sunnuntai 25. elokuuta 2013

Pilviset yökkäripyökkärit

Jo keväänä huomasin, että suurin osa Veetin yöpuvuista, tai yökkäripyökkäreistä kuten meillä usein sanotaan, oli aika nafteja. Tähän mennessä olen ommellut vain yhden yökkärisetin, koska tuntuu tuhlaukselta käyttää varsinkin kalliimpia kankaita vaatteisiin, jossa vain nukutaan. Nyt sain kuitenkin ihanalta kaverilta kasan kankaita muutaman salmiakkipussin ja pillimehun hinnalla ja koska niistä en ole rahaa maksanut, niin raskin tehdä niistä yöpukuja. Varsinkin kun tuota pilvikuosia en osaa oikein käyttää muuta kuin hihoissa, hupuissa jne. Veetille tein setin, jossa on Little lamb kaavalla tehty yläosa ja housut tein vanhalla yöhousukaavalla, jonka alkuperästä ei ole muistikuvaa. Lisäsin vaan lahkeeseen mittaa. Yökkärissä saakin olla kasvunvaraa. Paidan pituus on jotain 104 ja 110 väliltä ja leveys 98cm. Toivottavasti tämä koko olisi hyvä, niin olisi löytynyt sitten se luottokaava raglanhihaisena.
Kankaasta riitti vielä unipussi tulevalle pikkusiskollekin. Kaavapohjana on Kisuliini-body, johon tein pisarahalkion ja muokkasin siihen helman. Alareunassa on kuminauhakuja ja kuminauha vaipanvaihtoa varten.
Kauniisti sopii tuo Kestovaippakaupan hattaranvärinen resori tuohon pilvikankaaseen. Ja tässä huomaa, miten eri ilmeen resorin vaihto saa samaan kankaaseen! Aivan niin kuin tuo sininen pilvikangaskin olisi vaaleampaa kun resori on hempeän värinen kirkkaan punaisen sijasta.

Ompelin eilen myös yhdet perushousut lisää Veetille. Kangas on Hannan kankaan ihanaa harmaata joustista, jota tilasin itselleni imetystunikaan. Tunikasta saatte kuvia ehkä vasta sitten, kun se pääsee käyttöön, koska helman ja tuon etuosan kokoa on hieman vaikea arvioida nyt kun on vielä maha ja etumus ei ole vielä täyttynyt maidosta...


Piristykseksi taskut, joista pilkottaa Kärkkäiseltä ostettu harmaa tähtikangas. Kaavana se uusin löytö, Ultimate casual, koossa 98cm ja pidennetyillä lahkeilla. Alemmassa kuvassa näkyy ehkä paremmin tuo harmaan sävy (ja likainen yöpaita).2 kommenttia:

  1. Yökkäreitä tarvittaisiin meilläkin.. Tuo unipussi on ihana <3 Millainen kiinnitys tuossa pisarassa on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pisarassa on neppari. Mulla kääntää nelinkerroin tuo kääntäjä niin tein niin, että kanttasin reilusti pidemmäksi nuo päät tuosta pisarasta ja sit laitoin eka sen nepparin kiinni ja sit käänsin ylimääräiset ja ompelin ne kiinni tuohon kaulukseen. Eli siis se neppari ei tule kuin sen nelinkertaisen kantin päälle, ei tuplakantin. Mietin vaan, että yleensähän se nappi jää näkymään ja mulla ei, että miten ne muut sen tekee :D

      Poista