tiistai 9. heinäkuuta 2013

Pieniä ja vähän suurempia ompeluksia

Olin lauantaina viettämässä kaverini polttareita. Jokaisen polttarivieraan tuli antaa pieni muistaminen tulevalle morsiammelle. Semmoinen mistä morsian sitten voisi arvata, keneltä se on. Tekaisin pienen kolikkopussukan ja laitoin sisälle mietelauseita, jotka on poimittu muumeista.


Harmi, että itsellä ei oikeastaan ole tarvetta kolikkopussukalle, koska Marimekon pussukassa menevät nätisti rahat ja kortit. Toisaalta tässähän voi säilyttää mitä vaan pientä vaikka laukussa. Voisin kuvitella laittavani tähän esimerkiksi laastareita tai hiusjuttuja tai muuta, joiden ei halua lojuvan laukun pohjalla.


Vauvalle ompelin Pehemiän värjätystä joustiksesta liivarin, johon yritin ilman ohjeita tehdä nappilistaa taakse. Tarkoitus oli siis tehdä semmoinen nappilista, että takakappale on tehty kahdesta osasta ja se nappilista on samasta kappaleesta, eikä erillisistä osista. Ei ihan onnistunut nätisti, kun en oikein hahmottanut tuon tekoa... Olisikohan tuohon jossain jotain fiksua ohjetta? Mulla on myös semmoinen ongelma, että nuo kaaritaskut vetää aina tuon sivusauman rumasti mutkalle :/
Kaapista löytyneistä materiaaleista surautin myös pari liivinsuojaa. Päällä pul, sisällä vaihtelevasti bambujoustista ja flanelia ja uloin sisäpinta bambujoustista. Ei niistä ihan täydellisiä tullut, mutta ehkä nuo asiansa ajavat...Tyytyväisin olen näihin 4/12 Ottobren Snail walk-housuihin. Housut ovat kokoa 62cm. Kiva tuommoinen lökömalli ja onnistuin kanttaamaan olkaimetkin ihan nätisti. Sisällä mustavalkoista trikoota alavaroissa ja samaa trikoota lahjeissa. Kangas kauan aikaa sitten tilattu Pehemiältä ja sitä jäi vieläkin jemmaan :)


3 kommenttia:

 1. ihanat on housut, kivan malliset, ei ihan perus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin kivan erilainen malli! Toivottavasti ovat yhtä kivat myös päällä :)

   Poista
 2. Tosiaan kivan näköiset pöksyt. Paljo kivemmat,ku siin lehes. Täytyypä ommella mein jäppiselleki tommoset :)

  VastaaPoista