sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Leopardipaita ja synkeän kesäinen hame

Meillä tytöt valitsivat kesähameisiinsa niinkin pirteän värisen kankaan kuin musta! Toisaalta musta on kyllä helppo alaosassa, kun se sopii kaiken kanssa, eikä sotkeennu niin helposti. Löysin Ottobresta kaavan, jossa löytyi kokoja kummallekin tytölle. Yleensä käy niin, että bongaavat lehdestä jotain kivaa ja sitten vain toiselle löytyy sopiva koko ja toista harmittaa, kun ei saa samanlaista. Meillä kun ekaluokkalainen käyttää jo kokoa 140/146 niin yleensä ainakaan Ottobressa ei löydy samoja kaavoja tuossa koossa kuin koossa 116cm. Tämä oli onneksi molempia miellyttävä, joten käytiin harsokangasostoksilla ja Viian hameen sain valmiiksi ja Aavankin odottaisi vain noita vyölenkkejä ja viimeistelyä.

Hame: Ottobre 4/2020 Double gauze koko 122cm

Paita: Lillalumin Julia-mekkokaavasta muokattu

hame harsokankaasta

Meillähän Viia on pienestä pitäen ollut sellainen mekko/hametyttö! Pitäisi mieluusti aina muuta kuin housuja päällään. Ei siinä, kiva vielä saada ommella hameita ja mekkoja, kun Aava ei niitä enää niin paljoa pidä. Tai no hameita pitää, mutta mekkoja nykyisin jo vähemmän. Kotona tykkäävät kyllä humputella menemään samisvaatteissa, oli ne sitten mekot tai hameet.

hame harsokankaasta

Eniten tuskaa aiheutti tuon vyökappaleen kääntäminen. Miten kummassa tuollainen pitkä, joustamaton putki on tarkoitus kääntää ompelun jälkeen oikein päin? Olisi ehkä pitänyt tajuta tehdä se niin, että olisi taitellut kankaan nelinkerroin ja tikannut päältä niin olisi välttänyt tämän vaiheen. Inhoan myös kuminauhan ompelua tuollaiseen kangassuikaleeseen, siis että tulee erillinen vyötärökaitale eikä sitä kumminauhaa ommella suoraan hameen reunaan kiinni. Mieluusti ottaisin vinkkejä vastaan myös tästä työvaiheesta. Varsinkin kun kyseessä on hoikka lapsi, jolla on pieni kuminauha ja kangasta oli melko paljon eikä kuminauha meinannut venyä niin pitkäksi.

hame harsokankaasta

Nyt pitäisi vissiin opettaa Viia tekemään itse rusetti, että saisi solmittua tuon itsekin jos se välillä aukeaa leikin tohinoissa.

hame harsokankaasta

Ompelin Viialle toisenkin hamosen, pitäisi yrittää saada siitäkin sovituskuvat, sillä se oli tosi simppeli ommella ja muutenkin kiva malli joustamattomalle kankaalle. Vinkkaan myös helposta pussihelmaisen hameen ohjeesta, jonka olen vuosia sitten kirjoittanut tänne blogiin. Pitäisi melkein tehdä itsekin noita Viialle!
hame harsokankaasta

Pidetäänkö teillä mekkoja, hameita vai molempia? Vai jääkö mekot ja hameet kaappiin pölyttymään ja housut sen sijaan valikoituvat päälle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti