tiistai 27. joulukuuta 2011

Joulu

Taas se joulu tuli ja meni. Tänään saavuttiin vihdoin kotiin ja melkoinen myrsky täällä oli vastassa! Torstaina lähdettiin jo joululoman viettoon anoppilaan. Perjantaina sinne saapui myös miehen veli perheineen, niin saatiin vähän elämää taloon. Mulla iski sopivasti flunssan päälle jouluksi ja aika meni enemmän ja vähemmän nenää niistäessä ja yskiessä. Lauantaina käytiin Veetin isomummulla ja sitten puolen päivän  jälkeen ensimmäisen jouluruuan ääreen. Ennen ruokaa tosin availtiin jo paketteja, jotka tontut olivat jättäneet meille sillä aikaa kun oltiin siellä miehen mummulla.

Veetin serkku on kyllä maltillisin kolmevuotias tai ylipäätänsä lapsi ainakin lahja-asioissa. Ehdotettiin, että josko jaettaisiin tonttujen tuomat lahjat ennen ruokailua, niin tämä sitten tokaisee, että "Ei jaeta vielä lahjoja, jaetaan vasta ruuan jälkeen!". Onko joku kuullut moista lausetta jouluna lapsen suusta?


Veetiä ei vielä tänä vuonna paketit kovasti kiinnostaneet. Tämä on varmaan ainut kuva, missä on paketti kädessä :) Lauantaina jouluruuan jälkeen pakkauduttiin lahjojen kanssa autoon ja hurauteltiin mun kotia, jossa vietettiin sitten loppujoulu.


Joulupukilla ei ainakaan tänä vuonna ollut lama, sen verran noita paketteja oli kertynyt kuusen alle...
Eniten odotan nykyään joulussa jouluruokia... Nams. Rannikolta kun olen, niin suurta osaa joulupölydässä näyttelee kalat. Nytkin meillä oli lipeäkalaa, kraavilohta, kylmäsavulohta, savusiikaa, sinappisilakoita, valkosipulisilakoita, kaprissilakoita ja lasimestarin silliä. Vai olikohan se sittenkin suutarinlohta?? En ole vielä oppinut muistamaan kumpi oli kumpi :) Miehen kotoa meille tuotu perinne joulupöydässä on itse tehty italiansalaatti.Veetin jouluruoka; kinkkua, omenaa, limppua ja tomaatteja :)


Pukki toi Veetille ihania lahjoja! Kirjat ovat meillä aina menestys ja lisäksi Veeti sai mm. tarpeellisia yöpukuja, muutaman vaatteen, Brion pienen junaradan, legoja, brion rakennuspalikoita ja eläintarhan. Kaikki oli oikeastaan semmoista myös meille mieleistä eikä mitään turhaa krääsää. Siivosinkin tänään Veetin vauvaleluja kaappiin, jotta saatiin tilaa uusille leluille.

Veeti sai myös isomman peiton ja siihen lakanat. Tai oikeastaan saatiin kahdet lakanat, mutta toiset olivat aivan erikokoiset kuin peitto kun olivat kahdelta eri henkilöltä. Harmittaa, kun nyt on vain yhdet sopivat lakanat. Toiset ovat liian isot kuitenkin äitiyspakkauksen peittoonkin.


Itse olin ilmeisesti ollut erityisen kilti, sillä sain uuden puhelimen. Vaatimuksena itsellä on ollut se, että puhelimessa olisi mahdollisimman hyvä kamera, että voisi tarvittaessa blogissakin käyttää kameralla otettuja kuvia.

Joulupäivänä kokeilin sitten uuden puhelimen kameraa ja ihan hyviä kuvia tuolla saa.

Syötiin juustoja.


Ja pelattiin uutta Trivial pursuitia. Meidän joulupäivän perinne.

Saatiin myös muita ihania lahjoja, kuten lakanat, Hackmannin Flirt tarjoiluastia, pari kivituikkua jne. Tuo Flirt astia mulla oli joululahjatoiveena ja sehän sieltä paketista sitten paljastuikin.

Huomenna ois sitten paluu arkeen ihanalla tavalla; viisaudenhampaan poistolla! Tai siis kahden hampaan poistolla. Saa nähdä kuinka musta ja turvonnut naama on huomenna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti