Sunnuntain kanapasta
kanan filesuikaleita
tomaattia 2-3kpl
puolikas punasipuli
basilikaa oman maun mukaan, mielellään tuoretta
kevytkerma 1prk
Valio chili-paprika tuorejuustoa 1 pkt
tagliatelleä tai muuta pastaa
Paista kanasuikalee ja sipulit, lisää pilkotut tomaatit. Paista hetken aikaa ja lisää kerma ja tuorejuusto. Lopussa lisää basilikat. Itse pienin lehdet pienemmäksi veitsellä. Kastike on valmis. Sillä aikaa kun teet kastiketta, laita tagliatellet kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Pastan kypsyttyä valuta vesi pois ja lisää oliiviöljyä luraus. Sekoita kastike pastan joukkoon. Mikäli kaapista olisi löytynyt parmesania, olisin lisännyt sitä lopuksi annoksen päälle :)
Illalla leivottiin Veetin kans vielä pitkästä aikaa sämpylöitä. Mies tuli ottaan leivontakuvaa fiksusti siinä vaiheessa, kun kaikki oli jo tehty. Veetillä oli ainoastaan nuolijan syöminen kesken, niin poseerattiin siis ilman leipomishommeleita... Veeti kivasti ottaa tukea mun mahasta! Ohje löytyi Somasti-blogista.
PORKKANASÄMPYLÄT
( 20 kpl )
5 dl maitoa tai vettä
3-4 dl hienoa porkkanaraastetta
50 g hiivaa tai pussi kuivahiivaa
2 tl suolaa
n. 15 dl hiivaleipäjauhoja/sämpyläjauhoja/vehnäjauhoja
100 g voita, margariinia tai 1 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
Sekoita porkkanaraaste maitoon/veteen ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva ja suola. Jos käytät kuivahiivaa, lisää kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää jauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta sämpylöitä; kuohkeimmat sämpylät saat löysähköstä taikinasta nostelemalla siitä palasia uunipellille. Ripottele halutessasi päälle kauraleseitä. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
( 20 kpl )
5 dl maitoa tai vettä
3-4 dl hienoa porkkanaraastetta
50 g hiivaa tai pussi kuivahiivaa
2 tl suolaa
n. 15 dl hiivaleipäjauhoja/sämpyläjauhoja/vehnäjauhoja
100 g voita, margariinia tai 1 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
Sekoita porkkanaraaste maitoon/veteen ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva ja suola. Jos käytät kuivahiivaa, lisää kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää jauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta sämpylöitä; kuohkeimmat sämpylät saat löysähköstä taikinasta nostelemalla siitä palasia uunipellille. Ripottele halutessasi päälle kauraleseitä. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Täytyypä kokeilla hetimmiten pastaa, kun löytyy kanaakin kotoa. Kiitos!
VastaaPoistaTämmöiset yksinkertaiset pastat on ihan mun suosikkeja! Voisin varmaan elää pastalla. Toivottavasti maistuu!
Poista