maanantai 21. tammikuuta 2019

Leggareita sekä taskumekko

Meillä Viian kaapissa oli vajausta yksivärisille leggareille, joten niitä piti ommella tovi sitten tarpeeseen. Saatoinpa sitten tehdä samalla yhdet kuviollisetkin. Tytöillä menee juuri päinvastoin nämä leggarit kun Viialta löytyy paljon kuviollisia eikä juuri yhtään yksivärisiä ja Aavalla taas on paljon yksivärisiä, mutta tosi vähän kuviollisia! Se tarve pitäisi vielä korjata, mutta koska pitäisi piirtää uusi kaava niin homma on vähän jäänyt....


Kaava leggareissa on Paapiin Lilja koossa 98cm, mikä on aika täydellinen kaava hoikalle Viialle. En muista olenko piirtänyt lahkeen kokoa isommasta, mutta ainakin se on ollut riittävä. Kiva oli löytää kaava, joka kerrankin istuu eikä ole valtava säkki reidestä, kuten monesti leggarikaavoissa Viian kohdalla käy.


Metsolan alennusmyynneistä ostin Viialle Balloon tunikan, joka oli malliltaan täydellinen. Piirsin sitä mukaillen kaavat sopivan paitakaavan avulla ja tein Noshin yksivärisestä trikoosta toisen samanlaisen. Tämä sopii kaikkien uusien leggareiden kanssa pidettäväksi! Parasta ovatkin setit, joissa kaikki osat sopivat yhteen niin on silloin useampi vaihtoehto käytettäväksi keskenään. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin se, että vaatekaapissa on tasan kaksi vaatetta, jotka sopivat keskenään yhteen ja mikään muu ei värillisesti passaa! Helposti sitten jää sellainen vaate pitämättä.


3 kommenttia:

 1. Tuo Lilja-kaava on miunkin lemppari, en muilla teekään :) Ihana tuo mekkokin, kivan muotoinen!

  VastaaPoista
 2. Noissa leggareissa ilmeisesti tarvitaan kaksoisneulaa? Minulta kun ei sellaista löydy (vielä) niin mikä olisi hyvä sen korvaajaksi?

  Jonna / Palasia arjestani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, periaatteessa voit tehdä kokonaan ilman jos laitat lahkeisiin ja vyötärölle samasta kankaasta "resorin" etkä tee taitetta ollenkaan. Myös siksak-ommel tai vaikka hunajakenno-ommel (googleta niin näet millainen merkki koneessa on jos se löytyy ) kelpaa 👍

   Poista