TAAS Tefaliin. Pannu oli jotain Pro series-sarjaa muistaakseni ja hintaakin kuitenkin ehkä 50-70e eli mielestäni jo ihan hintava pannu. Olen tarkasti pitänyt huolen, että käytän paistossa aina rasvaa, eikä pannua kuumenneta koskaan tyhjänä. Opin siis jotain siitä Swiss diamondin tapauksesta. Myös tuo Pro-liite kuulosti niin ammattilaismaiselta, että eihän semmoinen voi olla huono, eihän?

Mutta kuinkas kävikään! Jo kesällä ruoka alkoi tarttua toiseen reunaan kiinni ja palaa siitä kohtaa. Pannun pinnoite on selvästi kärsinyt jostain, mutta en vain tiedä mistä. Pannua ei ole kuumennettu yksin eikä sen pintaa vasten ole käytetty metalliesineitä. Tältä se kuitenkin nyt näyttää. Ihan järkyttävää! Missä vika? Oletin, että tuolla hintaa kestäisi enemmän kuin puoli vuotta, eikä niin, että vuoden jälkeen täysin käyttökelvoton. Olisi kiva tietää, että mitä teen väärin kun pannut ei vain kestä sitä timanttipannua lukuunottamatta, sen tuhoutuminen oli täysin oma moka ja sen tiedostan.


Nyt hakusessa olisi oikeasti hyvä ja kestävä pannu. Olisiko antaa vinkkejä semmoiseen? Onko Swiss diamond ainoa vaihtoehto? Hyvästä pannusta maksan mielelläni vaikka sen yli satasen, jos se oikeasti on hyvä ja kestävä. Entä keraamiset pannut, onko mistään kotoisin? Swiss diamondissa miinuspuoli on sen painavuus. En meinaa jaksaa nostaa sitä yhdellä kädellä varsinkin jos siinä on ruokaa.

Voitte arvata, että Tv-shopin Cerafit-pannusarja on alkanut näiden kokemuksien jälkeen kuulostaa erittäin houkuttelevalta. Pannullahan voi sulattaa vaikka muovia sen tarttumatta kiinni ja kestää yksin kuumentamista. Jos pannu oikeasti toimisi mainosetulla tavalla, olisi se meidän perheeseen täydellinen!

Joten nyt niitä vinkkejä kehiin! Minkälainen pannu on hyvä ja miksi?

31 kommenttia:

  1. Minä ostan niitä halpoja, jotka ei kestä yhtään kauempaa kuin kalliskaan pannu. Ei kauempaakaan mutta säästyypähän rahat. Kuumentelen pannuja tuon tuostakin ilman ruokaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut ei ne säästy jos joutuu joka vuosi ostaan uuden jos vähän isommalla panostuksella sais ikuisen ;)

      Poista
  2. Minä kyselin myös paistinpannusuosituksia blogini FB:ssa sekä kanssabloggaajilta pari kk sitten. Monet vannoivat hiiliteräspannun nimeen, myös Swiss Diamondia kehuttiin paljon. Ikean 365-pannun hinta-laatusuhde sai muutaman vankan äänen ja kävin sen Ikeasta nappaamassa. Omat kokemukset Tefalista ja Hackmannista ovat olleet juuri samanlaisia kuin sinulla, toivotaan että Ikea kestäisi pidempään kuin vuoden päivät. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle on tulossa nyt Ikean 365-pannu testiin, saas nähdä miten käy. Sopivasti oli tuttu menossa joten matkassa tuli mullekin :)

      Poista
  3. Meillä on aina ollu Hackmannin pannuja (kovanaama) ja on olleet todella kestäviä. Edellinen pannu kesti kuusi vuotta suurperheen käytössä! Ja sen arvaat, että täällä on monenlaista kokkia:)

    VastaaPoista
  4. OBH Nordican keraaminen pannu vaikuttaa kestävältä, muutaman kuukauden ollut käytössä. Mun suosikki, jos se ja tefalit on kaikki puhtaana niin OBH:n valitsen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä keraamista mäkin oon miettinyt, että oiskohan se hyvä.

