torstai 10. marraskuuta 2011

Palmikkosukat


 Neuloinpas ihanat pitkät, valkoiset palmikkosukat seiskaveikasta.

Ohje: Palmikkosukat Novita kevät 2010
Lanka: 7veljestä
Puikot: 3,5mm
Kulutus: 183g

Yksi bolero valmistui myös eilen, mutta kuvaan sen myöhemmin. Se onkin ollut puikoilla jo varmaan kuukauden päivät ja vihdoin se on valmis! Hihat jäi ehkä vähän löysemmäksi kuin halusin. Voisikohan niitä ommella saumurilla? Ei viitsisi kovin paljon ottaa käsin neulomalla sisään kun se ylimääräinen neulos jää pönköttämään sinne sisäpuolelle saumaa. Osaisiko joku sanoa?

4 kommenttia:

 1. Aivan ihanat palmikkosukat. Mä niin tykkään tuollaisesta palmikosta ja oon jo pitempään miettinyt, että miten sellainen tehdään. Tehdäänkö se kuten tavallinen palmikko, mutta vaan enemmän silmukkarivejä, joita sitten tietyillä kerroksilla käännetään toistensa ali tai yli?

  VastaaPoista
 2. Siis se tehdään niin, että ekalla kerroksella tehdään palmikossa neljä oikein, sitten *neljä eteen puikolle, neljä oikein, kudotaan ne neljä puikolta*, toistetaan vielä kerran tuo tähtien välinen osuus. Sitten viisi tavallista kierrosta ja seuraavalla palmikkorivillä kudotaankin *neljä taakse puikolle, neljä oikein, kudotaan ne neljä puikolta* toistetaan kerran ja nyt sitten sinne loppuun tulee ne neljä ylimääräistä oikein silmukkaa. Tajusitko? :) Eli se reunimmainen palmikko on aina pidempi jommalla kummalla puolella ja keskellä kulkee noita lyhyenpiä palmikoita.

  VastaaPoista
 3. Löysinpäs muuten ohjeen netistä, ne on nämä: http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=92374

  VastaaPoista
 4. Suurkiitos ohjeesta ja nettilinkistä. Taidan vinkata äidille, että jos hän voisi neuloa mulle tuollaiset. Itseni tuntien tiedän, etten kuitenkaan saa noin isoa neuleurakkaa valmiiksi.

  VastaaPoista