lauantai 1. marraskuuta 2014

Kun on liian hiljaista

 Lapsettomissa perheissä hiljaisuudessa ei liene mitään omituista. Uskoisin kuitenkin kaikkien lapsen omaavien tietävän tuon pahamaineisen hiljaisuuden, josta harvoin seuraa mitään hyvää? Mistä ne ihan pienetkin lapset oppivat sen hiljaa olemisen juuri silloin, kun ovat tekemässä jotain, mikä varmasti joskus on kielletty tai on muuten vain kyseenalaista. Harvoin homma menee niin, että kun on hiljaista, lapset leikkivät rauhallisena hiljaa keskenään.

Viikolla kävin illalla Kärkkäisellä ja kun tulin kotiin olivat lapset iltapalalla. Kohta Aava nostettiin syöttötuolista pois ja huomasin Aavan livistävän kylppäriin. Sitten se tuli, hiljaisuus. Hiivin perään katsomaan, että onko siellä puolet meidän allaskaapin sisällöstä lattialla, mutta ei. Syyksi paljastui amme, johon Aava oli kiivennyt vaatteet päällä. En tietenkään voinut tietää, että mies oli lasten iltapalan aikana täyttänyt valmiiksi ammeen. Siellä se Aava tyytyväisenä leikki ammeessa vaatteet päällä! Jokseenkin pisti naurattamaan ja pitihän se kuva käydä ottamassa. Jalkaraspinkin on löytänyt ammeleluksi näemmä.


Aava on ajellut hoidossa naamalleen semmoisella pihalla olevalla potkuautolla. Onneksi jäljet ovat pikkuhiljaa kadonneet, koska meillä pitäisi vihdoin sunnuntaina olla ne yksivuotiskuvat, joita on nyt useaan kertaan siirretty sairastapausten vuoksi. Vaikka mikäpä kiire tässä on. Pääasia, että saadaan jossain vaiheessa kuvat otettua.


Aavalla on myös menossa se ihana vaihe, jossa ollaan koko ajan päällään jonkin laatikon sisällä ja lapataan sieltä kaikki lattialle. Ei auta se, että olisi keittiössä vaikka yksi laatikko, jota saisi rauhassa kolluuttaa. Kun se on tutkittu, jatkuu matka aina seuraavalle ja seuraavalle ja seuraavalle. Voin sanoa, että tämän äidin mielestä ruuanlaitto töiden jälkeen ei ole enää mitään maailman mukavinta hommaa. Mies on yleensä vielä siinä vaiheessa töissä kun aloitan ruuan laiton ja kaikki kokkausaika menee siihen, että hokee "ei mene sinne, ei ota sitä, siitä tulee pipi, ei sinnekään" ja kulkee lapsen perässä tai edessä joko sulkemassa laatikoita tai seisomassa niiden edessä, että lapsi ei sinne pääse. Tässä vaiheessa toivoin, että oltaisiin valittu semmoiset laatikot, jotka saisi jotenkin laitettua säppiin!

Veetillä ei tätä vaihetta ollut koskaan, joten sinänsä ihan uusi juttu meille ja rassaa kyllä hermoja välistä aika paljon. Meillä ei ole niin paljon yläkaappeja, että kaikkia tavaroita voisi poiskaan nostaa, joten pitää vaan jaksaa se jatkuva kieltäminen. Aava kulkee nykyään itsekin päätä pudistellen ja eitä hokien laatikolta toiselle, mutta ilmiselvästi kieltäytyy ymmärtämästä ein sanomaa.

Onko muilla kaappien purkajia ja miten tuosta tavasta pääsee eroon?!?


Mikäli Aava ei ole kaapeilla, on vakiopaikka tuo keittiöjakkara, jolta on kiva katsella ruuanlaittoa. Tämä on itselle se huomattavasti mieleisempi vaihtoehto, koska jakkaralla törötetään nätisti paikoillaan, eikä mikään esine ole vaarassa joutua nakatuksi, kuolatuksi, tuhotuksi... Ainoastaan hedelmäkori pitää nostaa hieman kauemmas, koska Aava söisi muuten hedelmätkin kuorineen.


6 kommenttia:

 1. Eikö teillä voi laittaa niitä laatikoiden sisälle ruuvattavia lapsilukkoja? Mää en nyt yhtään muista, että miten nuo teijän laatikot ja kaapit avataan :) mutta siis niitä meillä on käytetty, sitten kun jätti sen yhen "sallitun" laatikon ilman lukkoa, niin ei ollu laps' raukalla muuta vaihtoehtoa kun penkoa kerta toisensa jälkeen samoja pakasterasioita ja taikinakulhoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis noihan aukea vaan vetämällä :) Mimmosia ne on, en oikein hahmota, että miten ne saa sit ite auki :D

   Poista
  2. http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/90148691/

   Poista
 2. Tuttua hommaa! 😊 Kyllä Se ajan kanssa meni ohi, mutta on tosi raivostuttava vaihe! Meillä on lasten vaatteet lipastossa, niin siihen hommasin Ikean lapslukon. Helpotti vähän hommaa kun edes vaatteet pysyi puhtaina laatikossa. Tyttö on nyt kaks vuotta ja edelleen kiinnostaa kaikki "kaivelu", tällä hetkellä pinnalla keittiön yläkaapit ja vessan peilikaappi altaassa seisten. 😊 Se lapsilukko ruuvataan laatikon sisälle ja avattaessa sormella napsautetaan edestä pois, ihan näppärä käytössä. Mun mielestä ohlsonilla on jotain vastaavia.

  VastaaPoista
 3. Ihana pieni kylpyammeessa. :) Meillä on viimein helpottanut kaappien penkominen, mutta nyt on ongelmana liian innokas taiteen tekeminen. Tusseilla. Ihan. Joka. Paikkaan. Taikasieni on mun BFF. ;)

  VastaaPoista