      Poista
  5. Nyt on pakko avata suu, nimimerkillä entinen pannujen suurkuluttaja. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10101206/ tämä saa minun ääneni! Ihan oikeasti usko tai älä, toiseen en vaihda. Kaikki jotka olen saanut höynäytettyä ostamaan tämän pannun ovat olleet super tyytyväisiä! Ei tulis ekana mieleen lähteä ostamaan Ikeasta 15€ pannua, mutta voin suositella. Saatiin häälahjaksi neljä paistinpannua, näiden lisäksi käytössä oli miehen poikamiesboxista peritty Ikealainen. Lahjaksi saadut hackmanit, teflonit yms tulivat yksitoisensa jälkeen tiensä päähän, pinnoitteet lähtivät, pohjat kierossa.. Ja Ikealainen porskutti menemään. Saa unohtaa kuumenemaan hellalle, eikä säihkähdä edes teräsvillalla pesua. Tulipas myyntipuhe! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa ylempänä vastailinkin erääseen kommenttiin, että pannu meni tilaukseen kun tuttu sattui olemaan Ikeassa ja fb:n puolellakin tätä oli suositeltu. Ei siis voi olla huono! Nyt on kyllä kovat odotykset.

      Poista
  6. Meillä on swiss diamond joka on kyllä pannuna hyvä mutta ihan liian painava tällaiselle spagettikätiselle naiselle. Siihen tuli puolen vuoden käytön jälkeen saman näköistä jälkeä kuin tuossa kuvassa olevaan ja alkoi polttaa kaiken pohjaan. Soitto maahantuojalle kun takuuta kerran on ja hän ohjeisti että kyse ei ole pinnoitteen pilaantumisesta vaan proteiinien palamisesta pinnoitteeseen. Pannua ei siis saisi kuumentaa edes ruoan kanssa täydellä teholla ja puhdistus pitää tehdä aina pesuaineen kanssa. Pannun sai pelastettua soodalla ja sen jälkeen se on toiminut taas kuin uutena. Suosittelen kokeilemaan ennen kuin heität tuon pois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs kokeilla! OIsko se sit tuo syy, miksi kaikki mun pannut menee pilalle! Jos oonkin paistanut liian kuumalla!

      Poista
  7. Valurautapannu tai hiiliteräs. Ovat kumpikin ikuisia, kestävät vielä lastenlapsillekkin. Meillä on hiiliteräspannu, kun se on vähän kevyempi, kuin valurautainen.
    Iida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oisko sulla suositella jotain tiettyä merkkiä? Valuraita ei jotenkin houkuta kun sitä pitäs varmaan öljytä ja huoltaa eikä saa pestä pesuaineella. PÄteekö samat tuohon hiiliteräspannuun?

      Poista
    2. Meillä on de buyerin pannu. Stockalla -20 % alessa vielä tänään, vink*. En voi muita merkkejä suositella, kun en ole muita kokeillut.

      Hiiliteräspannu pitää pestä käsin, pesuainetta voi käyttää, mutta pesun jälkeen se pitää öljytä, ettei pannu ruostu. Ja jos pannu sattuu ruostumaan, niin se on vielä käyttökuntoinen, kunhan putsaa ruosteet pois.

      Kyllä valurauta pannuunkin voi käyttää pesuainetta, se vain pitää myös öljytä pesun jälkeen. Ei ole kova homma, ei siihen montaa minuuttia mene.

      Iida

      Poista
    3. Kiitokset vinkistä, meille on tulossa se Ikean pannu, mutta tämmöisen voisi toivoa joululahjaksi kaveriksi :)

      Poista
  8. Valurautapannua minäkin suosittelen. Pienempi omista pannuistani on ainakin 30 vuotta vanha ja isompi on lähes 20 vuotta sitten ostettu. Onhan se painava ja pesussa on omat niksinsä.( ei saa käyttää pesuaineita, mutta rouvilla kädellä saa kyllä pestä ja hangata vaikka karhunkielellä). Ainoastaan munakkaan paistan teflonpannussa. Valurauta on aluksi karheapintainen, mutta käytön myötä muuttuu sileäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pesu ja öljyäminen mulla vähän takkuaa, tuntuu työläältä muka :D Ja kun se painaa! :)

      Poista
  9. valurautaa määki kannatan, ei oo sen voittanutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vissiin liian vähän habaa kädessä kun ne painaa niin paljon! :D

      Poista
  10. Hinta-laatusuhteltaan Lidlin pannut ovat superhyviä! Ovat ainakin meillä kestäneet pidempään kuin Tefal. Hackmanin kovanaamakin on ollut hyvä, mutta tietysti huomattavasti Lidliä tyyriimpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli yllättäen halvat pannut tuntuvat olevan hyviä! Hassua, että Tefalin pannuista puolestaan on näin paljon huonoja kokemuksia. Aika yllättävää!

