keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Terassikalustepaniikki!

Meillä ei vielä tänä kesänä ole uudella kodilla nurmikkoa, joten aikaa täytyy loppukesästä viettää terassilla. Meillä ei tällä hetkellä ole grilliä ja riippumattotelinettä lukuun ottamatta mitään terassikalusteita ja vähän jo iskee paniikki, että millaisia juttuja sinne haluaisi. Kuitenkin loppukesästä kaikki kivat on sitten loppuunmyyty! En vain millään osaa päättää, että millaisia juttuja sinne terassille haluaisin.

 

Olen selaillut illat nettikaupoissa erilaisia sohvia sekä ruokaryhmiä, enkä saa mitään järkevää päätöstä tehtyä. Sen verran tiedän, että ruokapöytä tulee olemaan kuudelle hengelle ja sohva ei saisi olla kovin iso. Tuonne oikeaan reunaan tulee pieni katettu osio, johon tulee poreallas. Sen lisäksi sinne mahtuisi tuohon nurkkaan joku pieni sohva. Koska tuo on lasitettu, olisi kiva, että siellä olisi joku kiva paikka minne mennä oleskelemaan jo alkukesästä tai keväällä kun se tila alkaa olla lämmin. Kovin massiivia kalusteita tuonne ei voi laittaa, mutta pieni sohva esimerkiksi menisi. Lisäksi ajatus olisi laittaa mahdollisesti joku matto tuohon, että olisi kodikkaampi kuin pelkkä terassilauta.

Tällä hetkellä silmää miellyttää eniten tuo Cellon Bali-sohva, jossa on ihanan muhkean näköiset tyynyt ja kokonsa puolesta tuo olisi varmasti oikein hyvä. Tuon kaveriksi voisi hommata vielä jonkun tuolinkin mahdollisesti. Hinta alle neljäsataa, mikä tuntuu olevan kohtuullinen kun katsoo noita ulkosohvien hintalappuja. Mieluusti en käyttäisi näihin sisäsohvan verran rahaa, koska ovat vain osan aikaa vuodesta käytössä.

Tämä alempi on vähän modernimpi versio Veken kalusteelta, mutta tässä on sitten aika ohuen näköinen patja. Liekö tuo sit hyvä istua?

Alakuvan Bauhausin Sensum kuulostaa olevan laadukas ja sekin mahtuisi kokonsa puolesta juuri tuonne tilaan. Mutta hinta onkin sitten tonnin. Ja ehkä koko voisi olla tästä himpun pienempi

Alla on Elloksen Santiago-sohva, joka on muotokieleltään aika lailla samaa luokkaa tuon Bauhausin version kanssa. Tälläkin oli hintaa yli 800e ja nyt alessa joku vajaa 700e.

 

Jos siis osaat vinkata jotain kivaa pientä sohvaa, joka olisi kaunis silmälle, mukava istua ja lompakolle armollinen niin antaa tulla!

Tuossa lasistetun terassin vasemmalla puolella on lasikattoinen katettu terassi, johon on tarkoitus laittaa ruokapöydä. Senkin kanssa olen ihan hukassa. Mietin, että pöydän olisi voinut tehdä itse, mutta kun katsoo tuolien hintoja niin sen pöydän saa varmaan samalla rahalla tuolien kera mitä pelkät tuolit ilman pöytää. Tyylillisesti ruokaryhmä voisi olla joku moderni, mutta yllättävän vähän löysin järkevän näköisiä ja hintaisia. Tämä Maskun Marina on ihan kaunis, mutta hintalappu 900e ei oikein houkuttele. Ei aina odotella edes tarjouksia, koska tämä hinta on jo suunnilleen -50% hinta... Joten suosituksia myös ruokapöydistä otetaan vastaan.

Tuohon takaoven viereen mahtuisi joku kiva kiikkujuttu. Pitää vaan vähän mittoja, että saako sen kattopalkkiin kiinni vai pitäisikö sen olla sellainen, jossa on teline mukana. Vasemmalla Veken Hetki ja oikealla Bauhausin Sunfun-tuoli. Tosin tuohan ei ole riippukeinu vaan ihan jaloilla seisova. Mulle tuo ois parempi, koska keinuista tulee huono olo!Yhden hengen vaihtoehtoina on myös tällainen vastaava kuin Veken kalusteen Säde. Tai sitten Parolan rottinkin kiikku.

Yleisesti haluaisin saada terassista viihtyisän ja sellaisen, että siellä olisi kiva viettää aikaa niin omalla porukalla kuin ystävienkin kanssa. Erilaisia heiniä tai viherkasveja ja kukkia runsaasti ainakin, mutta voi olla, että tänä kesänä niitä ei vielä kamalasti tule olemaan, koska päästään muuttamaan vasta loppukesästä. Avoterassille on tulossa ainakin lapsille riippumattoteline, sen ostin jo talvella, koska viime kesänä ne loppuivat kesken eikä niitä saanut enää mistään. Olin siis kaukaa viisas ja tilasin sen jo ennen kuin muut edes miettivät kesäjuttuja. Jotkut löhötuolit olisi tietenkin kivat, että voisi pötkötellä auringossa ja lukea kirjaa tai ottaa vaikka päikkärit! Yritän kuitenkin ensin osata päättää nuo muut kalusteet ja miettiä niitä vaikka ensi kesänä.

Kuva Jysk.fi
Kuva Suomela.fi

Nyt tosiaan parhaat vinkit kehiin kalusteiden suhteen! Millaisia teillä on ja oletteko törmänneet sellaisiin, jotka sopisivat meidän terassille?

6 kommenttia:

 1. Oih, meillä muutto edessä ja myös terassin sisustus, huh jännittää!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milloin teillä on tarkka muuttopäivä! Ei ihme, että jännittää! :)

   Poista
 2. Kalustevinkkejä en osaa kyllä antaa mutta huomasin, että teillä suunnitelmissa on hahmoteltu katettu ja lasitettu parveke? Olitteko miettineet muovilevyn käyttöä lasin sijaan? Ystäväni rakennutti terassin katoksella ja lasitukseen hyödynsi muovilevyä koska heillä on vielä nuoria lapsia sekä koiria jotka raapivat kaikkea mitä pystyvät. Aikanaan voi vielä lasitusmateriaalin vaihtaa jos on tarvetta. https://muovicenter.com/muovilevyt/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ei olla harkittu muovia kun meillä nuorinkin on kohta kuusi niin osaavat (toivottavasti) olla vahingoittamatta laseja 🤣

   Poista
 3. Kalustevinkit omasta kokemuksesta. Ainoastaan poly rottinki tai alumiiniset rungot kestää Suomen säät. Luonnon rottinki kaunis ja ekologinen, mutta pinta ei kestä katetun/lasitetun terassin kosteutta. Paksut pehmusteet kyllä tekee kalusteista miellyttävät käyttää. On mukavampi istua/makoilla kun kalusteen rakenteet ei paina kroppaa.
  Onnea teille viime puserruksiin, oma ihana koti kutsuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin toi Cellom Bali oli polyrottinkia, vaikka näyttää tavalliselta! Tuota keinua oon miettinyt tuohon osuuteen, jossa on lasikatto, mutta terassi on muuten avoin joten ei jää sinne kosteaan ☺️ ja kiitos tsempeistä! Ei onneksi tartte kauaa enää odottaa!

   Poista