keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Kesäinen haaste

Sain Ehtoisa emäntä-blogista tämmöisen kesähaasteen, johon päätin tarttua, että tulisi vaihteeksi postattua jostain muustakin kuin ompelusta :)

"Haastetun tulee listata kesän 10 plussaa ja 10 miinusta. Avaa vastauksia myös omin ajatuksin ja kuvin. Jaa haaste eteenpäin kolmelle blogille ja ilmoita haastamisesta ko. bloggaajalle."

Tässäpäs näitä sitten:

+Lämpimät kelit! Voiko tätä kommentoida sen kummemmin? Olen ehdottomasti lämpimän kesän ihmisiä ja mitä lämpimämpi, sen parempi. Mun suusta ei taida Suomen kesässä kuulla, että olisi liian kuuma. Talvi on aikaa palella.

+Kesäaikaan kaikki on paljon kauniimpaa kun on vihreää eikä semmoista ankean harmaata niinkuin muulloin. Pihallakin on kivempi olla kesällä.


+ Kesävarpaat ehdottomasti. Kivalla lakalla lakatut varpaat näkyvät kerrankin muillekin kuin itselle. Eikä tartte käyttää sukkia!


+ Saa syödä jäätelöä hyvällä omalla tunnolla. Kunhan nyt ei ihan joka päivä herkuttele, muuten voi olla ankea ruokavalio talvella, kun yrittää pudottaa jätskikiloja.


+ Voi istuttaa kaikkea kivaa omalle pihalle ja syödä niitä sieltä. Mulla on salaatteja, mansikoita, raparperia, basilikaa, ruohosipulia, chilejä, oreganoa, tilliä ja rucolaa, jonka tosin nakkasin pois kun joku ötökkä oli tykännyt siitä myös. Muuten en ole viherpeukalo, mutta keväällä tekee mieli alkaa kylvää jotain kivaa kasvamaan. Sitten odotankin innolla, etä milloin sieltä mullasta alkaa pilkottaa jotain.


+Kesällä on yleensä pitempi loma eli kesäloma. Pääsee nauttimaan ajasta perheen kesken, eikä ole kiire mihinkään. Pääsee ehkä reissuun jonnekin ja muuten voi vaan viettää stressitöntä ja kiireetöntä arkea pidempään. Aamuisin saa nukkua pidempään kuin arkena, ellei lapsi satu herättämään kuudelta.


+ Voi viettää vaikka koko päivän pihalla tai rannalla, jos on hyvä ilma. Talvella ei tarkene olla kovinkaan kauaa, jos pakkasta on paljon ja silloin lapselle pitää keksiä sisällä enemmän aktiviteettejä. Kesäisin pihalla voi puuhata kaikkea mukavaa, kuten pelailla pelejä, leikkiä hiekkalaatikolla, käydä piknikillä sun muuta mukavaa. 


+Ulos lähteminen helpottuu kaikilta, kun ei tartte pukea miljoona kerrosta vaatetta päälle ja miettiä, että paleltuuko siellä silti.


+ Pääsee viimein kaivamaan grillin talviteloilta ja syömään ihanaa grilliruokaa. Miksi kaikki ruoka maistuukin paremmalta grillissä paistettuna?+ Uudet perunat. Voisin elää koko kesän pelkillä uusilla perunoilla ja voikastikkeella. Aloitan perunakauden heti, kun ensimmäiset ulkomaalaiset uudet perunat tulevat kauppoihin ja sitten harmittelen koko ajan kasvavia perunoita, jotka eivät kohta ole enää uusia.


 Sitten niitä miinuksia, kääks. Olisin voinut jatkaa mieluummin tuota plussien listaa ;)

- Ehdottomasti ihan liian lyhyt kesto! Kesä voisi mun puolesta olla vaikka puolet vuodesta.

- Suomen kesä on usein "lyhyt ja vähäluminen". Huonolla tuurilla koko kesän sataa ja lämmintä on nippa nappa kymmenen astetta. Parhaimmillaan juhannuksena sataa lunta. Niinkuin sitä ei olisi saatu tarpeeksi jo talvella

-Harmittaa enemmän lähteä töihin, jos säätiedotus lupaa hellettä päiväksi. Toimistossa voi sitten vain haaveilla rannalla löhöilystä.

- Kesä aiheuttaa jokavuotisen bikinipaniikin, kun pitäisi mennä rantsulle vähissä vaatteissa ja kroppa ei jostain syystä taaskaan kesän aikana ole TAASKAAN itsestään mennyt bikinikuntoon. Jos menee rannalle, ottaa riskin siitä, että lehdet uutisoivat albiinovalaan rantautumisesta Ylivieskaan :)

- Ylenpalttinen jäätelönsyönti saattaa edesauttaa edellisen kohdan uutisointia...

- Neljän viikon loma on silti liian lyhyt. Siinä ajassa pitäisi tehdä miljoona hommaa kotona, käydä sukulaisilla, reissussa ja vaikka mitä. Lopulta huomaa, että loma oli ja meni ja koko aika ollaan oltu menossa pää kolmantena jalkana.

- Suurimman miinuksen annan ehdottomasti sääskille! Kesän pahin painajainen on se aika, kun ensimmäiset sääsket tulevat ja tekevät olon sietämättömäksi monta viikkoa kutisevilla paukamilla. Olen hieman allerginen ja jostain syystä sääsket myös tykkäävät syödä minua. Toiminkin tehokkaasti sääskenkarkoittimena muille ihmisille siellä missä olen. 

- Uiminen olisi hyvin suositeltavaa kesällä, mutta vesi on aina mulle liian kylmää. En ymmärrä, että miten sitä lapsena saattoi uida tuntitolkulla, kun nykyään tulee käytyä ehkä kerran kesässä heittämässä pikaisesti talviturkki ja siinäpä ne uimiset sitten ovatkin. Jos vesi olisi joskus samanlaista kuin ulkomailla, tulisi ehkä uituakin enemmän

- Joskus tekisi mieli olla vain sisällä ja katsoa esimerkiksi televisiota tai ommella, mutta jos pihalla paistaa samaan aikaan aurinko, tulee tuosta sisällä olosta todella huono omatunto. Tuntuu, että niistä muutamista hyvistä kesäpäivistä on pakko nauttia silloin kun niitä on eikä laiskotella sisällä.

- Urheilu jää vähemmälle, vaikka kerrankin olisi kivat kelit harrastaa. Jostain syystä kaikki muu mukava menee lenkkeilyn edelle ja tämä puolestaan aiheuttaa taas kohdan neljä ongelman, vaihteeksi.

- Pakko lainata haasteen antajaa tässä kohtaa ja tuumata, että "kohta se talvi taas on" Alkukesästä pitää aloittaa jo murehtimaan, että kohta se kesä on taas ohi. Onneksi Mamba jaksaa muistuttaa radiossa, että "vielä on kesää jäljellä".


 Laitetaanpas eteenpäin vaikka seuraaviin:

Kiikkusaari
Juokseva Basiliski
Omin pikku kätösin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti