maanantai 10. marraskuuta 2014

Sovituskuvia talvitaatteista

Talvivaatteiden ostaminen ilman sovitusta voi olla hieman haastavaa, kuten tästä postauksesta kävi ilmi. Haalari kun oli aivan liian iso Veetille. Täällä Ylivieskassa vain on hieman huonot valikoimat talvitaatteista lähteä kokeilemaan lapsen kanssa, mikäli ei halua ostaa marketin merkkejä, Lassieta tai Reimaa. Ja Reimaltakin yleensä vaan niitä kamalimpia kuoseja, harvoin löytyy mitään kivoja yksivärisiä. Tuntuu, että mallistojen helmet eivät koskaan kulkeudu meidän kaupungin kauppoihin.


Otinkin lapsista pari kuvaa talvikamppeet päällä, jotta näkisitte, miten minkäkin kokoinen vaate istuu. Veetillä on päällä tuo Reiman Curtis-takki koossa 116cm ja Veetillä pituutta noin se 110cm. Raajat ovat pitkät ja selkä ei niinkään. Reimasta puhutaan aina valtavan isona, mutta ovat pienentäneet kyllä varmaankin sitten nykymallistojaan selkeästi, koska tämä akki ei mielestäni ole yhtään liian iso.


Hihoissa on sopivasti väljyyttä ja kasvunvaraa, mutta en menisi vannomaan, ettäkö hihat riittäisivät vielä ensi vuonna. Ei tuo kamalan leveäkään ole varsinmkaan välikerrosten kanssa. Lämpimän oloinen kyllä ja Veetikin on sanonut, että ei palele. Jalassa Jonathanin housut koossa 116cm. Näissä vyötärösäätö saisi olla vielä pikkuisen laajempi siis että saisi vielä enemmän kiristettyä, mutta pysyy näinkin jalassa. Sivuissa on siis tarrat. Lahkeissa on vetskarit pukemista helpottamassa. Veetillä ainakin on vieläkin ongelmia saada lahje kengän päälle, vaikka sitä yritetään opetella kovasti aina pihalle mennessä. Ticketin haalarin pistin myyntin ja ostin tilale fb:n kirpparilta Mini Rodinin haalarin, saas nähdä kuinka käy :) Vapaana siis olisi se Othello, jos joku on kiinnostunut. Pituutta käyttäjällä olisi hyvä olla se 116cm varmaankin minimissään.


Aavalla on ykköshaalarina tämä Ticketin baggie koossa 80cm ja Aava on varmaan suunnilleen sen mittainen. Haalari on oikein sopivan kokoinen. On sen verran kasvunvaraa, että menee varmaan koko talven, mutta ei ole liian iso. Veetillä oli ekana talvena jo kokoa isompi, kun oli joitain senttejä Aavaa pidempi. Olihan se aika iso, ja mahtui vielä seuraavanakin talvena lumettoman ajan päälle :) Kangas on haalareissa kuitenkin notkeaa eikä haittaa liikkumista niin pieni väljyys ei haittaa.

Tässäpä nyt parista merkistä kokokokemuksia. Näiden merkkien lisäksi meillä on ollut myös Lassieta mikä mielestäni vastasi aika hyvin kokoaan sekä Molo kidsistä, josta valitsen aina yhtä pykälää isomman koon mitä lapsen mitta. Näin haalari mahtuu koko talven, mutta ei ole silti liian iso. Ja kohtahan sitä saa sitten alkaa hamstramaan ensi vuoden toppaa kun vuosi lähenee loppuaan ;)


3 kommenttia:

 1. Meillä taas Lassien haalarit ja takit ovat aina olleet tosi isoja. Esim tytöllä mittaa nyt 106,5cm ja vieläkin pystyy käyttämään 98cm lassien suprafill haalaria (ohut toppa). Pojalla mittaa nyt joku 114cm ja 104cm lassien takki menee vieläkin päälle (ostettu varmaan jo pari vuotta sitten kevään alesta viime talveksi). Käytännössä jos haluan lapsille sopivan lassien niin pitää ostaa kokoa pienempi mitä lapsi on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ihan uusista tiedä, veetillä oli 86cm lassie vuonna 2010-2011 talvena ja jäi lopputalvena jo melko naftiksi. Aavalla on nyt kans 86cm ja hyvin voi pitää, pienempää en ostais. Tosi tuo on kirpparilta niin en tiedö kuin vanha on...

   Poista
  2. Että voisko ne takit olla suhteessa isompaa mitoitusta?

   Poista