      Poista
  11. Nyt täytyy kyllä kehua Ikean +365 pannua. Siinä on hintalaatu suhde kohdillaan. Meillä kolmas pannu kierroksessa enkä enää ikimaailmassa osta ylikallista Hackmania tms... Alkuun piti vain opetella Ikean pannun käyttöä kun se kuumeni vauhdilla tosi kuumaksi eli alussa saattaa polttaa eväät pohjaan mutta nopeasti siihen tottui ja halvat muovilastat suli siihen kuumuuteen. Pinta pysyy hyvänä ja ehjänä. Halpa mutta hyvä, suosittelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi lauantaina saan pannun, joten sitten pääsen testaamaan. Onpa hyvä, että siitä on tullut näin paljon kehuja!

      Poista
  12. Ikean +365 pannu, on meilläkin havaittu parhaimmaksi. Täytynee tunnustaa sellainenkin juttu, että laiskana emäntänä laitan sen tiskikoneeseen. Meillä on nyt toinen pannu menossa. Ensimmäisestä oli joku jollain terävällä tökkinyt pinnan rikki.

    VastaaPoista
  13. Meillä on kyllä toiminut tefalit ja hackmanit oikein hyvin. Toki ajan kanssa (useampi vuosi) ne kärsii. Pesussa kannattaa olla varovainen koska tiskiharjan muoviosalla voi vaurioittaa pintaa.

    Yhtään keraamista pannua meille ei hankita koska ne on vielä herkempiä sille että kuumenee liikaa yksinään. Ei ollut meidän keraaminen käytössä kuin ehkä puolivuotta kun lakkasi toimimasta vaikka pinta oli ihan priiman näköinnen.

    VastaaPoista
  14. Meillä on joku cittarista ostettu teflon pannu jossa peräti kymmenen vuoden takuu :o ja aina kun pinta menee saa uuden tilalle nimim. Ehkä neljäs pannu menossa takuun piikkiin ,seittemäs vuodi takuuta . Ihan huippujuttu musta! En kyllä tiiä saako enää tuollasilla takuuksilla!

    VastaaPoista
  15. Heips! Minäpä heitän nyt kommentin siitä tv-shopin pannusta! Äidiltä sain lahjaksi paistinpannun x 2 ja pienen kasarin sitä sarjaa. Aika hyvät pisteet meiltä saa, vaikkakin itse kartan kaikkea tv-shopissa myytävää.. En nyt jättäisi yksinään hellalle enkä sulattaisi siinä muovia, mutta kätevä käytössä :). Pintaan ei tartu niin helposti ruoka kiinni, mutta pilalle senkin varmaan saa.. iso plussa puhdistamisesta; käytön jälkeen riittää useimmiten pelkkä vedellä huuhtaisu ja sitten vaan kuivumaan. Pieni kasari on kätevä puurokattila, jopa mannapuuro valmistuu siinä ilman pelkoa pohjaanpalamisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tekis varmasti mieli heti just sulattaa sitä muovia! Senhän pitäs pystyä kestään se kerta mainoksessa niin näytetään. Muuten se ois huijausta ja väärää mainontaa :) Kuulostaa kyllä hyvältä tuo pannu, että ehkä ne ei sit kaikki ole ihan huuhaata!

      Poista
  16. Meillä on tv-shopista ceramicore sarja ja olen todella pettynyt siihen. Mainoksessa kaikki lähtee irti, mikään ei pala pohjaan, mutta totuus on täysin toisenlainen. Palaa pohjaan, tarttuu kiinni, nyt sokeria piparkakkutalojen varten sulatin jäi ruskea väri siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monesti ne mainokset antaa kyllä ihan liian kuva tuotteista ja siksi itse suhtaudun aika skeptisesti varsinkin noihin tv-shopin tuotteisiin. Niitä vissiin saa nykyään cittareistakin, äiti sanoi nähneensä.

      Poista