tiistai 28. lokakuuta 2014

Talvivaatteet ja kuinkas sitten kävikään

Viime viikolla meillä oli parhaimmillaan kymmenen astetta pakkasta ja piti eräänä aamuna paniikissa neuvoa miehelle, että missä lasten toppakamppeet ovat. En ollut vielä ehtinyt sovittaakaan niitä lapsille, mutta onneksi rymykäyttöön kirpparilta ostettu haalari oli täydellisen kokoinen!

Tämä violetti Lassie on siis kirpparilta reilulla kympillä ostettu juuri näin lumetonta talvea ajatellen. Vettähän tuo ei pidä yhtään (testattu on...), joten kurahousut pitää olla, mutta niitä ne käyttävät hoidossa enivei. Kuvassa haalari likomärkä ulkoilun jäljiltä. Siis sen, missä testattiin, että ei pidä vettä ei.


Parempana haalarina on Ticketin pinkki Baggie koossa 80cm ja uskon tämän olevan sopivan kokoinen täksi talveksi. Veetillä oli aikoinaan kokoa isompi, mutta se mahtui ensimmäisen talven lisäksi myös seuraavan alkutalven, joten kasvunvaraa oli ehkä liikaakin. Tämä on ostettu Facebookin kirpparilta sopuhintaan, joten tästäkään ei tarvinut köyhtyä täyttä hintaa ja kunto on todella hyvä. Sisällä on irrotetava fleece.


Uutena on ainoastaan ostettu tämä ns. parempi takki, mutta tämäkin Tiksun alesta puoleen hintaan. Kokona myös 80cm ja olisi voinut olla jopa kokoa isompi, mutta ajattelin näidenkin olevan isoa kokoa, kuten haalareiden. Hyvin menee varmaan kuitenkin tämän talven. Toppahousut ehkä pitäisi vielä bongata jostain käytettynä.


Asusteita ei vielä ole kertynyt ainakaan pipojen osalta ja pitää varmaan tehdä vähän lisää. Hanskoja on riittävästi. Uutena on ostettu alesta kympillä nuo fuksian väriset Reiman kinttaat. Lisäksi Veetin vanhoja on kahdet ruskeat ja kirpparilta yhdet ruskeat hanskat. Kuivumassa oli vielä yhdet eli yhteensä viidet. Niillä varmaan pärjää helposti yhden talven :) Lisäksi aikaisemmin ommeltu kukkahattu ja tuo neulottu tuubihuivi. Musta tuubihuivi on ostettu Halpa-Hallin alerekistä ja on vähän turhan pitkä vielä Aavalle. Voisi lyhentää jos jaksaisi...


Veeti on saanut täksi talveksi ihanan keltaisen Reiman takin, jonka tilasin kesällä ulkomailta, kun Suomesta en enää sopivaa kokoa löytänyt mistään ja ulkomailla tämä oli kivassa alessakin. Tosin paikkaa en kyllä enää muista. Joku pieni saksalainen kauppa se oli, josta ei oikein mitään tietoa ollut ja vähän jännitti, että tuleekohan tuo koskaan perille... Niin se vaan eräs kaunis kesäpäivä saapui meille kuljetusliikkeen autolla ja Veetikin tykkäsi. Toinen värivaihtoehto olisi ollut punainen, mutta koska välikausitakki oli jo punainen, niin päädyttiin keltaiseen. Tämä saattaa ehkä olla tyttöjen malli alunperin? Helma nimittäin ehkä vähän levenee alaspäin, mutta nettiä selaillessani näin kyllä tätä takkia kummankin sukupuolen päällä. Kokona 116cm, joka oli sopivan reilu, että menee koko talven.

Takin kaveriksi ostin ompeluryhmäläiseltä Jonathanin toppahousut samassa koossa ja niitä onkin jo tälle vuodelle käytetty.


Viimeisenä päästään siihen "kuinkas sitten kävikään" osioon. Olen joka vuosi ostanut Veetille haalarin summassa, sovittamatta. Joko käytettynä tai sitten joulun jälkeisistä alennuksista ja kertaakaan ei ole tullut hutiostosta. Paitsi ehkä nyt. Ticketin huippulämpimän Othellon tilasin Ticketin sivuilta Tanskasta ja kooksi otin 110cm mikä on Veetin pituus tällä hetkellä. Siis kokoa pienempi mitä olisin esimerkiksi Mololta ottanut.


 Pahoittelut kamalan surkeista ja tummista sovituskuvista, toivottavasti näistä vähän hahmottaa. Haalari on pituudeltaan ihan ok ja varsinkin kengät jalassa ei ole mitään ongelmaa.


Mutta leveyssuunnassa tuohon haalariin mahtuisi ainakin KAKSI tai useampikin Veeti! Onko tämä Othello leveämpää mitoitusta kuin perus baggiet? Ne on meillä istunut aina hyvin, vaikka ovat leveämpiä mitä vaikkapa ne Molo kidsit. Vai onko se tuo kangas joka on paksumaa ja haalari ei pääse laskeutumaan? Mua ehkä vähän ahdistaa tää nyt.


En uskaltaisi luottaa siihenkään, että tämä menisi ensi vuonna, koska hihan pituudet eivät ole mitenkään reilut. Minkä kokoisella te olette pitäneet tämmöistä 110cm:stä Othelloa? Olen jo selaillut vähän huutista ja fb-kirppareita, että löytyisikö toista tilalle. Ehkä tämä malli on vaan hieman rotevammalle lapselle? Harmittaa, koska tää on maailman lämpöisimmän tuntoinen!


Hätätilanteessa pidetään sitten housuja ja takkeja ja ostan kevääksi haalarin joulunjälkeisistä alennusmyynneistä. Nyt saa huutaa hep jos kaapissa olisi poikavärinen Molo kids koossa 116cm tai tuon mittaiselle SOPIVA Tiksun haalari. Vinkkiä otetaan myös vastaan haalareista, jotka sopivat pitkäraajaiselle, mutta hoikalle lapselle ja varmaan sanomattakin selvää, että kunnon vesipilarit pitää löytyä.


No ehkä yksi huti neljän vuoden aikana on kuitenkin aika hyvä osumaprosentti onnistuneiden osalta? :) Mitä mieltä olette, voisitteko pitää lapsella tätä haalaria vai olisiko ihan nou nou??

2 kommenttia:

  1. Oikeastaan tämä alin kuva on semmoinen, jossa varmaan näkyy tuo reiluus parhaiten. Mitäs Veeti ite on mieltä, pystyykö leikkimään tässä? Jos halvalla löydät korvaavan niin jemmaa tämä kaiken varuksi ens vuotta ajatellen ja sit myy pois, jos on hihat käyny lyhyeksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mä vähän mietin et jis varalta säilöö ens vuoteen. Onneksi tää on maksettu jo aikoja sitten nii ei joudu ostaan kahta haalaria peräkkäin :)) veetihän vastaa ihan mitä vaan että saa riisua sovitusvaatteen jote sen sana ei paljoa paina :D

      Poista