keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Laukkumietteitä

Käsilaukku on sellainen tavara, mikä on käytössä mulla päivittäin ja se kulkee lähes aina mukana. Kooltaan mun laukun tulee olla sellainen, että se vetää sisäänsä tarvittaessa reilustikin tavaraa. Nyt käyttölaukkuna on ollut kolmisen vuotta yksi ja sama Korsin laukku. Sain tämän joululahjaksi mieheltä ja sen jälkeen en ole muita käyttänytkään. Tai no muuta en voisikaan käyttää, sillä tämän saadessani myin aiemmat laukkuni pois, koska niille ei enää tullut juurikaan käyttöä. Olen siis aika lailla ollut yhden laukun nainen! Toisaalta monet naiset keräävät kenkiä niin itse isojalkaisena voisin hyvin kerätä laukkuja, koska sopivia kenkiä on usein haastavaa löytää.Edellinen Guessin isompi laukkuni palveli ainakin viisi vuotta päivittäisessä käytössä itselläni ja jatkoi meiltä vielä uuteen kotiin ehjänä. Maksoin siitä alennusmyynnissä 70e ja mietin, että raskinko maksaa sen verran laukusta. Tuli kyllä käytettyä aika hyvin jokaisen pennin edestä sitä! Pitkän käyttöiän vuoksi laukkuun raskii myös laittaa hieman enemmän rahaa ja usein merkkilaukuista saa myytynäkin enemmän rahaa takaisin kuin merkittömistä. Sama siis pätee vaatteiden lisäksi myös laukkuihin.


Laukussani kulkee aika paljon rojua mukana päivittäin ja nykyiseen laukkuuni ne mahtuvat hyvin. Mukana on aina ainakin lompakko, puhelin, kalenteri sekä pussukka erilaisille kosmetiikkajutuille, laastareille jne. Tuon virkatun, jo hieman nuhjaantuneen pussukan tilalle olen katsellut nahkaista versiota ja löysinkin jo erään mieleisen, mutta siitä lisää kunhan saisin värin päätettyä :)


Noiden isompien tavaroiden lisäksi laukusta löytyi esimerkiksi eilen vielä käsidesiä, pompuloita, puuvärejä(!), powerpankki, kyniä, nenäliinoja, kuulokkeet, raksamitta, meikkejä ja meikkikynän teroitin. Tässä suurin osa laukusta löytyvistä tavaroista ja usein mukana on vielä jonkin kokoinen juomapullo ja nyt keväällä/kesällä myös aurinkolasikotelo.

Tuo raksamitta mulla kulkee aina mukana sen varalta, että bongaan hyvästä alesta kenkiä niin pystyn mittaamaan tuolla pohjallisen kokoa, että olisiko koko lapsille sopiva. Jos pohjallinen ei irtoa, niin tuolla pystyy suunnilleen mittaamaan pohjallisen kengän sisältä, kun mitta on jäykkä.Nykyinen laukkuni palvelee hyvin siinä käytössä missä se nytkin on eli normaalissa päivittäisessä tavaroiden kuskaamisessa paikasta A paikkaan B. Kaapistani puuttuu kuitenkin pitkällä hihnalla varustettu laukku, jonka saisi kuljetettua mukana ilman, että se roikkuu lyhyistä sangoista olkapäällä. Reissussa varsinkin olisi kätevä kun kädet saisi vapaaksi eikä niitä tarvisi sitoa laukun kantamiseen. Siksipä olen jo yli vuoden ajan satunnaisesti yrittänyt etsiä mieleistä laukkua.


Olen vain maailman huonoin päättämään tällaisia asioita. En oikein tiedä millaista etsin. Tarvisinko ison vai pienen laukun? Ainakin juomapullokokoisen, mutta entä sellaisen mihin mahtuu sitten reilumminkin tavaraa kuten nykyiseenkin. Olisiko laukku musta, ruskea vai joku aivan muu? Olisiko joku tietty merkki mitä haluaisin? Sitten selaan nettikauppoja ja vaihtoehtoja on niin paljon, että pää menee pyörälle enkä osaa ostaa mitään. Käykö teille muille näin liian suuren valikoiman kanssa? 

Eilen pyörähdin pikaisesti paikallisessa vaateliikkeessä, joka myy Guessin laukkuja ja kävin sovittelemassa tätä ihanaa vaaleanpunasävyistä laukkua. Tässä olisi tilaa ja saisi myös menemään hihnalla olan yli. Toisaalta tuon hihnan saa irroitettua jos haluaa pitää käsilaukkuna. Värikin oli aika herkku ja kevättä vasten ihanan vaalea. Mallistakin tykkään ja tätä saisi myös mustana, mutta jotenkin kallistuin kuitenkin vähän tähän sävyyn, koska musta laukku multa jo löytyy. Nyt pitäisi vielä osata päättää, että olisiko tämä se The laukku, johon olen tyytyväinen vai joudunko jatkamaan etsintöjä. Vaikeaa tämä naisen elämä ;)


Millaisia tavaroita te kuljetatte laukussa mukana? Riittääkö pikkukassi vai pitääkö olla jättiveska? Onko teillä käytössä useita laukkuja vai riittääkö yksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti