tiistai 1. tammikuuta 2019

Joulu 2018

Yksi vuoden ehkä odotetuimmista päivistä on taas jo kovasti takanapäin, mutta palaan vielä takaisin meidän jouluun. Meillä pyöri mahatauti ennen joulua, joten kovasti jännitimme, että onko joku perheenjäsenistä sairaana aattona, mutta onneksi kaikki ehtivät parantua ennen h-hetkeä, eikä pukillekaan tarvinnut soittaa, että jättää lahjakassin terassille.


Kuusi meille laitettiin vasta lauantaina ja samalla tytöt saivat koristella sen. Yllättävän nätisti laittoivat eikä minun tarvinut oikeastaan siirtää kuin muutaman koristeen paikkaa niin, että samassa oksan kärjessä ei roikkunut kolmea palloa. Hakivat nimittäin ihan tuolin, että saivat laitettua tuonne ylös asti noita koristeita.


Tytöt ehtivät kovasti jo odottaa kuusta ja sen koristelua, mutta kiireiden vuoksi ehdittiin se kasata vasta pari päivää ennen aattoa. Joulua edeltävällä viikolla kun oli jos jonkinmoista joulujuhlaa ja menoa, jotka pitivät kiireisenä. Tykkään edelleen tuosta meidän muovikuusesta, vaikka eihän se tietenkään aidon veroinen ole! On kuitenkin malliltaan kaunis ja nuo "neulaset" ovat suhteellisen aidon näköisiä. Paljon kamalampiakin olen nähnyt.....Aattoa vietettiin taas meillä kotona mummun ja papan kanssa. Aamupäivällä keiteltiin perinteisesti riisipuurot ja lapset katselivat aamulla joulupukin kuumaa linjaa telkkarista. Puolen päivän jälkeen otettiin mummun kanssa Viia mukaan ja lähdettiin viemään kynttilöitä hautausmaalle. Samalla ajeltiin vähän pidemmän kautta, että saatiin Viia nukahtamaan hetkeksi autoon. Onneksi suunnitelma toimi ja Viia ehti nukkua autossa pienet päikkärit. Kotona ei olisi varmasti malttanut mennä nukkumaan kun odotti iltaa ja pukkia :)

Hautausmaareissun jälkeen käytiin päiväsaunassa, että ei menisi illalla niin myöhään ja pukki ehtisi tulla järkevään aikaan heti ruuan jälkeen. Ruoka meillä oli aika lailla samaan aikaan kuin normaalistikin ja ehdittiin juuri syödä ennen kuin pukki kolkutteli ovella.Lapset jännittivät sen verran pukkia, että kukaan ei uskaltanut mennä syliin. Kummasti rohkeutta alkoi kuitenkin tulla kun tonttu ja pukki alkoivat jakaa lahjoja ja lopuksi Viiakin uskalsi mennä kuvaan pukin kanssa. Lahjoilla lahjominen siis toimi :)Lahjamäärä tuntui valtavalta kun niitä jaettiin lapsille. Nyt jälkikäteen kun miettii, niin ei siellä kuitenkaan älyttömästi mitään kamalan turhaa ollut ja se lelujen määräkään ei ollut tolkuton. Meillä ei osteta oikeastaan muulloin leluja niin minusta on ihan ok, että jouluna paketteja tulee useampi per lapsi. En jaksa potea huonoa omaatuntoa kulutusjuhlasta, koska se on vain yksi päivä vuodessa. Enemmän itsea huolettaisi, jos lapset saisivat joka viikko vaikka uuden lelun kaupasta. Lisäksi meiltä laitetaan kiertoon niitä leluja, millä lapset eivät leiki :) Nytkin kaikki saadutkin lelut mahtuivat lastenhuoneen säilytysjärjestelmään, joten ei niitä liikaa ole. Sitten kun ei mahdu minnekään, niin laitetaan kiertoon jotain vanhaa.


Jokainen lapsi sai jotakin sellaista, mitä oli kirjeessä pukilta toivonutkin. Veetille yllättäen mieleisin lahja oli Picahcu-pehmolelu. Kuulin pukilta, että se olikin ollut haastava lahja löytää, mutta olen tyytyväinen pukin sinnikkyyteen sen etsimisessä, koska näen kuinka tärkeä se on Veetille.


Tytöt saivat uuden nuken (vanhan rikkimenneen tilalle), vaatteita, Shopkins-juttuja, snow rocketit mäenlaskuun ja erilaisia lautapelejä sekä kirjoja ja muovailujuttuja. Veeti sai toivomaansa limaa/puttya, sen pehmolelun, vaatteita, legoja ja lautapelin  myös.


Lautapelejä itse asiassa tuli ainakin neljä, mutta me tykätään kyllä pelata niin ei haittaa yhtään. Aava toivoi Blokuksen ja se onkin kiva kun sitä jaksaa aikuinenkin pelata. Tytöt saivat lisäksi oman Eläintorni-pelin ja Veeti sai Haluatko miljonääriksi-pelin, mitä oli toivonutkin. Lisäksi saatiin koko perheelle Carcassonne, kun meiltä löytyy vain se junior-versio. Siivoan aina muka pelikaappiakin siinä toivossa, että jotain voisi jo laittaa kiertoon. Koskaan en kuitenkaan löydä mitään myytävää, kun kaikki pelit muka ovat niin kivoja! Nyt voisi kyllä jo tsekata ne ihan pienimpien lasten pelit ja pistää eteenpäin kun tytöt osaavat jo pelata monia isompienkin lasten pelejä. Neljä vuotta sitten kirjoitin blogiinkin meidän lautapeleistä ja samoja pelejä pelataan meillä edelleen :)


Eli oikeinkin toivottuja lahjoja ja kaikilla on leikittykin jo, joten eiköhän ne ihan nappiin menneet. Meillä tytöt yleensä  leikkivat kotileikkejä tai roolileikkejä ja nyt yllätyksekseni he ovat innostuneet leikkimään noilla pienillä Shopkins-leluilla. Yllättäen nuo Coolstuffilta saadut Pomsies-kissat nousivat yhdeksi suosituimmaksi lahjaksi! Ne piti saada Kiuruveden mummulaankin mukaan. Tosin hoksattiin vasta nyt, että miten niistä saa nuo äänet pois. Olisi ollut kiva tietää se aiemminkin, sillä Aavan kissa äänteli jotain koko kotimatkan Kiuruvedeltä kun Aava nukkui ja kissa oli viereisellä penkillä.


 Kaiken kaikkiaan joulu oli hyvin onnistunut ja kaikki olivat tyytyväisiä lahjoihin. Lapset saivat valvoa vähän myöhempään uusien lelujen kanssa ja me aikuiset pelailimme vielä lasten nukkuessa Idioottivisaa, jossa tulin jopa toiseksi. Tosin en kyllä tiedä onko se hyvä vai huono titteli kun miettii pelin nimeä :D Aika lailla samalla kaavalla mentiin siis kuin aiempinakin vuosina, mutta mitäpä sitä hyvää vaihtamaan.

Mitkä olivat teidän lasten hittilahjat jouluna? Ostatteko te aikuisten kesken lahjoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti