sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Nastakenkäsuositus; Sarva XERO4

Suunnittelin monta vuotta nastakenkien ostoa ennen kuin vihdoin sain oikeasti aikaiseksi hankkia ne. Jotenkin sitä aina ajatteli, että se käyttö on niin vähäistä, että ilmankin pärjää. Nastakenkiähän olisi kuitenkin hyvä käyttää talvella melkein koko ajan, että jalka saisi liikkua normaalisti eikä niin, että kävellessä varoo koko ajan liukastumista. Pelkillä kävelylenkeilläkin käytän nykyään nastoja, mutta valitsin kengät niin, että niillä pystyy myös juoksemaan halutessaan.

kuva: maraton.fi
Oikeastaan ensimmäinen vaihtoehto kenkiin oli Salomonin Spikecrossit, koska Salomonin kenkä istuu täydellisesti omaan, hieman leveään lestiin. Hieman arvelutti vain nastojen määrät Salomoneissa, sillä niitä on vain yhdeksän. Miehen serkulla on Kiuruvedellä huippu kenkäkauppa Kiurun laukku ja kenkä, mistä ei juuri koskaan pääse ulos ostamatta kenkiä. Ei niin, että siellä tuputettaisiin vaan niin, että sieltä löytyy aina juuri se, mitä olet tuloksetta etsinyt muualta. Kenkiä on joka lähtöön ja sieltä minä bongasin nämä Sarvan nastalenkkaritkin!

Oma mallini on vanha XERO4, mutta näistä näytti olevan jo uudempikin malli Xero 5 olemassa. Kenkä on minusta suomalaiseen jalkaan sopiva, sillä lesti on näissäkin leveähkö. Nastoja on huikeat 20 kappaletta ja pitää kyllä sanoa, että ei näillä jalka lipsu. Aavan tanssin aikaan käyn usein lenkillä ja viimeksikin kävelin joen rannassa ihan peilijäisellä tiellä ilman mitään ongelmia. Nämä ovat enemmän juoksulenkkarimaiset kuin esim Spikecrossit. Kenkä on myös pehmeämmän tuntoinen jalassa ja rullaa hyvin. Näissä on kosteutta hylkivä pintakangas, mutta oikein märällä nämä kyllä päästävät saumoista veden läpi. Toistaalta ei näitä vedenpitävinä markkinoitukaan.


Nämä Sarvan lenkkarit on ilmeisesti alunperin suunniteltu suunnistukseen ja näitä nastakenkiä voi käyttää myös siinä hommassa. Jos sulla on kapea lesti, kannattaa valita malliksi D'Vil, joka on ainakin netin mukaan kapea/normaali lesti kun näissä on normaali. Lisäksi tässä on hieman korkeampi "kanta" eli 8mm kuin noissa toisissa se on 4mm. Kengät on suunniteltu suomessa suomalaisten voimin, joten ehkä siksikin tämä istuvuus sopii hyvin tällaiselle leveälle jalalle. Ymmärsin myös nettisivuilta, että nämä valmistettaisiin myös Suomessa, koska kengät valmistaa orivesiläinen M-Shoe Makers Oy.

Jos sulla on tarvetta pitäville ja hyvin istuville nastakengille, kannattaa ehdottomasti tsekata nämä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti