lauantai 1. marraskuuta 2014

Pientä keittiöön

En ole pitkään aikaan mitenkään kummoisesti sisustanut meillä saati hommannut mitään uusia sisustusjuttuja. Kärkkäisellä kuitenkin bongasin jokin aika sitten sisustuspuolella hauskoja luutuja, jotka olivat joka tapauksessa ostoslistalla. En tykkää siitä, että perinteiset luudut ovat aina ihan järkyttävän värisiä ja vaihtoehtoja on tasan se neljä: pinkki, keltainen, sininen ja vihreä. Jos luututehdas on ihan hurjaksi heittäytynyt niin kuviointi vaihtuu tai jouluksi voi tulla joulukuvioisia luutuja. Jos itse saisin päättää, niin tekisin mustia luutuja. Vaaleat kuitenkin värjääntyvät ja menevät kaamean näköisiksi.


Niinpä ostin kaksi tämmöistä tekstiluutua, joista toinen on kätevästi harmaa valmiiksi, eikä sen vuoksi, että sitä on  käytetty niin kauan. Harmaa menikin ensin käyttöön ja valkoinen jäi vielä allaskaappiin odottelemaan vuoroaan. Meillä on välistä käytössä myös kestoluutuja, mutta mies ei niistä niin perusta ja esimerkiksi lieden pyyhkimisen ne eivät mielestäni ole niin hyviä, koska jättävät helposti siihen semmoisen vesipisaraisen pinnan. Tosin minä kyllä pesen pyykin mukana näitäkin luutuja, enkä nakkaa aina vaan roskiin. Kiva olisi saada jotain hauskoja, vaikkapa kuviollisia luutuja, mutta mistähän niitä löytäisi?

12 kommenttia:

 1. Samoilla linjoilla näissä rättiasioissa. Kestot jättävät mielestäni raitoja ja nämä sieniliinat ovat tylsiä ja rumia.

  Meillä rätit pestään tiskikoneessa työkaverin vinkistä. Linkous on vähän heikko, mutta hajut lähtevät. Kerran viikossa pestään kun aika paljon pyyhitään maitoa ja sehän haisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestot, varsinkin joustofroteiset tosin on ihan ehdottomia pinttyneiden ruokatahrojen poistamiseen! :) Hyvä vinkki muuten tuo astianpesukoneessa pesu, samallahan sen nakkaa sinne tiskien kanssa :)

   Poista
 2. Minä käytän laadukkaita mikrokuituliinoja, puhdistuu ovet ja liedet ym.tosi hyvin ja erittäin vähällä pesuaineella. Ei jää vesi pisaroiksi pinnoille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta nekin on ruman värisiä ;) En oo muuten hoksannut koskaan edes kokeilla noita keittiökäytössä. Mitä merkkiä suosittelet? Laitappas vaikka linkki semmoiseen mitä käytät?

   Poista
 3. Meiltä luutunsäilytysvinkiksi, että laita tiskikaappiin pyykkipojalla kiinni ritilään roikkumaan. On piilossa, eikä haittaa, minkä värinen on, jos sisustuksessa häiritsee, eikä ole tiellä altaassa tai hanan päällä roikkumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se meillä tälläkin hetkellä "piilossa" kun meillä on semmoinen teline altaan sisäreunassa, missä se roikkuu, eikä näy kun käytettäessä, mutta minkäs teet kun se ruma väri haittaa silti :DD

   Poista
 4. Nuita sieniliinojahan voi kätsysti itekki painaa kangasväreillä.. Saa just semmoset värit ja kuviot ku haluaa..

  VastaaPoista
 5. Meillä onki ollut muuten viimeisen vuoden käytössä mun viime vuonna tussilla kuvioitu! Pari viikkoa sitten raskin nakata sen roskiin :) Tyhjiä olen tosin nähnyt vain valkoisina, en tiedä saisiko jotain vaikkapa harmaita kuvioimattomia?

  VastaaPoista
 6. Meillä on ollut käytössä Ann Bäck keittiöliinat, jotka valittu juurikin kivojen värien takia. (Löytyy esim mustana) Käytössä kestäneet todella hyvin kun muistaa vaan tasaisesti pestä esim. tiskikoneessa astioiden kanssa.

  VastaaPoista
 7. Mm. Elloksella on mustavalkoisia rättejä. :)
  http://www.ellos.fi/ellos-home/tiskiratit-3-kpl/442642?N=1z141wrZ1z13t3o&Nao=26&Ns=RankValue4|1&selArt=895865

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä on! Pitääkin muistaa kun ens kerran tilailee sieltä jotain :)

   Poista
 8. Mun suosikkejan on swipen ikkunaliinat, en tiiä onko tuolla nimellä. .mutta mikrokuituinen ja niin "nihkeä" että rasvaläikät esim kalusteita lähtee ilman pesuaineita. Ikkunat voi pesun jälkeen pyyhkiä tolla ja ei pitäs jäädä kuivumisjälkiä. Mulle aikoinaan kaupattiin ihmeliinana ja pn ollu kyllä käytössä. Just miettinyt että pitäs ostaa lisää.

  VastaaPoista