maanantai 20. lokakuuta 2014

Kuivalle talvi-iholle Apobasea

Näin ilmojen kylmetessä alkaa ihokin kuivua ihan erilailla mitä kesäisin. Itsellä ongelma-alue on ehdottomasti sääret ja jalkapohjat, jotka kuivuudessaan muistuttavat autiomaata! Veetillä on atooppinen iho ja miehen iho on myös kuivahko. Aava on ainut meistä, jolla toistaiseksi on ihan hyvä iho. Siksipä olin enemmän kuin innoissani, kun pääsimme testaamaan ulkonäöltään uudistuneita Apobase rasvoja, jotka ovat myös parabeenittomia, hajusteettomia ja väriaineettomia ja sopivat täten kaikille perheenjäsenille. Parabeenihan on säilöntäaine, joka voivat aihettaa esimerkiksi allergioita, joten sen jättäminen pois näistä rasvoista on hienoa.

Abobaset ovat apteekkirasvoja, mutta uusien pakkausten myötä mielestäni nämä näyttävät paljon kivemmilta kuin ne perus "apteekkirasvat", joiden pakkauksista ainakin minulla on vähän tylsä mielikuva.  Rasvoja on useampaa eri vahvuutta ja jokaiselle on oman värisensä pakkaus, josta rasvan helposti tunnistaa.  Lisäksi rasvapurkkeihin on listattu rasvalle sopivia käyttökohteita, joten niistä on helppo valita omaan tarpeeseen sopiva rasva. Tuo rasvaprosentin ilmoittaminen isolla helpottaa myös oikean rasvan löytämistä kun sitä rasvapitoisuutta ei tartte metsästää pienellä präntätystä tekstistä purkin takaa.


Meidän perheessä tällä hetkellä käytetyin rasva on tuo Hydrogeeli, joka on oikeasti rasvaton rasva! Itselläni on pintakuiva iho, jota kiristää varsinkin illalla suihkun jälkeen. Tavallinen rasva aiheuttaa usein sen, että aamulla iho on todella rasvaisen tuntoinen. Tämä geeli puolestaan imeytyy heti eikä pelkoa rasvaisuudesta ole. Se toimii hyvin myös parranajon jälken ja mies sitä siihen tarkoitukseen testasikin ja tykkäsi. Itse käytän tätä myös meikin alla kosteutta tuomassa, koska se ei tee ihosta kiiltävää ja rasvaista. Joskus kosmetologi on minulle sanonutkin, että pitäisi käyttää tehokkaasti kosteuttavia tuotteita, joissa ei ole rasvaa ja tässä on semmoinen ja hakkaa varmasti hinnallaan kosmetologien tarjoamat tuotteet ;)


Toinen suosikkini on ehdottomasti tuo rasvaisin näistä rasvoista, jolla olen pikkuhiljaa saanut kuriin tuon kuivien kantapäiden ongelman. Laitan tätä reilusti jalkoihin suihkun jälkeen ja vedän villasukat jalkaan, niin pikkuhiljaa iho on alkanut olla vähemmän kuiva.


Kahta perusrasvaa  (20% ja 30%) meillä mies käyttää ihan naamarasvana ja noita ajattelin näin talven tullen käyttää sitten lapsillakin, kun iho alkaa kuivua pakkasessa olosta. Kätevää kun sama rasva käy kaikille perheenjäsenille, niin ei tarvitse erikseen olla miljoonaa putelia. Ehdottomasti käytetään näitä jatkossakin sen mukaan, kuinka rasvaiselle rasvalle on tarvetta. Kesällä varmaan riittää tuo geeli, joka toimii muuten myös after sun voiteena!


Lisätietoa rasvoista saa esimerkiksi facebookista Abobasen sivuilta tai ihan nettisivuilta. Myös apteekissa osaavat varmasti etsiä teidän perheellenne sopivan vaihtoehdon Apobasen tuotevalikoimista. Mikäli rasvoista on kysyttävää niin kommenttiboksiin voi jättää kysymyksen :) Onko kenelläkään lukijoista muuten kokemusta näistä rasvoista ja mitä olette tykänneet?

Yhteistyössä Actavis sekä blogirinki


1 kommentti:

  1. Meilläkin luotetaan talvella apobaseen. Kaikki lapset atoppisia, toiset enemmän, toiset vähemmän.

    VastaaPoista