sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Isänpäivä

 Meillä isänpäivää vietettiin ihan vain kotosalla oman perheen kesken. Aamu alkoi muna-pekoniaamiaisella sekä tietenkin lahjoilla. Veeti oli hoidossa tehnyt hoitotädin kanssa isille tyynyliinan, jota koristaa Veetin kädet. Lisäksi mukana oli kortti, johon Veeti oli vähän jotain tussilla piirtänytkin :)


 Itse ostin miehelle Poppamiehen kastikkeita sekä karkkeja. Mies on kovasti tulisen ruuan perään. Tässä satsissa on Mieto carambolakastike, Lempeä vadelma-karkkeja, Savustettu valkosipulichilipyree sekä Savuchili-kastike. Ainakin nuo karkit oli omaan makuun liian tulisia, joten mies saa kyllä ihan rauhassa syödä niitä yksin ilman, että minä rohmuan kaikki :)


Aamupäivällä käytiin vielä puistoilemassa Veetin kanssa ennen päikkäreitä.

Veetin päiväunien jälkeen syötiin isänpäiväruoka. Musta on kiva tehdä merkkipäivinä jotain parempaa ruokaa, joten tehtiin sitten ihan kolmen ruokalajin menu.

 Alkupalana bruschetta:
patonkia
oliiviöljyä+murskattua valkosipulia
tomaattia
pieni sipuli
basilikaa
suolaa
pippuria
balsamicoetikkaa

Voitele patongin palat valkosipuliöljyllä ja paista uunissa grillivastusten alla hetken. Silppua muut ainekset ja sekoita mausteiden kanssa kulhossa sekaisin.



Pääruokana possun sisäfilettä Mustapekkajuuston kera voitaikinakuoressa ja lisukkeeksi aurajuustokermaperunat. Possun tein tällä ohjeell. Tosin ei ollut sieniä vaan ruskistamisen jälkeen laitoin pannulle vaan sen konjakin ja valkosipulin kynnen. Keitin hetken ja nakkasin uunivuokaan possun kanssa. Käytin lehtitaikinaa, kun epähuomiossa ostin sitä, enkä voitaikinaa. Lisäksi nakkasin paloiteltuja Mustapekkajuuston siivuja taikinan sisään. Kastikkeen olin unohtanut kokonaan, joten turvauduin ihan Knorrin pussihollandaiseen :)


Jälkkäriksi tein elämäni ensimmäisen suklaafondantin! En oo koskaan edes maistunut ja olihan se hyvää! Ohje täältä. En kylläkään pitänyt kuin ehkä tunnin jääkaapissa. En tiedä miksi olisi pitänyt pitää yön yli? Kätytin myös tavallista sokeria ja tavallisia jauhoja ja hyvää tuli. Oli yllättävän helppo tehdä ja paistoaikakin meni nappiin ja sisus jäi ihanan sulaksi. Kaveriksi vähän jätskiä.





Näiden kuvien myötä isänpäivätoivotukset kaikille Suomen isille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti