keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Maalari maalasi taloa

Meidän talon väriksi valikoitui Teknoksen Nordica matt-maali mustana, joka ei vaadi ollenkaan sävytystä. Löytyy siis kaupasta suoraan sävytettynä tuohon mustaan eikä tartte erikseen sävytystä. Eipä tarvi huoltomaalailun aikana muistella, että mikähän se sävy oli ja halvemmallakin pääsee. Tuo musta oli omaan silmään hyvän värinen, koska ei taita mihinkään toiseen sävyyn vaan on rehellinen musta.


Otimme talon kertaalleen pintamaalattuna, mutta päädyimme siihen, että maalataan se toinenkin kerta heti tämän vuoden aikana, että saa sitten ensi vuonna keskittyä pihoihin eikä maalaamiseen. Nyt on myös helppo maalata taloa kun ei tarvitse suojata terassia eikä lasituksia! Kokonaan mustan talon maalaaminen onkin onneksi aika helppoa, kun ei tarvitse teippailla kulmalautoja eikä muutakaan. Nuo talon laudat oli ympärimaalattua, eli ei ala puunväri sitten pilkistellä saumoista talon eläessä, vaikka maalataankin jo nyt aika tuoreeltaan tuo.


Ennen maalausurakan aloitusta meidän taloon tehtiin runkoja terasseille. Me laudoitetaan nuo sitten, kun saadaan maalaushomma valmiiksi. Takapihan runko tehdään täysin loppuun vasta sitten kun saadaan ulkoporeamme paikoilleen tuossa kesäkuun loppupuolella. Oli muuten yllättävän vaikea löytää maalia! Siitä tuntui olevan pula (kuten kaikesta muustakin nykyään) ja piti soitella kaikki lähialueen rautakaupat, että saatiin tarvittavat purkit. Lopulta sitä löytyi Oulaisten Värisilmästä, joka pelasti meidän maalausurakan. Oltiin nimittäin niinkin aikaisessa liikenteessä, että keskiviikkona hommattiin maalit, että voitiin helatorstaina maalata :D


avoterassi

avoterassi


Ollaan käyty nyt kahtena päivänä kahdestaan maalaamassa. Urakka aloitettiin helatorstaina etupihalta ja saatiinkin se maalattua sekä autokatos katttoineen. Sen jälkeen kelit ovat hieman hidastaneet hommaa, eikä vesisateessa maalaus ole onnistunut. Nyt onneksi sääennuste näyttää suotuisia kelejä, joten jospa jo tällä viikolla olisi mahdollisesti homma purkissa tai ainakin viimeistään ensi viikolla. Sitten voisi alkaa pikkuhiljaa miettiä niitä terasseja myös.


Nopeasti tuo  maalaus etenee ja toisena maalauspäivänä saatiin koko iso sivu maalattua! Meidän rakentaja lainasi meille telineet, joilla saadaan myös nuo korkeimmat kohdat maalattua. Kaikki pitää mua ihan outona, kun itse tykkään ihan maalaamisesta. Se on sellaista aivot narikkaan hommaa, mutta erityisen mukavaa juurikin sen takia, että mitään ei tarvitse suojailla. Harmikseni voin maalata vain alaosia, koska korkeanpaikankammon vuoksi en voi telineiltä maalata. En edes tuolta pieneltä, mikä näkyy yläkuvassa...


Vaikka talo on kertaalleen maalattu lautana, niin kyllähän tuon eron huomaa selvästi. Alla olevassa kuvassa on puoli seinää maalattu ja on se paljon tasaisemman näköinen kun naulankannat peittyvät!


Tämä autokatoksen korkea pääty on vielä maalaamatta kun sinne ei ilman rakennustelineitä yltänyt silloin, kun maalattiin muu osa tuosta autokatoksesta. Nyt jäljellä on enää nuo takapihan sivut, jossa määrällisesti on vähiten maalattavaa, kiitos isojen ikkunoiden! Toisaalta se on varmasti hitain, koska telineitä pitää asetella terassirungon väliin.

Teknos nordica matt musta maali

Tässä alla verrokkina kerran maalattu seinäpinta ja alla kahdesti. Melko suuri ero vai?

Teknos nordica matt musta maali

Teknos nordica matt musta maali

1 kommentti:

  1. Upea tuo värivalinta. Tykkään etenkin kun puun syyt tulevat kauniisti esille.
    Ystäväni Etelä-Karjalassa rakentaa taloa ja julkisivun maalaus olisi tehtävä kohta. Ilmeisesti te maalasitte talonne itse. Ystäväni luultavasti haluaa maalarin koska ei usko, että omat taidot riittäisi tarpeeksi hyvään lopputulokseen. Yhden maalarin jo hänelle löysin mutta täytyy vielä tutustua tarkemmin https://www.maalausliikelaaperi.fi

    VastaaPoista