torstai 4. heinäkuuta 2013

Maksia maksille!

Meillä on tämän kuun lopussa kaveripariskunnan häät, enkä ole löytänyt mistään mieleistä mekkoa. Toiveissa oli joku kivan värinen maksimekko, joka ei kuitenkaan olisi trikoinen ja näin liian arkinen. Vaikka maksimekko taita olla aika kovaa huutoa nyt, niin silti ainakaan tästä kaupungista ei kyllä juurikaan vaihtoehtoja löytynyt. Viimeisimmällä Löytöpalareissulla huomasin palalaarissa tätä viskoositrikoota, jota olen jo pakalla katsonut. Hintaa pakalla taisi olla jotain 15e/m ja nyt sain laarista tämän puolentoista metrin palan kympillä!


Kangas lähti mukaan ja tänään kotiin tultuani aloin miettä, että mitä sille tekisin. Veeti oli nukahtanut vähän ennen kun tulin kotiin, joten käytin päikkäriajan hyödyksi. Ja kukapa uskoisi, että tämä mekko valmistui alle parin tunnin?!? Siis ei varmasti isokaan saavutus joillekin, mutta itselle kyllä. Varsinkin ilman kaavoja. Yläosan tekoon otin apuja Made for apes blogista. Hieman vain suurensin yläosan mittoja paremmin itselle sopivaksi. Lisäksi rypytin framinolla tuota etukappaleiden välistä saumaa sekä tein piene rypytyksen tuohon tissien väliin. Siitä tulikin niin pieni, että eipä se pahemmin näy... Alaosaan otin sitten hieman mallia Onionin tunikakaavan helmasta. Loppuosan saksin summissa semmoisen mittaiseksi, mitä kankaasta nyt riitti. Helma on vielä lyhentämättä, mutta taidan tehdä sen ennen häitä, jotta tiedän mihin mittoihin tämän mahan kanssa päästään ennen sitä. Ei käy sitten vahingossa niin, että helma jä lyhyeksi kun maha kasvaa :)


Veeti halusi osallistua myös kuvaussessioon, vaikka ei siltä näytä ilmeestä päätellen. Toivoi kuitenkin, että hänestäkin otettasiiin kuva!


Takana on resori, että pysy paremmin ylhäällä. Ja mulla on näemmä joku painijaselkätoppi-rusketusrajat! Enpä ole tuotakaan tiennyt ennen tämän kuvan katsomista :)


Tässä mekossa on nyt tilaa mahankin kasvaa ja on mukava päällä. Ei näy jalatkaan, jos sattuvat turpoamaan kovin ennen häitä. Mitä mieltä olette, onko liian arkinen vaate häihin? Kirkkoon laitan tietenkin harteille joko huivin tai boleron.

Rv 31+3

Tämä onnistui omasta mielestäni ihan yli odotusten! Tykkään tosi paljon ja on semmoinen, mitä voi käyttää arkenakin. Tulisi nyt ne helteet takaisin!

17 kommenttia:

 1. Nätti on! Kelpaa hyvin juhliin.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana ja kelpaa juhliin. Ja varmasti tulee pidettyä paljon, kun raskaana ei oikein noi puristavat vaatteet tunnu kivoilta. ;)

  VastaaPoista
 3. Kelpaa juhliin. Kaunis mekko ja malli. Viimeinen kuva on niin suloinen <3

  VastaaPoista
 4. Ihana malli, ihana kangas ja ihana masu :).

  VastaaPoista
 5. Kaunis mekko ja hauskan värinen kangas. Ei liian arkinen juhliin vaan juuri ihanan kesäinen ja tuo kauniisti masun esille. :)

  VastaaPoista
 6. Millaiset liivit sulla on alla? tämmöiset ois kivoja jos keksis liiviratkaisun.
  Kaunis mekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muunneltavilla olkaimilla varustetut liivithän saa niskalenkkimallille, jolloin käyvät tällaiseen mainiosti. Toki olkaimettomatkin, jos uskaltaa sellaisia käyttää (itse en ainakaan lasten kanssa juhliessa käyttäisi, kiskoisivat ne kuitenkin päältä könytessään). :)

   Poista
  2. Mulla on ihan olkaimettomat, lapsi jää näillä näkymin mummulaan :) tosin ei tuo vajaa kolmevuotias niitä varmaan päältä enää repis :) Mutta tosiaan vaikka silikonisen tai ihan valkoisen niskalenkkiolkaimenhan tuonne voi laittaa mikäli on semmoiset rintsikat, että ne irtoaa!

   Poista
 7. Tosi kaunis mekko, eikä lainkaan liian arkinen mielestäni! Ja olen aina ajatellut, että ison masun kanssa vaatteiden löytäminen on muutenkin hankalaa, joten en panisi pahakseni vaikka joku tulisi arkisemmassakin asussa häihin, aina ei vain löydy isolle mahalle sopivaa mekkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on totta, että en ole kyllä löytänyt kaupasta nyt mekkoa, joka olisi nätti, maha mahtuisi eikä helma nousisi mahan takia vesirajaan ;)

   Poista
 8. Ihana mekko! Ennen kuin tämän näin, olen ollut varma, että maksimekot ei ole minun juttuni, mutta nyt alkaakin mieli muuttumaan. Ja ehdottomast sopii myös juhlakäyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samaa mieltä mäkin oon ollut! Ja vielä tän mahan kans luulin, että näytän ihan valtavalta valaalta, mutta tää olikin yllättävän kiva päällä :) Trikoinen arkikäyttöönkin ois kiva. Toki tätäkin voi pitää mutta trikoo ei ois ehkä niin hiostava, jos se ois semmoista ohkaista.

   Poista
 9. Aivan ihana on kyllä tuo sinun mekkosi. Tosi kaunis kangas ja varsinkin yläosa on todella istuva ja kaunis. Siis vau!

  VastaaPoista
 10. On kaunis mekko: ihana tuo kangas ja tosiaan: sopii niin juhlaan kuin arkeen... Eikun onnea vaan loppuodotukseen ja juhliin myös =)

  VastaaPoista
 11. Tosi kaunis mekko

  Itsellä oli samainen mekko ongelma muutama vuosi sitten kun keskimmäistä lasta odotin kun oli kahdet häät niin, että väliin jäi yksi vapaa viikonloppu...
  Maha oli jo tosi iso heinäkuussa ja laskettuaika lokakuun lopussa...
  Löysin kuitenkin kivan juhlavan mekon kaupasta mitä voin vieläkin käyttää :)

  VastaaPoista