torstai 17. tammikuuta 2019

Rusettiselkämekot

Ompelin tytöille jouluksi uudet mekot ihanasta viininpunaisesta kukkankankaasta, jonka tilasin Majapuulta. Heräsin vähän turhan myöhään siihen ajatukseen, että jotain viininpunaista kukkakangasta on saatava ja kaikki oli myyty loppuun. Sitten bongasin kaksi erillistä palaa tätä kangasta Majapuun alelaarissa ja sain loistavaa palvelua kun leikkasivat minulle tarvittavan määrän kangasta, että ei tarvinut ostaa metriä ylimääräistä!


Kun kangas ei ole rehellisen punaista, ei siitä tule niin vahvasti jouluvibat, mitä peruspunaisesta väristä tulee enkä muutenkaan osaa pitää punaista meillä kuin Veetillä. Veetille ostinkin jouluksi punaisen Gugguun paidan ja sitä pidetään kyllä muutenkin arjessa. Veeti itsekin tykkäsi väristä!


Mekot on leikattu toimiviksi todetuilla paitakaavoilla, jotka pätkäsin poikki ja lisäsin alaosaksi suorakaitaleen mallisen kappaleen, joka on rypytetty yläreunasta paitaosaan sopivaksi. Selkäosaan tein tuollaiset rusetit vähän ilmettä antamaan. Samanlaisen rusetin olen tehnyt jo aiemmin Viian paitaan.Mekkojen kanssa puettiin mustat sukkikset ja täksi vuodeksi tehdyt harmaat tonttulakit. Meillä tytöt odottavat jo joulun alla sitä, millaiset lakit he saavat jouluksi. Viime vuosina kun olen ommellut aina vaatteisiin sopivat tonttulakit. Viime vuoden versiot olivat punavalkoraitaiset, joten niitä en halunnut näiden mekkojen kanssa pukea kun olisi riidellyt niin kamalasti värin sekä kuvion puolesta.


Mekoista tuli tosi kivat ja niitä pidettiin jo kovasti ennen jouluakin, että tulisi mahdollisimman paljon käyttöikää! Meillä kun asustaa kaksi mekkotyttöä, jotka eivät muuta pitäisikään jos saisivat itse päättää. Senpä vuoksi ei haittaakaan, vaikka mekkoja roikkuisi kaapissa useita.


Trikoosta tehtynä mekot eivät ole liian juhlavat arkikäyttöön eikä niistä sen vuoksi tule yhden käyttökerran mekkoja. Ne ovat myös mukavat päällä ja me ollaan äitini kanssa siirrytty nykyisin jouluna pitämään siistimpiä trikootunikoita niiden perus juhlavaatteiden sijasta. Kun yhdistää sukkikset trikooseen ja korut päälle niin tulee tarpeeksi juhlava kotioloihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti