torstai 8. elokuuta 2013

Jemma ja muita

Veeti on ollut useamman yön mummun kanssa, kun mummu on kesälomalla ja halusi Veetin seurakseen. Ovat olleet mökillä ja mummun kotona ja yllättäen tuo kotona nykyään vallitseva märiseminen on jäänyt kokonaan ja Veeti on ollut tosi kiltisti. Toivottavasti jää se uhmakiukku sinne reissulle ja kotiin palaa tänään iloinen pieni poika. Luultavasti toiveajattelua :) Iltapäivällä mennään tutustumaan Veetin uuteen virikehoitopaikkaan. Tänä vuonna täällä järjestetään päiväkodilla kaksi erillistä virikehoitoryhmää, toinen alku- ja toinen loppuviikosta. Kiva ratkaisu kun siellä leikkikaverit ovat koko ajan samat ja lapset viedään ja haetaan samaan aikaan. Veetillä tuota hoitoa on aina torstaisin ja perjantaisin sekä joka toinen keskiviikko.

Vaikka olen ollut nyt päivät yksin kotona miehen ollessa töissä, niin silti aika on mennyt tosi nopeasti! Olen piirrellyt kaavoja ja ommellut sekä käynyt pyöräilemässä, kävelemässä, poimimassa vadelmia, neuvolassa, ruokakaupassa jne. Ompeluitakin on valmistunut ihan kiitettävästi, kun saa rauhassa ilman keskeytyksiä ommella! Tässäpä muutamia valmistuneita juttuja vaihteeksi :)

Vauvalle Kisuliinin kaavalla body ihanasta Jemma-kankaasta, joka tilattu Hannan Kankaalta. Luulin kuviota paljon pienemmäksi, mutta kivasti sopii tuo iso kuva myös pieneen vaatteeseen. Tässä koko muistaakseni 68cm. Tämä on valmistunut jo aikaisemmin, mutta on jäänyt bloggaamatta.


Kesäksi suunnittelin ompelevani jonkun tilavan kesäkassin, jossa saisi esimerkiksi rantsulle mukaan pyyhkeet ja muut tarvikkeet. Kassin ompelu on kuitenkin jäänyt, kun sopivaa kangasta ei ole löytynyt. Viime viikolla äitini kuitenkin soitti Ikealta, että tarvinko jotain ja käskin tuoda tuota markiisikangasta kassiin. Kassi on ommeltu Finlaysonin ohjeella. Hieman suurensin kassia ja siitä olisi saanut tulla mielestäni vieläkin suurempi! Alemmassa kuvassa kassi roikkumassa ovenkahvasta, jotta saa vähän selvää mittasuhteista.


Vauvalle tein pienen myssyn Ottobren jollain myssykaavalla sekä kaveriksi trikoolla vuoritetut tumput. Myssy on kokoa 36cm ja tämä voisi olla vauvan kotiutusmyssy, jos vauva ei huku siihen. Veetin pää oli muistaakseni 35cm, että siihen nähden koko voisi olla ok, mutta todennäköisesti se on kuitenkin todellisuudessa valtava kun ei sitä ymmärrä, kuinka pieni pää vastasyntyneellä on. Musta kangas on vaihdettu kaverin kanssa. Koska tämä on velouria, niin tätä ajattelin pihamyssyksi, kun aikaisemmat olen tehnyt trikoosta, että voi sisälläkin tarvittaessa alussa käyttää. Ja musta värihän sopii kaikkien vaatteiden kanssa :)


Veetillekin tein pertsa peruspaidan Metsolan huonomaineisesta pallofroteesta. Onnistuin pesemään tämän ilman, että pallot ovat sinisiä tai harmaita, mutta tämä kangas on semmoinen, että saattaa värjäytyä vasta toisessa pesussa eli taidan varalta pestä sen kertaalleen vielä vaikka yksin, että ei tule ikäviä ylläreitä... Kangas ostettu Metsolan alesta kympillä metri, joten ei paljoa hintaa paidalle kuitenkaan ole tullut! Kaavana muuten uusimman Ottobren Pascal, joka oli mielestäni aivan ihmeellistä mitoitusta! Otin mittoja Veetin yhdestä 104cm paidasta, mikä on melko lailla sopivan kokoinen. Jotta sain suunnilleen samankokoisen, jouduin ottamaan leveydestä koon 92cm, helman pituudesta koon 110cm (!) ja hihat tein muistaakseni koolla 98cm hieman pidentäen. Eli aika kumman mallinen paita. Onko joku muu tehnyt tällä ja huomannut kummia mittasuhteita??

Ja koska ompeluhan on äärimmäisen raskasta fyysistä työtä, niin välipalaksi voi syödä sitten jotain energiapitoista ;) Paitsi, jos laittaa jäätelön ja kinuskikastikkeen joukkoon vadelmia, niin eikö se ole sitten jo melko terveellinen välipala....


3 kommenttia: